Home > Személyautók és Személyszállítók > ÚJ EXPLORER > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Erőfeszítés nélkül

A Ford Explorer elegánsan ötvözi a masszív SUV képességeket a kifinomult hibridek hatékonyságával. A gondosan megtervezett, 3.0 literes, V6 EcoBoost benzinmotorral kombinált plug-in hibrid rendszer üzemanyaghatékonyságának köszönhetően Ön minden eddiginél kedvezőbb kibocsátás mellett fedezheti fel a világot. A fejlett, forgatható tárcsával vezérelhető, 10-sebességes automata sebességváltó pedig gondoskodik róla, hogy a jármű mindig a megfelelő sebességfokozatban legyen. Az új Explorert arra tervezték, hogy páratlan vezetési élményt, lélegzetelállító menetdinamikát, magabiztos irányítást biztosítson minden körülmények között. 

Ford Explorer engine diagram

Tiszta. Csendes. Sok mindenre képes.

A Ford Explorer egyaránt jól teljesít a zsúfolt városi környezetben és a kanyargós vidéki utakon is. A jármű plug-in hibrid technológiája egy akkumulátor hajtású elektromos motort kombinál egy félelmetes, 3 literes, turbófeltöltős EcoBoost benzines motorral. A kétféle erőforrás együtt összesen 450 LE teljesítményre képes, kiváló üzemanyagfogyasztási adatok és mindössze 71g/km CO2-kibocsátás mellett. A négyféle elektromos (EV) üzemmód közül választva bármikor eldöntheti, hogy kizárólag az elektromos motort, a benzinmotort, a kettő kombinációját használja, vagy a benzinmotorral közlekedve útközben feltölti a hibrid akkumulátort. Így nemcsak bárhová könnyedén eljuthat, de a városokban is tisztábban, csendesebben és elegánsabban közlekedhet.

Elektromos hatékonyság

Teljesen feltöltve a Ford Explorer akár 40 km-t is képes megtenni teljesen elektromos üzemmódban. Ez azt jelenti, hogy közeli üzletek, a gyerekek iskolája, a golfpálya, vagy bármilyen más, nem túl távoli helyszín akár károsanyag-kibocsátás nélkül megközelíthető. A maximális hatékonyság érdekében a rendszer a regeneratív fékezésből és az EcoBoost motorból származó energiát kombinálva menet közben is képes az akkumulátorok töltésére, így növelve a jármű hatótávolságát, melynek alakulását folyamatosan nyomon követheti a FordPass mobilalkalmazásban.

Ford Explorer dashboard close up showing electric range
Ford Explorer charging point close up

Egyszerű töltés

Az Explorer PHEV otthoni töltőkábelével közvetlenül töltheti autóját az elektromos hálózatról. Ezzel a módszerrel kevesebb mint 6 óra alatt feltölthetők az akkumulátorok, így elsősorban éjszaka kényelmes megoldás.Tooltip Opcionális lehetőség a Ford Wallbox telepítése, ami gyorsabb otthoni töltést biztosít: a készülékkel hozzávetőlegesen 3,5 óra alatt tölthető fel 0-100%-ra az Explorer. Okostelefonjának segítségével menet közben is találhat nyilvános töltőpontokat, köztük a Ford partnerének, a NewMotionnek állomásait, ami jelenleg Európa egyik legnagyobb nyilvános töltőhálózata. A FordPass alkalmazás segítségével azt is beállíthatja, hogy milyen idősávban töltse a rendszer az autóját, így kedvezőbb tarifák mellett készítheti fel autóját a másnapi útra.

Észrevétlen sebességváltás

Az automata váltós modellek esetében egy forgatható váltótárcsa biztosít teljes körű vezérlést a fejlett, nyolcsebességes váltó felett. A rendszer előnye, hogy a kívánt üzemmód rendkívül egyszerűen, csupán a tárcsa elforgatásával kiválasztható, a hagyományos váltókar eltüntetésével pedig a beltér harmonikusabb, letisztultabb, elegánsabb lett. 

Ford Explorer Rotary Gear Shift Dial
Ford Explorer interior with steering wheel and paddle shifters

Gyors sebességváltás a kormányon

A versenysport inspirálta technológia gyors és könnyed gombnyomássá egyszerűsíti a sebességváltást. Mivel a sebességváltó fülek a kormánykeréken találhatók, kanyarodás közben is hatékonyan válthat sebességet.

Top