Home > Személyautók és Személyszállítók > C-MAX > Felszereltségek > Biztonság és védelem

Biztonság

Az Ön és utasai számára is maximális védelmet nyújtó, átfogó biztonságtechnikai csomagra minden szituációban számíthat.

Elkerülhetőek az ütközések alacsony sebesség esetén is

Az innovatív Active City Stop alacsony sebességen működő ütközésmegelőző rendszer abban segíti a vezetőt, hogy elkerülje az ütközést lassan haladó forgalomban, illetve maximum 50 km/h sebességgel történő haladás esetén. Ezt, a jármű előtt haladó gépkocsitól mért távolság folyamatos figyelésével éri el. Ha a rendszer az elöl haladó jármű sebességének váratlan csökkenését észleli, automatikusan működteti a fékeket.

Active City Stop
Electronic Stability Program

Irányítson minden helyzetben

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer folyamatosan figyeli a jármű haladását. A választott sávban történő haladás esetén bekövetkező bármilyen eltérés, például a jármű kicsúszása, esetén automatikusan korrigálja a jármű helyzetét. Ezzel segíti a vezetőt, hogy ne veszítse el a jármű feletti uralmat.

Összehangolt biztonsági rendszerek, melyek a másodperc tört része alatt működésbe lépnek

A C-MAX és a Grand C-MAX tartalmazza a továbbfejlesztett Intelligens védelmi (IPS) rendszert, amely számos biztonsági mechanizmust irányítva védelmezi Önt és utasait. A merev, ütközéselnyelő karosszéria mellett speciális, nagy szakítószilárdságú acél alkatrészek és számos légzsák védi az autó utasait. Egy esetleges ütközéskor a kormányoszlop és a pedálok a vezetőtől távolodva roncsolódnak, ezáltal csökkentik a sérülés veszélyét.

Intelligent Protection System
Anti-lock braking system

Fejlett rendszerek a hatékonyabb fékezésért

A Blokkolásgátló fékrendszer (ABS) és az Elektronikus fékerőelosztó gondoskodik a fékezés fokozott hatékonyságáról.

Power child door and window locks

Gyermekbiztonság

Csak egy gombnyomás, és ez az innovatív funkció megakadályozza, hogy a hátsó elektromos ablakokat leeresszék az ott ülők, és az ajtót is nyithatatlanná teszi belülről.

Hatékony fékezés nagyobb sebességnél is

Az Aktív fékrendszer egy innovatív biztonsági funkció, mely akkor lép működésbe, amikor ön 50 km/h-s sebességnél gyorsabban közlekedik (például autópályán). A technológia radarok segítségével vizsgálja a jármű előtti útszakaszt, és ha lehetséges összeütközést észlel, figyelmezteti a vezetőt. Amennyiben a vezető nem reagál, a rendszer előtölti, majd működteti a fékeket, így segítve a lassítást. 50 km/h alatti sebességnél egy másik technológia áll a vezető szolgálatába: az Active City Stop alacsony sebességen működő ütközésmegelőző rendszer. A két technológia együttesen, minden sebességen biztosítja a megfelelő támogatást fekézés esetén.

Ford C-MAX on the road
Red Ford C-MAX behind blue Ford car in garages

Egy rendszer, mellyel elkerülhetőek a balesetek vagy csökkenthető azok súlyossága

Az Ütközésmegelőző rendszer észleli a jármű előtti útszakaszon tartózkodó vagy az azt keresztező gépkocsikat, gyalogosokat és figyelmezteti a vezetőt jelenlétükre. Amennyiben a vezető nem reagál, a rendszer automatikusan működteti a fékeket. Ez a technológia a balesetek elkerülésére vagy azok súlyosságának csökkentésére szolgál. 80 km/h sebességig működik.

Top