Home > Személyautók és Személyszállítók > FIESTA > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Élvezze a teljesítményt, használja ki a hatékonyságot!

Miért választana teljesítmény és hatékonyság között, amikor egy Ford Fiestával mindkettőt megkaphatja? A díjnyertes 1,0 literes EcoBoost benzinmotor amellett, hogy kellően erős, kifejezetten alacsony fogyasztású erőforrás is, ami fürgén lendíti előre a Ford Fiestát. Az elektromos motorral kiegészült új EcoBoost hibrid pedig még ennél is nagyobb teljesítményre képes, minimális kibocsátás mellett. Kifinomult technológia és egyedülállóan dinamikus vezetési élmény kompromisszumok nélkül – ezt kínálja önnek a Ford Fiesta.

white ford fiesta side view

Fiesta már mild hibrid változatban is elérhető

A Ford Fiesta Mild Hybridben a benzines erőforrás mellett egy 48 V-os akkumulátorral táplált, kisméretű elektromos motor is található. Az elektromos motor egyedül nem képes az autó mozgatására, de nem is ez a feladata. Célja, a jármű hatékonyságának javítása, valamint szükség esetén extra teljesítmény biztosítása. A Ford Fiesta Mild Hybrid regeneratív féktechnológiája a lassítás során egyébként elvesző energiát visszatáplálja az akkumulátorokba, ami tovább csökkenti a jármű fogyasztását és kibocsátását.

Több erő, nagyobb hatékonyság, kellemesebb élmény

Választhatja az 1,1 literes benzinmotort, amely akár 85 LE-re is képes, miközben a károsanyag-kibocsátása csak 101 g/km.

Render of Ford diesel engine

Dízelhajtás

Jobban szereti a dízelt? Akkor válassza az 1,5 literes TDCi motort, ami kifejezetten gazdaságos megoldásként kínál meggyőző, 85 LE-s teljesítményt. A 120 LE-s motorváltozat pedig még ennél is erősebb és hatékonyabb.

Kifinomult 8-sebességes automata váltó

Az S-MAX fejlett, új automata váltója jobb gyorsulást, és hihetetlenül finom váltást biztosít. Arra terveztük, hogy teljesebbé tegye a vezetési élmént, optimalizálja a fogyasztást és maximalizálja a teljesítményt. Az elegáns, helytakarékos forgatható váltógombbal pedig igazán egyszerű a sebességváltás.

Ford Fiesta manual transmission
Ford Fiesta battery

Akkumulátortöltés hatékonyabb formában

A hagyományos rendszerekkel ellentétben a Fékenergia-visszanyerés csak akkor tölti az akkumulátort, amikor szükséges; amennyiben lehetséges, igyekszik elkerülni a töltést, amikor a vezető a gázpedált nyomva tartja. Ily módon még több üzemanyagot takaríthat meg és tovább csökken a károsanyag-kibocsátás.

Top