Home > Személyautók és Személyszállítók > KUGA > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Teljesítmény és hatékonyság

Kiszámítható teljesítmény, zökkenőmentes reagálóképesség, kiemelkedő üzemanyag-takarékosság és alacsony károsanyag-kibocsátás – az új Kuga mindezt tudja. Lenyűgöző, ugye?

 

Ford EcoBoost Petrol Engine render

Nagyobb erő, nagyobb teljesítmény

Az új Kugát az 1,5 l-es benzinmotor hajtja, amely 120, 150 és 182 LE-s változatban is kapható. A motor biztosítja a szokványos 1,6 l-es benzinmotortól elvárt teljesítményt, azonban ezt csupán 6,2 l/100 km-es* fogyasztással és 143 g/km-es* CO2-kibocsátással párosítja. A direkt üzemanyag-befecskendezés, a turbófeltöltés és a változó szelepvezérlés összhatásának köszönhetően az autó villámgyors, könnyen kezelhető, lenyűgöző vezetési élményt biztosít.

*Ford teszteredmények (elsőkerék-meghajtású, kéziváltós, 150 LE-s változattal).

Dízelmotor-választék

Inkább a dízelt választaná? A 2,0 literes TDCi dízelmotorral felszerelt járműveink a legújabb technológiát használva készültek, hogy hatásosabban biztosítsák az erőt és a nyomatékot, miközben minimalizálják a károsanyag-kibocsátást. A 2,0 literes TDCi 150, vagy akár 180 lóerőt biztosít.

Ford TDCi engine

Alacsonyabb fogyasztás Auto Start-Stop indítórendszerrel

Ez a technológia automatikusan leállítja a jármű motorját közlekedési lámpánál vagy dugóban történő várakozás esetén (míg az olyan az alapvető funkciók, mint a fényszórók, a klímaberendezés, a rádió és a Ford SYNC rendszer tápellátása továbbra is biztosított). Ha ismét lehet haladni, csak nyomja le a kuplungot, tegye egyesbe az autót, illetve automata váltó esetén csak nyomja le a gázpedált, és a motor beindul. Az Auto Start-Stop indítórendszer különösen városi forgalomban hatékony, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a (városi) fogyasztást.

Gyors, manuális sebességváltás

A hatsebességes manuális váltó nagy nyomatékot tesz lehetővé és könnyű, gördülékeny sebességváltást biztosít. Ráadásul az üzemanyag-takarékosságban is segít: egy kijelző mutatja a műszerfalon, mikor a legoptimálisabb sebességet váltani.

Ford manual gearbox detail
Ford PowerShift gearbox in detail

Ford PowerShift automata sebességváltó. Gyors és üzemanyag-takarékos.

Ötvözve az automata sebességváltó kényelmét és a manuális kezelhetőségét, ez a fejlett hatsebességes váltó előre kiválasztja a vezetőnek a következő sebességet, így a váltásnál sem veszít teljesítményéből a jármű. A Ford PowerShift automata sebességváltó, szemben egy átagos automata váltóval, villámgyors, zökkenőmentes sebességváltása a vezetést sokkal egyenletesebbé teszi, miközben üzemanyagot takarít meg és csökkenti a CO2-kibocsátást.

Gyors sebességváltás automata váltóval is

Az általában csak prémium sportautóknál elérhető automata kormányváltó elérhető az új Kuga hatsebességes automata és PowerShift váltós változatánál is. Váltson egy ujjmozdulattal, mint az igazi versenyzők! Ráadásul így biztonságosabban tud kanyarodni is, hiszen a váltó a kormánykeréken található, így el sem kell engednie.

Ford paddle shift controls
Grey Ford Kuga in the mountains from a side rear view

A motor, amely a legszigorúbb követelményeknek is megfelel

Bármelyik motorváltozatot választja is, abban biztos lehet, hogy teljesíti az Euro 6-os követelményeket. Ez a benzines motoroknál azt jelenti, hogy kevesebb mint 1 g/km a szénmonoxidot, 0,1 g/km hidrokarbont és 0,06 g/km nitrogén-oxidot bocsát ki.Tooltip

Top