Home > Személyautók és Személyszállítók > FIESTA > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Élvezze a teljesítményt, használja ki a hatékonyságot!

Miért választana teljesítmény és hatékonyság között, amikor egy Ford Fiestával mindkettőt megkaphatja? A díjnyertes 1,0 literes EcoBoost benzinmotor amellett, hogy kellően erős, kifejezetten alacsony fogyasztású erőforrás is, ami fürgén lendíti előre a Ford Fiestát. Az elektromos motorral kiegészült új EcoBoost hibrid pedig még ennél is nagyobb teljesítményre képes, minimális kibocsátás mellett. Kifinomult technológia és egyedülállóan dinamikus vezetési élmény kompromisszumok nélkül – ezt kínálja önnek a Ford Fiesta.

Fiesta már mild hibrid változatban is elérhető

A Ford Fiesta Mild Hybridben a benzines erőforrás mellett egy 48 V-os akkumulátorral táplált, kisméretű elektromos motor is található. Az elektromos motor egyedül nem képes az autó mozgatására, de nem is ez a feladata. Célja, a jármű hatékonyságának javítása, valamint szükség esetén extra teljesítmény biztosítása. A Ford Fiesta Mild Hybrid regeneratív féktechnológiája a lassítás során egyébként elvesző energiát visszatáplálja az akkumulátorokba, ami tovább csökkenti a jármű fogyasztását és kibocsátását.

Több erő, nagyobb hatékonyság, kellemesebb élmény

A forradalmian új 1,0 literes 3-hengeres Ford EcoBoost benzinmotor akár 140 lóerős teljesítményre is képes, ráadásul az előző generációs EcoBoost motorokhoz képest alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás és CO2-kibocsátás mellett. Nyerő párosítás, nem igaz? Természetesen választhatja a szintén alacsony kibocsátású 1,1 literes TiVCT motort is, amely 85 lóerőre képes.

Render of Ford diesel engine

Dízelhajtás

Jobban szereti a dízelt? Akkor válassza a 1,5 literes TDCi motort, amely kifejezetten gazdaságos megoldásként kínál meggyőző, 85 LE-s teljesítményt. 

Hatékonyságnövelő gumiabroncsok

A Ford Fiesta alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsait úgy tervezték, hogy a kerekek forgatása kevesebb energiát igényeljen. Ha pedig a jármű mozgatásához kevesebb energia is elegendő, akkor az alacsonyabb fogyasztást és hosszú távon számottevő megtakarítást is jelent.

Render of Ford diesel engine
Ford Fiesta battery

Akkumulátortöltés hatékonyabb formában

A hagyományos rendszerekkel ellentétben a Fékenergia-visszanyerés csak akkor tölti az akkumulátort, amikor szükséges; amennyiben lehetséges, igyekszik elkerülni a töltést, amikor a vezető a gázpedált nyomva tartja. Ily módon még több üzemanyagot takaríthat meg és tovább csökken a károsanyag-kibocsátás.

Top