MIBEN TUDUNK SEGÍTENI?

Home > Személyautók és Személyszállítók > ÚJ FIESTA > Felszereltségek > Biztonság és védelem

Az Ön biztonsága az elsődleges

A Fiesta modern műszaki megoldások egész sorával gondoskodik a bent ülők biztonságáról és a jármű védelméről egy esetleges baleset esetén. Kulcsfontosságú funkció az Active City Stop Alacsony sebességen működő ütközésmegelőző rendszer, az Ajtóélvédő, valamint a SYNC 3 Vészhelyzeti Asszisztenssel. De ez még nem minden. Az autó számos más eszközzel is segít a balesetek megelőzésében.

Egy rendszer, mellyel elkerülhetőek a balesetek vagy csökkenthető azok súlyossága

Az Ütközésmegelőző rendszer észleli a jármű előtti útszakaszon tartózkodó vagy az azt keresztező gépkocsikat, gyalogosokat és figyelmezteti a vezetőt jelenlétükre. Amennyiben a vezető nem reagál, a rendszer automatikusan működteti a fékeket. Ez a technológia a baleseteket elkerülésére vagy azok súlyosságának csökkentésére szolgál. 80 km/h sebességig működik.

Minden irányból védő légzsákok

Az autó a két első légzsák mellett derékvédelemmel ellátott oldallégzsákokkal is rendelkezik, amelyek ütközéskor védik az ott utazók testi épségét. Ezek arra is képesek, hogy nagyobb távolságot tartsanak a becsapódó tárgy és az utas közt. A függönylégzsákok maximális védelmet nyújtanak, míg a fejtámlák megelőzik a nyaksérülést. A Fiesta az elülső és hátsó biztonságiöv-előfeszítővel és terheléskorlátozóval, továbbá az övhasználatra figyelmeztető jelzésekkel gondoskodik a bent ülők biztonságáról.

Top-down view Ford Fiesta with airbags visible
White Ford Fiesta side view

A Fiesta lopás elleni védelme és biztonsága

A Thatcham 1. kategóriás, speciális riasztó az autó bezárásakor automatikusan élesíti magát. Erőteljes szirénahang szólal meg minden  erőszakos behatolási kísérlet esetén, illetve ha a járművet felemelik, vagy ha az érzékelő az utastérben mozgást észlel. A technológia segít megakadályozniza a jármű nem kívánatos elvontatását is. A FordPass alkalmazással tartózkodási helyétől függetlenül értesítést kaphat arról, ha az autó riasztója bekapcsol. Hamarosan a SecuriAlert  is elérhető lesz, ami okostelefonján riaszt minden jogosulatlan hozzáférési kísérletről – még lopott vagy másolt kulccsal is.

Fejlett rendszerek a hatékonyabb fékezésért

A Blokkolásgátló fékrendszer (ABS) és az Elektronikus fékerőelosztó gondoskodik a fékezés fokozott hatékonyságáról.

Red Ford Fiesta front view
Blue Ford Fiesta towing a water scooter

Utazzon utánfutóval is biztonságosan!

Az Utánfutó stabilizátor (TSA) érzékeli az utánfutó „kígyózó” mozgását vagy kilengését, és a jelenség megszüntetése, illetve a szabályozottabb vontatás érdekében, csökkenti a jármű sebességét. Ehhez csökkenti a motor nyomatékát és fokozatosan növeli a kerekekre jutó féknyomást.

Egyedi fényjelzés az Ön mögött haladóknak hirtelen fékezéskor

A Vészfékezésre figyelmeztetés (EBL), mely automatikusan villogtatja a féklámpákat, arra szolgál, hogy figyelmeztesse a forgalom többi résztvevőjét, amikor a vezető hirtelen és erőteljesen fékez.

White Ford Fiesta taillights
Euro NCAP logo

Ötcsillagos védelem

A Euro NCAP Európa vezető független biztonsági szervezete. Az új járművek biztonságát szigorú szempontok alapján értékelik. A Ford biztonság iránti elkötelezettségének köszönhetően a Fiesta a legmagasabb, ötcsillagos besorolást kapta.

Irányítson minden helyzetben

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer folyamatosan figyeli a jármű haladását. A választott sávban történő haladás esetén bekövetkező bármilyen eltérés, például a jármű kicsúszása, esetén automatikusan korrigálja a jármű helyzetét. Ezzel segíti a vezetőt, hogy ne veszítse el a jármű feletti uralmat.

Red Ford Fiesta electronic stability control
Ford Fiesta x-ray view with focus on the airbags

Extra teljesítmény vészfékezés esetén

A Vészfék-rásegítő arra szolgál, hogy vészhelyzet esetén a jármű elérje a maximális fékezési hatékonyságot. Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer automatikusan szabályozza, mégpedig úgy, hogy érzékeli a vezető által kifejtett fékerőt és amennyiben szükséges, automatikusan fokozza azt.

Értesüljön mihamarabb a leeresztő abroncsokról!

Ha a rendszer azt érzékeli, hogy valamelyik kerék útközben veszít a nyomásból, akkor erre a Keréknyomásfigyelő-rendszer a műszerfalon megjelenő ikonnal figyelmezteti. A FordPass alkalmazáson keresztül a gumiabroncsok nyomásának ellenőrzéséről, a mosófolyadék szintjéről és még sok másról is közvetlenül a telefonjára kaphat értesítéseket.

Ford Fiesta alloy wheel detail
Top