Home > Személyautók és Személyszállítók > ÚJ KUGA > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Teljesítmény és hatékonyság

A vadonatúj hibrid motorokkal, valamint a fejlett benzin- és dízelüzemű opciókkal az új Ford Kuga tisztább és gazdaságosabb SUV élményt kínál Önnek.

Tiszta. Csendes. Sok mindenre képes.

Az új Kuga fejlett plug-in hibrid technológiája egy akkumulátor hajtású elektromos motort kombinál egy 2,5 literes Duratec benzines motorral. A kétféle erőforrás együtt összesen 225 LE teljesítményre képes, miközben a jármű üzemanyag-fogyasztása és CO2-kibocsátása is kiváló, mindössze 32g CO2/km (WLTP)/26g CO2/km (NEDC) marad. (Szintén megnyugtató, hogy a hibrid akkumulátorra 8 éves, vagy 160 000 km-es garancia érvényes (amelyik hamarabb bekövetkezik).

A négyféle elektromos (EV) üzemmód közül választva bármikor eldöntheti, hogy kizárólag az elektromos motort, a benzinmotort, vagy a kettő kombinációját használja. Az EV Now üzemmód használata esetén a jármű kizárólag elektromos hajtással akár 56 km-t is megtehet. Így amellett, hogy a járművel bárhová könnyedén eljuthat, a városokban is tisztábban, csendesebben és elegánsabban közlekedhet.

Extra támogatás a motornak

Az új Ford Kuga EcoBlue Hybrid dízel változatánál egy 48 V-os akkumulátorral táplált, kis méretű elektromos motor fokozza a belsőégésű motor hatékonyságát. Az elektromos motor támogatásának köszönhetően a Kuga fogyasztása és károsanyag-kibocsátása a nem hibrid benzin- vagy dízelüzemű járművekhez képest alacsonyabb. Mivel a 48 V-os akkumulátor menet közben feltöltődik, a járművet külső áramforráshoz sem kell csatlakoztatni.

Ford Kuga mHEV engine diagram

Átgondolt dízeles megoldások

Jobban szereti a dízelt? A Ford Kuga 1,5 és 2,0 literes EcoBlue motorjai a legmodernebb dízel-technológiát képviselik, ezért alacsonyabb kibocsátás mellett is nagyobb teljesítményre és nyomatékra képesek. Motorkínálatunkból 120 és 190 LE-s erőforrást is választhat. Bármelyik mellett dönt, tetszés szerint rendelhet hozzá kézi- vagy fejlett automata váltót is.

Teljesítmény kompromisszumok nélkül

Az 1,5 literes Ford EcoBoost benzinmotor a közvetlen üzemanyag-fecskendezés és a turbófeltöltés mellett hengerlekapcsoló technológiát is alkalmaz, ezért a járműnek nemcsak a teljesítménye, de a hatékonysága is egészen lenyűgöző. 

A 120 és 150 LE-s változatokban is választható erőforrások mindegyike képes a hagyományos 1,5 literes motorokra jellemző teljesítményre, ám azoknál jóval kedvezőbb üzemanyag-fogyasztás és alacsonyabb CO2-kibocsátás mellett.

Ford Ecoboost engine close up
Home Charging Wall Box

Gondmentes töltés

Az új Kuga Plug-in Hybridhez két szabványos töltőkábelt mellékelünk: az egyik a normál otthoni töltéshez, a másik a nyilvános töltőállomásokhoz használható.

Szeretné otthon is a lehető leggyorsabban feltölteni plug-in hibrid járművét? A Ford Wall Box falitöltők segítenek ebben. Az eszköz telepítésében jártas szakértő partnerünk egy nagy teljesítményű töltőállomással szerelheti fel otthonát, ami a hagyományos csatlakozóaljzatnál jóval gyorsabb töltést tesz lehetővé. A plug-in hibrid Kugát alig 3,5 óra alatt 0-100%-ra töltő Wall Boxnak köszönhetően autója rövidebb idő alatt lesz újra menetkész lesz.

A Wall Box gyorstöltők telepítésében együttműködő partnerünk szakemberei az előírásoknak megfelelően építik ki az otthoni töltőpontot, és versenyképes energiaárakat biztosítanak a jármű töltéséhez.

A maximális hatékonyság érdekében a rendszer kombinálja a regeneratív fékezésből származó energiát a motor által termelt energiával, így a jármű menet közben is képes tölteni az akkumulátorokat. Ha pedig útközben kell töltenie járművét, igénybe veheti a növekvő számú nyilvános töltőállomások egyikét.

Alacsonyabb fogyasztás az Auto Start-Stop indítórendszerrel

Amikor a jármű közlekedési lámpánál vagy forgalmi dugóban várakozik, a rendszer automatikusan leállítja a motort, miközben a jármű egyéb részeinek áramellátása továbbra is zavartalan marad. Amint ismét lehet haladni, csak le kell nyomni a kuplungot, egyesbe tenni az autót, illetve automata váltó esetén elég megnyomni a gázt, és a motor máris azonnal beindul. Az Auto Start-Stop indítórendszer különösen hatékony a városi forgalomban, ahol akár 10%-os üzemanyag-megtakarítást is képes elérni.

New Ford Kuga with woman crossing road
Ford 6-speed manual gearbox detail

Gyors, manuális sebességváltás

A Kuga 6-sebességes, nagy nyomatékkapacitású, manuális váltója nemcsak gyors, gördülékeny és pontos sebességváltást biztosít, de segít az üzemanyagfogyasztás csökkentésében is. A műszerfalon egy jelzés mutatja, hogy a sebességváltás mikor a legoptimálisabb.

Észrevétlen sebességváltás

Az automata váltós modellek esetében egy forgatható váltótárcsa biztosít teljes körű vezérlést a fejlett, nyolcsebességes váltó felett. A rendszer előnye, hogy a kívánt üzemmód rendkívül egyszerűen, csupán a tárcsa elforgatásával kiválasztható, a hagyományos váltókar eltüntetésével pedig a beltér harmonikusabb, letisztultabb, elegánsabb lett.

All new Ford Kuga interior with control panel
All New Ford Kuga selectable drive modes close up

Otthon érzi magát minden terepen

Tükörsima városi utcák vagy sziklás off-road terep - bárhol is jár, a Kuga fejlett technológiája tökéletes kontrollt biztosít a vezetéshez. Az ötféle vezetési üzemmód közül választva a jármű menettulajdonságait tökéletesen az útviszonyokhoz és időjárási körülményekhez hangolhatja. A rendszer szükség szerint módosítja a jármű gyorsulását, a kormányzás és a felfüggesztés érzékenységét, változtatja kipörgésgátló és a stabilizátorok beállításait, a Lejtmenet-szabályzás tulajdonságait, hogy minden körülmények között optimális vezetési környezetet biztosítson. 

A Kuga 5 különböző vezetési módot kínál fel: Normál, Sportos, Nedves/Csúszós, Terep, vagy a maximális üzemanyag-hatékonyságot biztosító Eco üzemmód. A rendszer a legfontosabb információkat a 12,3 hüvelykes digitális műszerfalon is megjeleníti, ahol minden üzemmód egyéni színsémát kapott.

Csökkentett kibocsátás

A lenyűgöző, kilométerenként mindössze 32 g (WLTP)/26 g (NEDC) széndioxidot kibocsátó Ford Kuga plug-in hibrid motor a legszigorúbb, Euro 6.2-es kibocsátási szabványoknak is megfelel. E szabványok célja a levegőminőség javítása és a kipufogógáz-kibocsátás csökkentése.

New Ford Kuga emissions blue bubble
Top