Home > Személyautók és Személyszállítók > ÚJ EDGE > Felszereltségek > Biztonság és védelem

Modern biztonsági rendszerek

Az új Ford Edge intelligens védelmi rendszereivel nemcsak önnek és családjának, hanem a többi közlekedő számára is a lehető legnagyobb biztonságot nyújtja. Egy esetleges ütközéskor olyan megoldásokkal segíti az utasai védelmét, mint például a légzsákrendszer. Míg más megoldások, mint például az Ütközésmegelőző rendszer, a baleset megelőzéséért dolgoznak. 

Ford Edge animation of an Edge car detecting another vehicle

Védelem a gyalogosoknak is

Az Ütközésmegelőző rendszer abban segíti a vezetőt, hogy észrevegye a jármű előtt haladó lassabb gépkocsikat, illetve a hirtelen feltűnő gyalogosokat. Amennyiben a vezető nem reagál a rendszer audiovizuális jelzéseire, automatikusan működteti a fékeket. Ez a technológiai megoldás segít elkerülni a lehetséges baleseteket, illetve csökkenti azok súlyosságát.

Biztonságban, utánfutóval is

Az Utánfutó stabilizátor érzékeli, ha a vontatmány kígyózó mozgásba vagy sodródni kezd, és ilyenkor csökkenti a Transit Connect sebességét, hogy megszüntesse a problémát. Így utánfutóval is biztonságban autózhat, hiszen a kellő pillanatban a rendszer lelassítja az autót a nyomaték csökkentésével és növeli a fékerőt is.

Ford Edge driving next to the lake with a big city at the background
Ford Edge with electronic stability control badge

Semmilyen körülmények közt sem veszti el az uralmat a jármű felett

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP) figyelemmel kíséri a jármű haladását. Érzékeli, amikor egy jármű úttartása romlik, és a jármű stabilizálását az egyes kerekek automatikus fékezésével segíti elő. 

Maximális tapadás minimális erőfeszítéssel

A jól kidolgozott Kipörgésgátló rendszer megszünteti a felesleges kerékpörgést, és a lehető legjobb tapadást, teljesítményt és stabilitást biztosítja, amikor arra a leginkább szükség van. A rendszer folyamatosan figyeli és módosítja a jármű egyes kerekein közölt nyomatékot, ezzel biztosítva a maximális tapadást gyorsításkor.

Ford Edge driving on the road above fields
Ford Edge driving on the road viewed from above

Folyamatos védelem felborulás ellen

A Ford speciális bedöntésiszögsebesség-érzékelőjével a Borulásgátló rendszer a kerekeket igyekszik a talajon tartani, különösen magas súlypont esetén, és kifelé lejtő kanyar bevételekor.

Segítség a fékezésben

Az Aktív fékrendszer egy innovatív biztonsági szolgáltatás, amely 30 km/h feletti sebességnél lép működésbe. A rendszer pásztázza a jármű előtti útszakaszt, és ha ütközésveszélyt érzékel, figyelmezteti a vezetőt. Reagálás hiányában a rendszer a fékek előfeszítésével, majd fékezéssel segíti a sebesség csökkenését. 

Ford Edge detail of an alloy wheel
Top