Ford Explorer front three quarter view

VEZETÉSI ÉLMÉNY

Foglaljon helyet a vezetőülésben és fedezze fel a jármű csúcstechnológiát képviselő műszaki megoldásait. Próbálja ki az intelligens Terepvezérlési rendszer beállításait és hangolja járműve teljesítményét a különböző útviszonyokhoz, kezdve a sima, városi utaktól egészen a sziklás, hegyi ösvényekig. Vagy aktiválja az Adaptív sebességtartó automatikát és Auto Start-Stop indítórendszert, és suhanjon gondtalanul a végeláthatatlan autópályákon. Még a hajtást is megválaszthatja útközben: mehet teljesen elektromos-, teljesen benzines üzemmódban, vagy kombinálhatja is a kettőt. Mindezen rendszerek tökéletes együttműködése páratlan vezetési élménnyel ajándékozza meg minden alkalommal, amikor csak elindítja autóját.

MINDEN TEREPEN OTTHON ÉRZI MAGÁT 

Tükörsima városi utcák vagy sziklás off-road terep - bárhol is jár, az Explorer fejlett technológiája tökéletes kontrollt biztosít a vezetéshez. Az ötféle vezetési üzemmód közül választva a jármű menettulajdonságait tökéletesen az útviszonyokhoz és időjárási körülményekhez hangolhatja. A rendszer szükség szerint módosítja a jármű gyorsulását, a kormányzás és a felfüggesztés érzékenységét, változtatja kipörgésgátló és a stabilizátorok beállításait, a Lejtmenet-szabályzás tulajdonságait, hogy minden körülmények között optimális vezetési környezetet biztosítson. 

Az Explorer 5 különböző vezetési módot kínál fel: Normál, Sportos, Nedves/Csúszós, Terep, vagy a maximális üzemanyag-hatékonyságot biztosító Eco üzemmód. A rendszer a legfontosabb információkat a 12,3 hüvelykes digitális műszerfalon is megjeleníti, ahol minden üzemmód egyéni színsémát kapott.   

MAGABIZTOS, MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT

A továbbfejlesztett Intelligens összkerékhajtás vezérlőrendszere képes meghatározni, hogy a járműnek mekkora tapadásra, kanyarodási egyensúlyra és reakcióképességre van szüksége nedves, száraz vagy jeges utakon, illetve különböző terepviszonyok között. Amikor az útviszonyok nem indokolják, a hatékonyság növelése érdekében a motor kizárólag az első kerekeket hajtja meg. Ám amint olyan helyre ér a jármű, ahol jól jön az extra teljesítmény, a rendszer automatikusan bekapcsolja a hátsó kerekek hajtását is. Az intelligens vezérlésnek köszönhetően az Explorer nemcsak remekül kezelhető és irányítható, de figyelemre méltóan hatékony is. Az új hátsókerék-hajtásnak köszönhetően az Explorer minden eddiginél nagyobb teljesítményre képes. Amikor a négykerék-hajtásra nincs szükség , a motor kizárólag a hátsó kerekeket hajtja.  

Ford Explorer PHEV logo close up
Ford Explorer cruising behind another car with Adaptive Cruise Control engaged

STRESSZMENTES KÖZLEKEDÉS A LEGNAGYOBB FORGALOMBAN IS

Az intelligens Adaptív sebességtartó automatikával együttműködő Stop and Go automatika segítségével beállíthatja járműve utazási sebességét és a követési távolságot. Ha a forgalom lassulása miatt az autója már nem képes a megadott tempóval haladni, a rendszer a beállított biztonságos követési távolságot tartva lelassítja, szükség esetén pedig megállítja a járművét. Amint szabaddá válik az út, az automatika ismét a beállított sebességre gyorsítja járművét. A rendszer rendkívül hasznos segítség a gyakori indulásokkal és megállásokkal tarkított városi vezetés során.

Ford Explorer driving on mountain road bird's eye view

SEGÍT A SEBESSÉGHATÁR BETARTÁSÁBAN

A Táblafelismerő rendszer azonosítja az út mentén vagy az út felett kihelyezett, állandó vagy ideiglenes közlekedési táblákat. A sebességkorlátozás vagy előzési tilalom jelzése megjelenik a műszerfalon, és az adott útszakaszhoz igazodva, minden újabb tábla esetén változik a jelzés. Az Intelligens sebességasszisztens segíti a sebesség szabályozását, hogy a vezető az útra koncentrálhasson. Először a Táblafelismerő rendszer kamerája (bekapcsolt állapotban) automatikusan érzékeli az érvényes sebességkorlátozást, majd a rendszer ennek megfelelően szabályozza a jármű maximális sebességét.

Ford Explorer rear view camera close crop

TELJES KÖRŰ FIGYELEM

A Ford Explorer 360 fokos kamerája osztott képernyőn mutatja az autó környezetét. A rendszer egyszerre négy különböző kamerát használ, melyek a jármű különböző pontjain találhatók: egy a hűtőrácsban, egy a csomagtérajtóban, és egy-egy a visszapillantó tükrökben. A szoftver a négy kamera képét illeszti össze és mutatja a SYNC 3 képernyőn, így a vezető teljes képet kap az autó környezetéről. Tolatáskor a hátsó kamera képét mutató kijelzőn nem csak azt látjuk, mi van mögöttünk. A rendszer virtuális segédvonalakat is megjelenít, melyeket követve a legszűkebb helyre is könnyedén beparkolhatunk.

Ford Explorer parking up close to another car

AZ EXPLORER LEPARKOL ÖN HELYETT

Forgalmas utcákon, szűk helyeken néha elég trükkös feladat a parkolás. Az Explorer legújabb generációs Aktív ki-/beparkolást segítő automatikája azonban nemcsak a kormánykereket vezérli Ön helyett, de a sebességváltót és a fékeket is. Az intelligens technológiának köszönhetően a parkolás minden eddiginél egyszerűbbé vált. Aktiválás után elég kiválasztania, hogy az út melyik oldalán és milyen helyzetben - párhuzamosan vagy merőlegesen - kíván parkolni, majd egy gombnyomás, és a többit elvégzi Ön helyett a jármű. 

MAGABIZTOS INDULÁS EMELKEDŐN IS

A Visszagurulásgátló funkció induláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előre gurulást. A rendszer a féknyomás 2-3 másodpercig tartó automatikus fenntartásán alapul, amellyel a vezető addig is uralma alatt tarthatja a járművet, amíg a lábát a fékről a gázpedálra áthelyezi. A rendszer síkos felületen való megálláskor és induláskor is hasznos. 

Ford Explorer driving on mountain road bird's eye view
Ford Explorer in motion driving through forest

FOKOZOTT IRÁNYÍTHATÓSÁG LEJTMENETBEN

A Lejtmenet-szabályzás (HDC) megkönnyíti a meredek, egyenetlen lejtőkön történő leereszkedést. A rendszer automatikusan szabályozza az ereszkedés sebességét, így a vezetőnek nem kell fékeznie, gázt adnia, sőt még a sebességváltót sem kell kezelnie. Nehéz terepen így nyugodtan koncentrálhat a kormányzásra anélkül, hogy aggódnia kellene a hirtelen meglóduló autó miatt.

Ford Explorer driving in sun drenched countryside

TARTJA A SÁVOT

Az Elektronikus menetstabilizáló és az Oldalszél-stabilizáló az erős széllökések közepette is biztonságos sávtartást tesz lehetővé. Ha a rendszer erős oldalszelet érzékel, a kormányzás támogatásával segíti az úttartást.  

Ford Explorer close crop of front lights

JOBB LÁTÁSI VISZONYOK, MÁSOK ELVAKÍTÁSA NÉLKÜL

Hasznos segítség éjszakai vezetés esetén az Automata fényszóróvezérlés. Szembejövő forgalom esetén a fényszórók automatikusan tompítottra váltanak, megakadályozva, hogy elvakítsa a szembejövőket. A rendszer ezután, a jobb látási viszonyok biztosítása érdekében, automatikusan visszavált országúti fényszóróra.

Ford Explorer front three quarter view while charging

TÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

A számos töltési lehetőségnek köszönhetően kényelmesen és egyszerűen gondoskodhat róla, hogy a Ford Explorer PHEV akkumulátorai mindig feltöltött állapotban legyenek. Az autót feltöltheti otthon, vagy éppen útközben is, teljesen feltöltött állapotban pedig akár 42 km-t is megtehet vele tisztán elektromos üzemmódban.

FORD EXPLORER PLUG-IN HIBRID TÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

A Ford Explorer PHEV akkumulátorait háromféleképpen töltheti fel, a töltési idő pedig attól függően változik, hogy melyik módszert választja. A jármű alapfelszereltségének része egy otthoni töltőkábel, mellyel a háztartási konnektorokról töltheti fel a jármű áramforrásait. Ennél gyorsabb módszer a választható extraként elérhető Ford Wallbox gyorstöltő, ami nagyobb teljesítményre képes, mint a hagyományos csatlakozóaljzatok. Az alábbi táblázatban feltüntettük, hogy az üres akkumulátorokat mennyi idő alatt töltheti fel teljesen az otthoni töltőkábellel, a Ford Wallbox gyorstöltővel, vagy éppen egy nyilvános töltőállomáson. Bármelyik módszert is választja, a töltési folyamatot kényelmesen ellenőrizheti és kezelheti a SYNC-rendszer képernyőjén, vagy a FordPass alkalmazásban.

  TÖLTÉSI IDŐ
Töltés a külső háztartási csatlakozó aljzaton keresztül (230V csatlakozó) Töltési idő 6 óra
Töltés a Ford Connected Wallbox-szal Töltési idő 3,5 óra
Töltés köztéri töltőállomáson  Töltési idő 3,5 óra
next
prev
Ford Kuga PHEV home charging cable

OTTHONI TÖLTÉS

A Plug-In Hybrid Ford Explorer tartozékaként egy kábelt talál amivel a hagyományos falicsatlakozó segítségével, körülbelül 6 óra alatt töltheti fel a járművét. Vezérelheti és ellenőrizheti a töltési folyamatot az okostelefonján a FordPass applikáció segítségével.

Videó megtekintése

Wallbox charging station close up

TÖLTÉS WALLBOXON KERESZTÜL

Ha Önnek fontos a gyorsabb otthoni töltés, akkor a Ford Wallbox telepítésével rövidítheti le a töltés időtartamát. A Ford Wallbox egy kifejezetten az autók töltésére kifejlesztett port aminek a segítségével 0%-tól 100%-ra való töltés 3 és 3,5 óra közötti időtartam alatt zajlik le.

Videó megtekintése

Ford Kuga PHEV public charging cable

KÖZTÉRI TÖLTÉS

Utazás közben több ezer töltőállomáson töltheti fel járművét a megfelelő töltőkábel segítségével. A NewMotion hálózat több mint 200000 töltőponthoz biztosít hozzáférést Európaszerte. A teljes töltés időtartama 3 és 3,5 óra közé tehető aminek a folyamatát figyelemmel kísérhet az okostelefonján, a FordPass applikáción keresztül.

Videó megtekintése

Ford Explorer interior cockpit view

KÉNYELEM ÉS PRAKTIKUM

A digitális műszerfal minden egyes sora. A remekbe szabott bőrülések minden öltése. A különféle anyagok, amiket az utastérben látunk és tapintunk. A Ford Explorer gyönyörűen kidolgozott, sokoldalúan alakítható belterének tervezésekor minden apró részletre ügyeltek. És akkor még nem is beszéltünk az egyedi B&O hangrendszerről, a telefonjának vezeték nélküli töltési lehetőségéről és a kifinomult FordPass Connect modemről. Bármikor találhat okot, hogy az Explorert elvigye egy körre.

KÖZLEKEDJEN OKOSAN

A FordPass alkalmazással bárhonnan kapcsolatba léphet az autójával. Mobiltelefonján ellenőrizheti, hol tartózkodik a járműve, sőt az ajtókat távolról is ellenőrizheti, vagy akár le is zárhatja. A rendszerbe érkező valós idejű forgalmiTooltip adatok alapján elkerülheti a késedelmet okozó forgalmi dugókat, és mobiltelefonján is megtekintheti a jármű műszaki állapotával kapcsolatos értesítéseket, pl. az üzemanyag és az akkumulátorok töltöttségi szintjét, az abroncsnyomást és még sok minden mást. Plug-In Hybrid tulajdonosaként ezen felül ellenőrizheti a hibrid-hajtás akkumulátorainak töltését és módosíthatja a töltési beállításokat, mindezt egyetlen intelligens mobilalkalmazásban.

Tudjon meg többet

Hands holding mobile with FordPass App
Ford Explorer interior with steering wheel and SYNC screen

SYNC 3 – KEZELÉS KÉZ NÉLKÜL

A SYNC 3 a rendszer fejlettebb verziója, amely a továbbfejlesztett beszédparancsoknak és a kibővített funkcióknak köszönhetően gyorsabban és egyszerűbben használható (magyar nyelven nem elérhető). Az új kezelőfelületen a még egyszerűbb használhatóság érdekében nagyobbak a gombok, és a 8”-os érintőképernyő ismeri az okostelefonokon és táblagépeken megszokott kézmozdulatokat is, így még egyszerűbben irányítható. A SYNC 3 rendszer Apple CarPlay és Android Auto funkciójának köszönhetően az érintőképernyőn az okostelefon továbbította adatok is megjeleníthetők.

ZENE FÜLEINEK

Mindegy, hogy milyen stílusért rajong. Kedvenc zenéi megérdemlik, hogy úgy szólaljanak meg, ahogyan azt az alkotók elképzelték. Az autóhoz fejlesztett B&O hangrendszernek köszönhetően a Ford Explorerben pontosan erre számíthat. A 980 watt teljesítményű, 14 hangszórós, prémium minőségű rendszert kifejezetten az Explorerhez tervezték és hangolták a B&O hangmérnökei. Csak kapcsolja be és élvezze kedvenc előadóinak műsorát a saját koncerttermében.

Ford Explorer B&O sound system close up
Ford Explorer close crop on Wireless charging

MINDENRE GONDOLTUNK

A Ford Explorer gondoskodik róla, hogy elektronikus eszközeiTooltip mindig feltöltve és útrakész állapotban legyenek. Próbálja ki a középkonzolba integrált vezeték nélküli töltőpadot, fedezze fel a hatalmas médiatároló rekeszt - nagyszerű példái annak, hogy a letisztult és végletekig átgondolt dizájn hogyan segíti a hatékony helykihasználást és az utasok kényelmét. 

Ford Explorer close crop on back of the car and leg opening load hands free

KÉZHASZNÁLAT NÉLKÜLI CSOMAGTÉRAJTÓ-MŰKÖDTETÉS

Ez az intelligens rendszer az Explorer be- és kirakodását hivatott maximálisan megkönnyíteni. Ha a jármű érzékeli a kulcsa közelségét, lábát egyszerűen a hátsó lökhárító alatt elhúzva automatikusan nyithatja-zárhatja a hátsó ajtót. Ez különösen praktikus, ha a keze tele van, és nem tud a kilincshez nyúlni.

Ford Explorer close up on open sun roof

KITÁRUL A VILÁG

Élvezze a szabadban töltött időt a Ford Explorer utasterének kényelméből. Az elektromos vezérlésű, dupla paneles panorámatetőnek köszönhetően útközben élvezettel merülhet el a tájban. Az első és hátsó üléssorok felett húzódó hatalmas üvegtető természetes fénybe borítja az egész utasteret, ahol - nyitott állapotban -  szabadon járhat a friss levegő. Zárt helyzetben a csúsztatható üvegpanelek fényvisszaverő bevonata hűsen tartja az utasteret, a belső napellenző pedig szükség esetén extra árnyékot biztosít. 

Ford Explorer electronic parking brake close up

ÁTGONDOLT, KÉNYELMES ÉS HELYTAKARÉKOS

Az elektromos kézifék rendkívül egyszerű szerkezet, mégis rengeteg előnye van. Például nem foglal helyet az utastérben, ritkábban kell javíttatni és használni is nagyon egyszerű: mindössze egy gombot kell megnyomni a középkonzolon és az autó máris stabilan rögzítve van.

TÖLTÉSELLENŐRZÉS OKOSTELEFONNAL

Ha plug-in hibridre esik a választása, a jövőben még egyszerűbben gondoskodhat a Ford Explorer töltéséről. A Ford szorosan együttműködik Európa legnagyobb nyilvános töltőhálózatával, a NewMotionnal. A partnerség lehetővé teszi, hogy okostelefonja segítségével Ön további nyilvános töltőpontokhoz férjen hozzá. A mobilalkalmazás segítségével egyszerűen megkeresheti a legközelebbi töltőpontot és akár fizethet is vele a szolgáltatásért. 

Man approaching Ford Explorer being charged
Ford Explorer side view while charging

TELJESÍTMÉNY ÉS HATÉKONYSÁG

A Ford Explorer elegánsan ötvözi a masszív SUV képességeket a kifinomult hibridek hatékonyságával. A gondosan megtervezett, 3,0 literes, V6 EcoBoost benzinmotorral kombinált plug-in hibrid rendszer üzemanyaghatékonyságának köszönhetően Ön minden eddiginél kedvezőbb kibocsátás mellett fedezheti fel a világot. A fejlett, forgatható tárcsával vezérelhető, 10 sebességes automata sebességváltó pedig gondoskodik róla, hogy a jármű mindig a megfelelő sebességfokozatban legyen. A Ford Explorert arra tervezték, hogy páratlan vezetési élményt, lélegzetelállító menetdinamikát és magabiztos irányítást biztosítson minden körülmények között. 

Ford Explorer engine diagram

TISZTA. CSENDES. SOK MINDENRE KÉPES.

A Ford Explorer egyaránt jól teljesít a zsúfolt városi környezetben és a kanyargós vidéki utakon is. A jármű plug-in hibrid technológiája egy akkumulátor hajtású elektromos motort kombinál egy félelmetes, 3 literes, turbófeltöltős EcoBoost benzines motorral. A kétféle erőforrás együtt összesen 457 LE teljesítményre képes, kiváló üzemanyagfogyasztási adatok és mindössze 237 g/km CO2-kibocsátás mellett. A négyféle elektromos (EV) üzemmód közül választva bármikor eldöntheti, hogy kizárólag az elektromos motort, a benzinmotort, a kettő kombinációját használja, vagy a benzinmotorral közlekedve útközben feltölti a hibrid akkumulátort. Így nemcsak bárhová könnyedén eljuthat, de a városokban is tisztábban, csendesebben és elegánsabban közlekedhet.

ELEKTROMOS HATÉKONYSÁG

Teljesen feltöltve a Ford Explorer akár 40 km-t is képes megtenni teljesen elektromos üzemmódban. Ez azt jelenti, hogy közeli üzletek, a gyerekek iskolája, a golfpálya, vagy bármilyen más, nem túl távoli helyszín akár károsanyag-kibocsátás nélkül megközelíthető. A maximális hatékonyság érdekében a rendszer a regeneratív fékezésből és az EcoBoost motorból származó energiát kombinálva menet közben is képes az akkumulátorok töltésére, így növelve a jármű hatótávolságát, melynek alakulását folyamatosan nyomon követheti a FordPass mobilalkalmazásban.

Ford Explorer dashboard close up showing electric range
Ford Explorer charging point close up

EGYSZERŰ TÖLTÉS

Az Explorer PHEV otthoni töltőkábelével közvetlenül töltheti autóját az elektromos hálózatról. Ezzel a módszerrel kevesebb mint 6 óra alatt feltölthetők az akkumulátorok, így elsősorban éjszaka kényelmes megoldás.Tooltip Opcionális lehetőség a Ford Wallbox telepítése, ami gyorsabb otthoni töltést biztosít: a készülékkel hozzávetőlegesen 3,5 óra alatt tölthető fel 0-100%-ra az Explorer. Okostelefonjának segítségével menet közben is találhat nyilvános töltőpontokat, köztük a Ford partnerének, a NewMotionnek állomásait, ami jelenleg Európa egyik legnagyobb nyilvános töltőhálózata. A FordPass alkalmazás segítségével azt is beállíthatja, hogy milyen idősávban töltse a rendszer az autóját, így kedvezőbb tarifák mellett készítheti fel autóját a másnapi útra.

Ford Explorer Rotary Gear Shift Dial

ÉSZREVÉTLEN SEBESSÉGVÁLTÁS

Az automata váltós modellek esetében egy forgatható váltótárcsa biztosít teljes körű vezérlést a fejlett, nyolcsebességes váltó felett. A rendszer előnye, hogy a kívánt üzemmód rendkívül egyszerűen, csupán a tárcsa elforgatásával kiválasztható, a hagyományos váltókar eltüntetésével pedig a beltér harmonikusabb, letisztultabb, elegánsabb lett. 

Ford Explorer interior with steering wheel and paddle shifters

GYORS SEBESSÉGVÁLTÁS A KORMÁNYON

A versenysport inspirálta technológia gyors és könnyed gombnyomássá egyszerűsíti a sebességváltást. Mivel a sebességváltó fülek a kormánykeréken találhatók, kanyarodás közben is hatékonyan válthat sebességet.

Ford Explorer driving in sun drenched country

JOBB AERODINAMIKA, GAZDASÁGOSABB KÖZLEKEDÉS

Alacsony sebességnél, a motor hűtése érdekében az Aktív hűtőrács lamellák nyitva tartják a szellőzőréseket. Gyorsítás során a lamellák bezáródnak, ezzel is javítják a jármű aerodinamikai tulajdonságait és csökkentik az üzemanyagfogyasztást. A technológia hosszabb távon számottevő üzemanyag megtakarítást jelenthet.

blue bubble low emissions

CSÖKKENTETT KÁROSANYAG-KIBOCSÁTÁS

A lenyűgöző, mindössze 237 g/km CO2-kibocsátással rendelkező Ford  Explorer Plug-In Hybrid motorja megfelel a szigorú Euro 6.2 kibocsátási szabványoknak. E szabványok célja a levegőminőség javítása és a kipufogógáz-kibocsátás csökkentése.

Ford Explorer interior SYNC4A screen

BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM

A Ford Explorerben fejlett műszaki megoldások sora gondoskodik az Ön és családja, valamint a többi közlekedő biztonságáról. Egyes rendszerek aktív segítséget nyújtanak a balesetek megelőzésében. Ilyenek például a Gyalogosfelismerő rendszerrel ellátott Ütközésmegelőző rendszer és a Borulásgátló. Mások, mint pl. az Ütközés utáni automatikus fékezés funkció, a balesetek súlyosságát mérséklik.

Ford Explorer with trailer parked near lake

UTÁNFUTÓVAL IS BIZTONSÁGOSAN AZ ÚTON

A Ford Explorer Utánfutó stabilizátora biztonságosabbá teszi a vontatást. A rendszer érzékeli az utánfutó „kígyózó” mozgását vagy kilengését, és csökkenti a jármű sebességét, hogy segítse a jármű feletti uralom visszaszerzését. Ezt a rendszer a motor nyomatékának csökkentésével és a kerekeken lévő féknyomás fokozatos növelésével éri el.

VÉDELEM A GYALOGOSOKNAK IS

Az Ütközésmegelőző rendszer Gyalogosfelismerő funkcióval, radarral és kamerával pásztázza a jármű előtti útszakaszt. Amennyiben azt érzékeli, hogy az autó más gépjárművel, gyalogossal vagy kerékpárossal ütközhet, figyelmezteti a vezetőt a veszélyre. Ha ő nem reagál időben a jelzésekre, a rendszer automatikusan, akár teljes fékerővel, lassítani kezdi a járművet, amivel bizonyos frontális ütközések elkerülhetők, vagy azok súlyossága csökkenthető.

Ford Explorer trailing another car with pre collision assist engaged
Ford Explorer driving on mountain road with sun set

IRÁNYÍTSON MINDEN HELYZETBEN

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESC) folyamatosan figyeli a jármű haladását. Ha valamelyik abroncs tapadása csökken, a rendszer egy fékimpulzust küld a megfelelő kerékhez és stabilizálja a jármű mozgását. A Ford Explorerben fejlett Borulásgátló elektronika is található. Az ESC-vel együttműködő rendszert arra tervezték, hogy a jármű összes kerekét biztonságosan a földön tartsa. A rendszer felismeri a borulással fenyegető vezetési helyzeteket és szükség esetén az egyes kerekek fékezésével és gyorsításával azonnal stabilizálja a járművet. A technológia segítségével olyan szélsőséges manőverek esetén is megelőzhető a jármű felborulása, mint pl. a váratlan akadályok gyors kikerülése.

Ford Explorer driving on mountain road

BIZTONSÁGOS IRÁNYÍTHATÓSÁG KANYARODÁS KÖZBEN IS

A Kanyarodásszabályzó segít megőrizni a jármű feletti uralmat, ha a kanyarba az útviszonyokhoz és a helyzethez képest túl nagy sebességgel érkezünk. Ha a rendszer alulkormányzottságot észlel, illetve azt, hogy a vezető elveszítheti a jármű feletti uralmát, akkor először csökkenti a motor nyomatékát, majd fékezéssel segíti a jármű lassítását. Ez az egyedülálló műszaki megoldás különösen döntött kanyarok esetén hatásos, például az autópályák lehajtóinál. 

Ford Explorer avoiding another car one the road

SEGÍT MEGELŐZNI A TÖBBSZÖRÖS ÜTKÖZÉST

Az Ütközés utáni fékezés funkció baleset esetén csökkenti az esetleges második ütközés valószínűségét. Ha a rendszer ütközést észlel, automatikusan működésbe hozza a vészfékeket, és a lehető legrövidebb idő alatt megállítja a járművet. Mivel a baleset során a vezető jellemzően elveszíti uralmát a jármű felett, a technológia segít megelőzni, hogy az autó a szembejövő forgalom vagy más akadályok felé guruljon.

Close up on emergency eCall button in Ford Explorer

MÉG NAGYOBB NYUGALOM

Egy esetleges baleset esetén az Explorer kommunikációs rendszere automatikus segélyhívást (eCall) kezdeményez, melyben tájékoztatja a segélyszolgálatokat a jármű helyéről. Ha sürgős segítségre van szüksége, vagy valamilyen balesetnek volt a szemtanúja, a járműben található SOS gomb megnyomásával közvetlenül is kapcsolatba léphet a vészhelyzeti segélyszolgálatokkal. Műszaki problémák, meghibásodások esetén (pl. abroncssérülés) a FordPass alkalmazással értesítheti a Ford országúti segélyszolgálatát, és a térképen nyomon követheti, hogy mikor érkezik segítség.

Ford Explorer interior side view of seats

PRAKTIKUS KIEGÉSZÍTŐK

A Ford Explorer alapjaitól kezdve a megbízhatóság és a kifinomultság jegyében épült. Kényelmes utasterében 7 személy is elfér, az üléseket lehajtva egy 2274 literes, sokoldalú csomagtér áll a rendelkezésére, a 840 Nm-es nyomatékú erőforrással pedig akár egy 2500 kg-os utánfutót is elvontathat. Szóval nem számít, hogy golfhétvégét, vagy hosszabb családi utazást tervez, az Explorerrel soha nem lesz helyszűkében.

Ford Explorer viewed from above showing 7 seats / power fold

ÉLVEZZE A NAGY TEREK NYÚJTOTTA LUXUST

A Ford Explorer sokoldalúan alakítható utastere akár hét fő számára is elegáns és kényelmes ülőhelyet kínál. A második sorban található ülések elektromosan mozgathatók, így a harmadik üléssor is könnyűszerrel megközelíthető. A Power Fold technológiának köszönhetően a harmadik sor ülései egyetlen gombnyomással teljesen lehajthatók, így a csomagtér mérete nagyszerűen megnövelhető.

MINDENNEK JUT HELY

A Ford Explorer csomagtartójában még akkor is elfér két teljes golfütő-készlet, ha már minden ülőhely foglalt. A hátsó ülések mindegyike önállóan lehajtható, így igény szerint szabadon variálható a belső tér. Az összes hátsó ülést lehajtva hatalmas, 2274 literes csomagtér áll a rendelkezésünkre. A csomagtér hatékony kihasználása érdekében a padló állítható magasságú. Ez azt jelenti, hogy a padlót megemelve kialakíthat egy rejtett rekeszt a csomagtérben, vagy teljesen leengedheti a padlót a csomagtér méretének maximalizálása érdekében.

Ford Explorer interior showing boot capacity with luggage
Ford Explorer with boat on tow bar parking by the lake

KOMOLY VONÓERŐ

Válassza az extraként rendelhető vonóhorgot és a Ford Explorer impresszív, 840 Nm-es nyomatékával akár 2500 kg tömegű vontatmányt is képes elhúzni. Ez bőven elég egy lakókocsihoz, vitorláshoz, vagy bármihez, amit egy hétvégén vagy egy nyaralás során magával vinne. 

Ford Explorer viewed from above to show roof rails

MÉG TÖBB MINDENT KELL SZÁLLÍTANIA?

Ha nagyobb tárgyakat kell szállítania, rendelhet az autóhoz tetősínt és leszerelhető vonóhorgot is.

Ford Explorer interior with person folding seats

TÖLTSE FEL ESZKÖZEIT

Többé nem kell azon aggódnia, hogy lemerülnek az elektronikus eszközei. Bárhol is foglal helyet, az utastérben karnyújtásnyira talál USB töltőt és 12 V-os csatlakozóaljzatot, melyekről menet közben is feltöltheti az akkumulátoraikat. Sőt, a jármű hátuljába épített 220 V-os csatlakozóaljzatról nagyobb teljesítményű elektromos gépeket is működtethet.

További információkért kattintson az alábbi linkekre!