Home > Személyautók és Személyszállítók > KUGA > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Teljesítmény és hatékonyság

Kiszámítható teljesítmény, zökkenőmentes reagálóképesség, kiemelkedő üzemanyag-takarékosság és alacsony károsanyag-kibocsátás – az új Kuga mindezt tudja. Lenyűgöző, ugye?

 

Nagyobb erő, nagyobb teljesítmény

A benzines EcoBoost motorok a közvetlen befecskendezést turbófeltöltéssel kombinálják, melynek köszönhetően nemcsak rendkívül erőteljesek, de kiemelkedően hatékonyak is. Az 1.5 literes motor teljesítménye eléri a 120-150 lóerőt, a 2.0 literes erőforrás pedig akár 230 lóerőt is képes leadni.

Dízelmotor-választék

Jobban szereti a dízelt? 2.0 literes TDCi motorjaink a legmodernebb technológiát képviselik, melynek köszönhetően alacsonyabb kibocsátás mellett is nagyobb teljesítményre és nyomatékra képesek. Motorkínálatunkból 120, 150 vagy akár 180 LE-s erőforrást is választhat. Bármelyik mellett dönt, tetszés szerint rendelhet hozzá manuális- vagy továbbfejlesztett automata váltót is.

 

Ford TDCi engine

Alacsonyabb fogyasztás az Auto Start-Stop indítórendszernek köszönhetően

A rendszer képes automatikusan leállítani a közlekedési lámpánál vagy dugóban várakozó, üresbe tett jármű motorját. Természetesen az olyan alapvető funkciók, mint például a fényszórók, a klíma, a rádió és a Ford SYNC rendszer, továbbra is működnek. Amint ismét lehet haladni, csak ki kell nyomni a kuplungot, egyesbe tenni az autót, illetve automata váltó esetén elég csak megnyomni a gázt, és a motor máris újra beindul. Az Auto Start-Stop különösen hatékony a városi forgalomban, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a (városi) fogyasztást.

Gyors, manuális sebességváltás

A hatsebességes manuális váltó nagy nyomatékot tesz lehetővé és könnyű, gördülékeny sebességváltást biztosít. Ráadásul az üzemanyag-takarékosságban is segít: egy kijelző mutatja a műszerfalon, mikor a legoptimálisabb sebességet váltani.

Ford manual gearbox detail
Ford PowerShift gearbox in detail

Kifinomult 8-sebességes automata váltó

Az S-MAX fejlett, új automata váltója jobb gyorsulást, és hihetetlenül finom váltást biztosít. Arra terveztük, hogy teljesebbé tegye a vezetési élmént, optimalizálja a fogyasztást és maximalizálja a teljesítményt. Az elegáns, helytakarékos forgatható váltógombbal pedig igazán egyszerű a sebességváltás.

Gyors sebességváltás automata váltóval is

Az általában csak prémium sportautóknál elérhető automata kormányváltó elérhető az új Kuga hatsebességes automata és PowerShift váltós változatánál is. Váltson egy ujjmozdulattal, mint az igazi versenyzők! Ráadásul így biztonságosabban tud kanyarodni is, hiszen a váltó a kormánykeréken található, így el sem kell engednie.

Ford paddle shift controls
Grey Ford Kuga in the mountains from a side rear view

A motor, amely a legszigorúbb követelményeknek is megfelel

Akár benzines-, akár dízelmotort választ Kugájához, biztos lehet benne, hogy az megfelel az Euro 6.2 emissziós előírásoknak.

Top