Home > Személyautók és Személyszállítók > EDGE > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Teljesítmény és hatékonyság

Átgondolt tervezés, intelligens mérnöki munka és fejlett aerodinamika: a Ford Edge a teljesítmény, az üzemanyag-hatékonyság és a precíz kezelhetőség tökéletes egyensúlyát nyújtja.

Dízelmotor csúcstechnológiával

A modern 2,0 literes TDCi motor két lehetőséget kínál: 180 LE és 210 LE bi-turbó. Mindkét változat a legkorszerűbb műszaki megoldásokkal maximalizálja a teljesítményt, a nyomatékot és a gazdaságosságot, mindezek mellett is odafigyelve a károsanyag-kibocsáts csökkentésére.

  • 180 LE, 400 Nm nyomaték, 5,8 l / 100 km. CO2: 149 g/km. 
  • 210 LE, 450 Nm nyomaték, 5,8 l / 100 km. CO2: 149 g/km. 

A bi-turbó motor két turbófeltöltővel ér el nagyobb teljesítményt és hatékonyságot. 
Alacsony sebességnél az elsődleges turbó működése biztosítja a szükséges nagyobb nyomatékot, ha például egy kereszteződésből forgalmas útra fordul rá. A másodlagos turbó nagyobb sebességnél lép működésbe, például egy lassú jármű előzésekor. 
Mindemellett a bi-turbó motor az utasteret is gyorsabban befűti, mint a hagyományos motor. Mérsékli az alkatrészek elhasználódását, fokozza az üzemanyag-hatékonyságot, valamint hideg reggeleken elősegíti a gyorsabb indulást.

Továbbfejlesztett felfüggesztések a tökéletes vezetési élményért és a precíz kezelhetőségért

A teljesen új, modern, hátsó felfüggesztés és a kiváló McPherson első felfüggesztés nagyszerű kormányozhatóságot és különleges vezetési élményt garantál. 
A hihetetlen kezelhetőséget biztosító rendszert kifejezetten az Edge rendhagyó magasságához és szélességéhez, valamint különleges teljesítményéhez állították be.

Ford suspension
Ford Paddle shift buttons

Sebességváltó kapcsolók a kormányon: élvezze a gyors, automata sebességváltást!

A rendszerint csak csúcskategóriás sportautókon megtalálható kormányról vezérelhető automata váltó elérhető az új, 6 sebességes automata váltó és a PowerShift váltó esetén is. Ez a versenypályákra tervezett műszaki megoldás gyors, erőfeszítés nélküli "gombnyomássá" egyszerűsíti a sebességváltást. Mivel a sebességváltó kezelő szervei a kormánykeréken találhatók, kanyarodás közben is könnyedén lehet váltani.

Alacsonyabb fogyasztás az Auto Start-Stop rendszernek köszönhetően

A rendszer képes automatikusan leállítani a közlekedési lámpánál vagy dugóban várakozó, üresbe tett jármű motorját. Természetesen az olyan alapvető funkciók, mint például a fényszórók, a klíma, a rádió és a Ford SYNC rendszer, továbbra is működnek. Amint ismét lehet haladni, csak ki kell nyomni a kuplungot, egyesbe tenni az autót, illetve automata váltó esetén elég csak megnyomni a gázt, és a motor máris újra beindul. Az Auto Start-Stop különösen hatékony a városi forgalomban, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a (városi) fogyasztást.

Edge parked on the street
Top