Home > Személyautók és Személyszállítók > ÚJ EXPLORER > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Erőfeszítés nélkül

Az új Ford Explorer elegánsan ötvözi a masszív SUV képességeket a kifinomult hibridek hatékonyságával. A gondosan megtervezett, 3.0 literes, V6 EcoBoost benzinmotorral kombinált plug-in hibrid rendszer üzemanyaghatékonyságának köszönhetően Ön minden eddiginél kedvezőbb kibocsátás mellett fedezheti fel a világot. A fejlett, forgatható tárcsával vezérelhető, 10-sebességes automata sebességváltó pedig gondoskodik róla, hogy a jármű mindig a megfelelő sebességfokozatban legyen. Az új Explorert arra tervezték, hogy páratlan vezetési élményt, lélegzetelállító menetdinamikát, magabiztos irányítást biztosítson minden körülmények között. 

Ford Explorer engine diagram

Tiszta. Csendes. Sok mindenre képes.

Az Explorer egyaránt jól teljesít a zsúfolt városi környezetben és a kanyargós vidéki utakon is. A jármű plug-in hibrid technológiája egy akkumulátor hajtású elektromos motort kombinál egy félelmetes, 3 literes, turbófeltöltős EcoBoost benzines motorral. A kétféle erőforrás együtt összesen 450 LE teljesítményre képes, kiváló üzemanyagfogyasztási adatok és mindössze 71g/km CO2-kibocsátás mellett. A négyféle elektromos (EV) üzemmód közül választva bármikor eldöntheti, hogy kizárólag az elektromos motort, a benzinmotort, a kettő kombinációját használja, vagy a benzinmotorral közlekedve útközben feltölti a hibrid akkumulátort. Így nemcsak bárhová könnyedén eljuthat, de a városokban is tisztábban, csendesebben és elegánsabban közlekedhet.

Elektromos hatékonyság

A teljesen feltöltött új Ford Explorer akár 40 km-t is képes megtenni kizárólag elektromos üzemmódban. Ez azt jelenti, hogy a bevásárlást, a gyerekek iskolába vitelét, vagy más, rövidebb útjait akár nulla kibocsátással is teljesítheti. A maximális hatékonyság érdekében a rendszer kombinálja a regeneratív fékezésből származó energiát az Ecoboost motor által termelt energiával, így a jármű menet közben is képes tölteni az akkumulátorokat.

Ford Explorer dashboard close up showing electric range
Ford Explorer charging point close up

Feltöltés gond nélkül

A kényelmes éjszakai töltéshez egy háztartási töltőkábelt is adunk a járművel, mellyel az elektromos hálózatból bárhol feltöltheti az akkumulátorokat. Vagy választható extraként egy speciális Ford Wall-box töltőt is felszerelhetünk az otthonában, mellyel alig 3.5 óra alatt teljesen feltöltheti az autójátTooltip. További lehetőség, hogy plug-in hibrid akkumulátorát a legtöbb nyilvános töltőponton feltöltheti, illetve Ford tulajdonosként rendelkezésére áll Európa legnagyobb nyilvános töltőhálózata, a NewMotion is, melynek töltőpontjait az okostelefonja segítségével is megtalálhatja.

Észrevétlen sebességváltás

Az automata váltós modellek esetében egy forgatható váltótárcsa biztosít teljes körű vezérlést a fejlett, nyolcsebességes váltó felett. A rendszer előnye, hogy a kívánt üzemmód rendkívül egyszerűen, csupán a tárcsa elforgatásával kiválasztható, a hagyományos váltókar eltüntetésével pedig a beltér harmonikusabb, letisztultabb, elegánsabb lett. 

Ford Explorer Rotary Gear Shift Dial
Ford Explorer interior with steering wheel and paddle shifters

Gyors sebességváltás a kormányon

A versenysport inspirálta technológia gyors és könnyed gombnyomássá egyszerűsíti a sebességváltást. Mivel a sebességváltó fülek a kormánykeréken találhatók, kanyarodás közben is hatékonyan válthat sebességet.

Top