Home > Személyautók és Személyszállítók > C-MAX > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Teljesítmény és hatékonyság

A C-MAX erejét fejlett, nagy hatékonyságú motorcsalád biztosítja. Benzin? Dízel? Ön dönt. A legkülönfélébb űrtartalmú és teljesítményű motorok közül biztosan mindenki megtalálja az igényeinek leginkább megfelelőt.

Hozza ki a maximumot motorjából

A forradalmi 1,0 literes, 3 hengeres EcoBoost benzinmotor 125 LE-t és Compact esetén 131 g/km, Grand esetén mindössze 136 g/km CO2-kibocsátást ér el. Ez a teljesítmény egy hagyományos 1,6 literes motornak felel meg, csak hatékonyabb üzemanyag-felhasználás és alacsonyabb CO2-kibocsátás mellett. Hatodik egymást követő éve a „Nemzetközi Év Motorja”.

Egy intelligens választás: a dízel

Az 1,6 literes TDCi dízelmotorhoz hasonlóan, az 1,5 literes TDCi dízelmotor belépő szintű teljesítménye 95 LE, de a megnövelt teljesítményű változata már 120 LE-s. Így a korábbi 115 LE-s változatnál nagyobb teljesítményt nyújt. Ezáltal javul az üzemanyag-hatékonyság és csökken a károsanyag-kibocsátás is. Az 1,5 literes dízelmotor elérhető 95 LE-s változatban manuális váltóval, illetve 120 LE-s változatban manuális vagy PowerShift automata váltóval.

Diesel engine
Eco Mode system display unit

Segítségével hatékonyabb a vezetés

Az innovatív Ford Eco Mode Vezetőinformációs rendszer folyamatosan figyeli és értékeli a vezetési stílus üzemanyag-fogyasztásra gyakorolt hatását. A rendszer elemzi a jármű sebességét, a sebességváltást, a fékezést és a reakcióidőt, valamint a rövid és a hosszú utak számát. Az intelligens szoftver ezután tanácsokkal szolgál, hogy miként csökkenthető a fogyasztás.

Low emission diesel power

Alacsony kibocsátású dízel teljesítmény

Új dízelmotor-családunk 2,0 literes 150 LE-s változata 6 sebességes manuális és Power Shift automata váltóval, míg 170LE-s változata 6 sebességes PowerShift automata váltóval érhető el a C-Maxon.

Top