MIBEN TUDUNK SEGÍTENI?

Home > Személyautók és Személyszállítók > ÚJ FIESTA > Felszereltségek > Vezetési élmény

Ez aztán okos!

A műszaki megoldásoknak mindig konkrét célt kell szolgálniuk. Abban a pillanatban, amikor beindítja a Ford Fiesta motorját, modern funkciók és rendszerek egész sora kel életre. Ilyen az Aktív ki-/beparkolást segítő automatika, az Adaptív sebességtartó automatika, a Sávtartási segítség és a Táblafelismerő rendszer… Olyan átgondolt és hasznos megoldásokra számíthat, amelyek nélkül hamarosan el sem tudja majd képzelni életét.

Az automatikusan alkalmazkodó Sebességtartó automatika

A jármű az Adaptív sebességtartó automatika és az Auto Start-Stop indítórendszer segítségével gondoskodik a vezető által beállított sebesség fenntartásáról. Amennyiben a beépített radar egy elöl haladó gépkocsit érzékel, lassítással tartja az előre beállított követési távolságot, szükség esetén pedig meg is állítja az autót. Amint szabad az út, a rendszer ismét a kívánt sebességre gyorsítja a járművet.

Így még könnyebb a parkolás!

Az Aktív ki-/beparkolást segítő automatika képes bekormányozni a járművet egy annál mindössze 20%-kal hosszabb vagy szélesebb parkolóhelyre is. Csupán egy gombnyomás és az innovatív rendszer érzékelői segítségével felismeri, ha a jármű egy megfelelő parkolóhely mellett halad el. Ezután automatikusan bekormányozza a járművet, miközben a vezetőnek (a képernyőn megjelenő utasításokat és hangjelzéseket követve) csak a gázpedált, a sebességváltót és a féket kell működtetnie.

Extra szempár

A Holttérfigyelő rendszer (BLIS) érzékeli a holttérben lévő járműveket a biztonságosabb sávváltás érdekébenTooltip. Ha a rendszer jármű közeledését észleli, diszkrét fényjelzésekkel figyelmezteti az oldalsó visszapillantó tükörben. A Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer a Holttérfigyelő rendszerrel együttműködve hívja fel a figyelmét a járművekre korlátozott látótávolságú tolatások esetén. A rendszer érzékeli az oldalról közeledő járműveket, és hangjelzéssel figyelmeztet.

Egy fejlett rendszer, mely figyelmeztet sávelhagyás esetén

Amennyiben a rendszer úgy érzékeli, hogy a jármű véletlenül elhagyta a haladási sávját, akkor a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer a kormány rezegtetésével és egy vizuális jelzéssel hívja fel erre a vezető figyelmét.

Személyre szabott vezetési dinamika

A Ford Fiesta alapból egy rugalmas autó, azonban most a vezetési élmény még inkább személyre szabható a választható vezetési üzemmódokkal.  A „Normál”, „Eco” és „Sport”, valamint a Fiesta Active-ban a további „Terep” és „Csúszós út” üzemmódok közül választva az útviszonyokhoz, vagy a kívánt vezetési stílushoz igazíthatja a gázadás, a kormányzás és a váltás beállításait.

LED nappali menetfény: stílus és láthatóság

Fejlett, energiatakarékos nappali menetfény teszi láthatóvá Önt nappal, és nyújt kiváló láthatóságot éjszaka is.

Ford Fiesta on the road
Top-down vie on red Ford Fiesta with call sign within green circles

Ford Sync sürgősségi segítségnyújtás

A Ford SYNC rendszer egyik kiemelten fontos része a sürgősségi segítségnyújtás. A rendszer érzékeli, ha baleset következtében kinyílik a légzsák vagy leáll az üzemanyagpumpa, és a Bluetooth kapcsolattal hozzá csatlakoztatott okostelefonon keresztül automatikusan felhívja segélyszolgálatokat. Ön ilyenkor eldöntheti, hogy megszakítja a hívást, vagy beszél a segélyszolgálat szakembereivel. A rendszer emellett létfontosságú információkat, GPS koordinátákat is küld a segélyszolgálatoknak, amennyiben Ön erre nem képes. Kisebb meghibásodások – például az abroncsok sérülése – esetén a FordPass mobilalkalmazásban néhány mozdulattal értesítheti a Ford Országúti Segélyszolgálatot, és a térképen valós időben nyomon követheti, hogy mikor érkezik a segítség.

Egyszerűbb tolatás

Oszlopok, kerékpárok, alacsonyabb falak... A tolatókamera hátramenetbe váltáskor automatikusan bekapcsol, és a jármű mögötti összes tárgyat megmutatja a SYNC 3 kijelzőn. Amellett, hogy a kamera azokat a tárgyakat is megmutatja, amelyeket másként nem venne észre, a kijelzőn megjelenő virtuális vonalak segítségével akár a legkeskenyebb helyekre is beállhat. 

Ford Fiesta using Adaptive cruise control
Ford Fiesta using Adaptive cruise control

Gyerekjáték az elindulás emelkedőn is

A Visszagurulásgátló lejtőn történő elinduláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást. A rendszer működésének alapja, hogy 2-3 másodpercig automatikusan fenntartja a féknyomást. Ennek eredményeképpen a vezető akkor is uralma alatt tarthatja a járművet, míg lábát a fékről a gázpedálra helyezi. A rendszer csúszós felületen való megálláskor és elinduláskor is hasznos.

Kevésbé fárasztó, sokkal gazdaságosabb utazás

A Ford Fiesta Sebességtartó automatikája a Beállítható sebességhatárolóval vagy az Intelligens sebességhatárolóval segít fenntartani az Ön által beállított sebességet. A rendszer képes felismerni a sebességkorlátozó jelzéseket és ahhoz igazítani a jármű tempóját. Használatával üzemanyag takarítható meg, csökkenthető a gyorshajtás veszélye, és – akárcsak a többi Sebességtartó automatika – megkíméli attól, hogy folyamatosan nyomja a lábával a gázpedált, mivel a rendszer automatikusan fenntartja a beállított sebességet.

Ford Fiesta behind another Ford car
Top