Home > Személyautók és Személyszállítók > ÚJ KUGA > Felszereltségek > Biztonság és védelem

Biztonság és védelem

A veszélyforrásokra figyelmeztető Ütközésmegelőző rendszertől a tapadásért és stabilitásért felelős intelligens technológiai megoldásokig minden egyes fejlesztésünk középpontjában az Ön védelme állt. Az új Ford Kugában ezért kifinomult vezetéstámogató rendszerek sora gondoskodik a vezető, az utasok és a többi közlekedő biztonságáról.

Euro NCAP logo

5-csillagos biztonság

Ezt nem csak mi állítjuk, hanem az Euro NCAP szakértői is. Az új Kuga kiváló vezető- és utasvédelmi rendszerei tőlük kaptak 5 csillagos minősítést. Az Euro NCAP az Európában forgalmazott autók biztonságát vizsgáló független nemzetközi szervezet, melynek feladata az új járművek biztonságának mindenre kiterjedően alapos vizsgálata.

A gyalogosokat is védő rendszer

A Gyalogosfelismerő funkcióval együttműködő Ütközésmegelőző rendszer kamerával pásztázza a jármű előtti útszakaszt. Amennyiben azt érzékeli, hogy az autó más gépjárművel, gyalogossal vagy kerékpárossal ütközhet, figyelmezteti a vezetőt a veszélyre. Ha az nem reagál időben a jelzésekre, a rendszer automatikusan, akár teljes fékerővel, lassítani kezdi a járművet, mellyel bizonyos frontális ütközések elkerülhetők, vagy azok súlyossága csökkenthető.

New red Ford Kuga viewed from back to show LED tail lights

Maximális fékerő vészhelyzet esetén

A Vészfékrásegítő segítségével a jármű maximális fékezési hatékonyságot képes elérni vészhelyzetekben, mégpedig úgy, hogy érzékeli a vezető által kifejtett fékerőt, és szükség esetén automatikusan fokozza azt.

Segít kézben tartani a dolgokat

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer mozgás közben folyamatosan figyelemmel kíséri a jármű viselkedését. Ha a Blokkolásgátló fékrendszer és a Kipörgésgátló fejlett szenzorai a keréktapadás csökkenését jelzik, a rendszer a jármű stabilitásának helyreállítása érdekében automatikusan fékezni kezdi az egyes kerekeket. 

New Red Ford Kuga driving on wet road
ISOFIX child seat

A gyerekek biztonsága mindennél fontosabb

Bárhová is indul a család, a KUGA hátsó ülésein biztonságban és kényelemben utazhatnak a gyerekek, ráadásul a szabványos ISOFIX rögzítőpontokhoz akár 2 gyermekülés is egyszerűen csatlakoztatható.

Figyelmeztetés csökkenő keréknyomás esetén

Amennyiben utazás közben bármelyik kerék elkezd veszíteni a nyomásából, a Keréknyomásfigyelő-rendszer figyelmeztető jelzése jelenik meg a műszerfalon, felhívva a vezető figyelmét az esetleges defektre.

New Red Ford Kuga front side view
New Ford Kuga showing Thatcham alarm rings

Nem ad esélyt a tolvajoknak

Az 1. kategóriás Thatcham riasztó olyan korszerű rendszer, amely a jármű bezárásakor automatikusan élesíti magát. Ezután bármilyen erőszakos behatolási kísérlet esetén erőteljes szirénahang szólal meg, illetve akkor is, ha az érzékelő az utastérben mozgást észlel. A rendszer akkor is működésbe lép, ha megpróbálják elvontatni az autót, illetve figyeli az ajtókat, a motorháztetőt és a csomagtérajtót is.

Top