Home > Személyautók és Személyszállítók > KUGA > Felszereltségek > Biztonság és védelem

Biztonság és védelem

A Kuga tervezésénél a vezető és az utasok, illetve csomagjaik biztonsága és védelme volt az elsődleges. Hosszan sorolhatnánk mennyi minden dolgozik az autóban azért, hogy ilyen magas szintű védelmet biztosítson.

 

 

Elkerülhetőek az ütközések alacsony sebesség esetén is

Az innovatív Active City Stop alacsony sebességen működő ütközésmegelőző rendszer abban segíti a vezetőt, hogy elkerülje az ütközést lassan haladó forgalomban, illetve maximum 50 km/h sebességgel történő haladás esetén. Ezt, a jármű előtt haladó gépkocsitól mért távolság folyamatos figyelésével éri el. Ha a rendszer az elöl haladó jármű sebességének váratlan csökkenését észleli, automatikusan működteti a fékeket.

White Ford Kuga driving behind blue Ford Focus using Active City Stop
Ford airbag system activated interior view

Fejlett légzsákrendszer

A sofőr és az utasok biztonságáról első légzsákok, a vezető térdét védő légzsák, függönylégzsákok és alsó, oldalsó légzsákok gondoskodnak. 

A gyermekek is biztonságban utazhatnak

Az új Ford Kugát úgy terveztük, hogy a gyermekei is biztonságban utazhassanak. Ezért szereltük fel hátsó ISOFIX gyerekülés-rögzítési pontokkal. Így akár két ülést biztonságosan elhelyezhet az autóban.

Child seat
Grey Ford Kuga cornering in the countryside

Irányítson minden helyzetben

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer folyamatosan figyeli a jármű haladását. A választott sávban történő haladás esetén bekövetkező bármilyen eltérés, például a jármű kicsúszása, esetén automatikusan korrigálja a jármű helyzetét. Ezzel segíti a vezetőt, hogy ne veszítse el a jármű feletti uralmat.

Fejlett rendszerek a hatékonyabb fékezésért

A Blokkolásgátló fékrendszer (ABS) és az Elektronikus fékerőelosztó gondoskodik a fékezés fokozott hatékonyságáról.

White Ford Kuga side rear view on the taillights
Grey Ford Kuga towing a water scooter on a road outside of a city

Utazzon utánfutóval is biztonságosan!

Az Utánfutó stabilizátor (TSA) érzékeli az utánfutó „kígyózó” mozgását vagy kilengését, és a jelenség megszüntetése, illetve a szabályozottabb vontatás érdekében, csökkenti a jármű sebességét. Ehhez csökkenti a motor nyomatékát és fokozatosan növeli a kerekekre jutó féknyomást.

Figyelmeztetés csökkenő keréknyomás esetén

Amennyiben utazás közben bármelyik kerék elkezd veszíteni a nyomásából, a Keréknyomásfigyelő-rendszer figyelmeztető jelzése jelenik meg a műszerfalon, felhívva a vezető figyelmét az esetleges defektre.

Front wheel in detail on grey Ford Kuga
Top