Konfigurátor Tesztvezetés Márkakereskedések Szerviz bejelentkezés Ask Ford
Home > Személyautók és Személyszállítók > ÚJ EXPLORER > Felszereltségek > Biztonság és védelem

Intelligens biztonságtechnológia

A Ford Explorerben fejlett műszaki megoldások sora gondoskodik az Ön és családja, valamint a többi közlekedő biztonságáról. Egyes rendszerek aktív segítséget nyújtanak a balesetek megelőzésében. Ilyenek például a Gyalogosfelismerő rendszerrel ellátott Ütközésmegelőző rendszer és a Borulásgátló. Mások, mint pl. az Ütközés utáni automatikus fékezés funkció, a balesetek súlyosságát mérséklik.

Ford Explorer with trailer parked near lake

Utánfutóval is biztonságosan az úton

A Ford Explorer Utánfutó stabilizátora biztonságosabbá teszi a vontatást. A rendszer érzékeli az utánfutó „kígyózó” mozgását vagy kilengését, és csökkenti a jármű sebességét, hogy segítse a jármű feletti uralom visszaszerzését. Ezt a rendszer a motor nyomatékának csökkentésével és a kerekeken lévő féknyomás fokozatos növelésével éri el.

Védelem a gyalogosoknak is

Az Ütközésmegelőző rendszer Gyalogosfelismerő funkcióval, radarral és kamerával pásztázza a jármű előtti útszakaszt. Amennyiben azt érzékeli, hogy az autó más gépjárművel, gyalogossal vagy kerékpárossal ütközhet, figyelmezteti a vezetőt a veszélyre. Ha az nem reagál időben a jelzésekre, a rendszer automatikusan, akár teljes fékerővel, lassítani kezdi a járművet, mellyel bizonyos frontális ütközések elkerülhetők, vagy azok súlyossága csökkenthető.

Ford Explorer trailing another car with pre collision assist engaged
Seat belt reminder icon

Emlékeztet a biztonsági övre

Egy hasznos kijelző, ami megmutatja, hogy az elfoglalt üléseken melyik utasa nincs esetleg bekötve. Minden biztonsági öv tartalmaz előfeszítőket és terheléshatárolókat is, amelyek ütközés esetén fokozzák a biztonságot.

Védi az Explorert a tolvajoktól

A kifinomult, 1. kategóriás Thatcham lopásgátló rendszer automatikusan élesíti magát, amikor ön duplán lezárja az Explorert. A rendszer hangjelzéssel riasztja a környezetét, ha valaki kísérletet tesz az autó feltörésére, illetéktelen elvontatására, vagy ha a belső mozgásérzékelők aktiválódnak. Az aktivált riasztórendszer a FordPass alkalmazáson keresztül figyelmeztető üzeneteket is küldhet a mobiltelefonjára, az új SecuriAlert funkció pedig azonnal értesíti, ha illetéktelen hozzáférési kísérletet észlel - akár lopott vagy másolt kulccsal is.

Ford Explorer with circles around it symbolising alarm
Ford Explorer detail of an alloy wheel and a tyre

Időben szól, ha ereszt a gumi

Az Abroncsnyomás-figyelő rendszer (Tyre Pressure Monitor) azonnal érzékeli, ha valamelyik abroncsból szökik a levegő, és egy világító ikonnal jelzi a műszerfalon. Az Explorer műszaki állapotával kapcsolatos riasztásokat a rendszer a FordPass mobilalkalmazáson keresztül a mobiltelefonjára is elküldi, így a motorolaj élettartama és számos egyéb jellemző mellett az abroncsnyomást is ellenőrizheti.

Segít biztonságban tartani a gyerekeket

A Ford Explorer minden utazás alkalmával igyekszik gondoskodni gyermekei biztonságáról. A hátulra felszerelt ISOFIX gyermekülés-rögzítési pontokhoz két gyerekülés is egyszerűen rögzíthető.

Ford Edge interior with ISOFIX seats
Euro NPAP logo

5-csillagos biztonság

Az 5-csillagos Euro NCAP minősítés jelzi, hogy a Ford Explorer mennyire hatékony a vezetője és az utasok testi épségének védelmében.

Top