Home > Személyautók és Személyszállítók > ÚJ EDGE > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

A legszigorúbb szabványok szerint tervezve

Az új Edge-et az átgondolt kialakítás és a minden részletre kiterjedő alaposság jellemzi. Új motorjai közé tartozik a precízen megtervezett 4-hengeres, 2,0 literes Ford EcoBlue dízelmotor, amelyhez 6-sebességes kézi vagy 8-sebességes automata váltó választható forgatható váltótárcsával. Az eredmény: egy erőteljes és gazdaságos SUV, amely dinamikus menettulajdonságaival kiemelkedően magabiztos autózást és úttartást biztosít.

Ford Edge engine diagram

Új szabvány a dízelmotorok területén

Az új 4-hengeres, 2 literes Ford EcoBlue dízelmotor igen korszerű, turbófeltöltéses motor, amely mérhetően gazdaságosabb, nagyobb teljesítményt nyújt és kidolgozottabb. Amellett, hogy használatával fokozható az üzemanyag-takarékosság és a reagálóképesség, még minden korábbinál csendesebb is.

Továbbfejlesztett, új 8-sebességes automata váltó forgatható sebességváltó tárcsával

Az automata váltós járművekben a hagyományos váltókar helyett forgatható váltó kapott helyet. Így könnyebben irányíthatja a modern, nagyobb gyorsulást és rendkívül sima váltást biztosító, új sebességváltó rendszert. A megoldás ugyanakkor tágasabbá teszi a belső teret, és kevesebb helyet foglal. A váltó igen hasznos funkciója, hogy SUV járművének leparkolásakor automatikusan parkoló fokozatra vált.

Ford Edge Auto Transmission close up
Interior of Ford Edge manual transmission gear stick

6-sebességes manuális sebességváltó

Az Edge 6-sebességes manuális váltóját úgy optimalizálták, hogy a váltás könnyebb, pontosabb és csendesebb legyen. A fejlesztés kifejezett célja volt a dinamikusabb vezethetőség mellett az üzemanyag-fogyasztás csökkentése is, hogy a vezetési élmény fokozása mellett a töltőállomást is ritkábban kelljen útba ejteni. 

Váltson sebességet gyorsan, egy ujjal!

Ez a versenypályákra termett műszaki megoldás gyors, erőfeszítés nélküli gombnyomássá egyszerűsíti a sebességváltást. Mivel a sebességváltó fülek a kormánykeréken találhatók, kanyarodás közben is hatékonyan kezelheti a váltót.

Ford Edge paddle shifters close up
Ford Edge driving in city

Alacsonyabb fogyasztás az Auto-Start-Stop indítórendszernek köszönhetően

Közlekedési lámpánál vagy dugóban leálláskor az üresbe tett autó motorját a rendszer képes automatikusan leállítani. Ha ismét lehet haladni, csak nyomja ki a kuplungot, majd tegye egyesbe az autót, illetve automata váltó esetén csak engedje fel a féket, és a motor máris beindul. Az Auto Start-Stop különösen városi forgalomban hasznos, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a fogyasztást.

Top