MIBEN TUDUNK SEGÍTENI?

Írja be kérdését…
Home > Áruszállítók és Pick Up-ok > TRANSIT COURIER > Felszereltségek > Vezetési élmény

Munkára született

Az új Transit Courier rugalmasan alkalmazkodik az igényekhez – és nemcsak akkor, ha rakományról van szó. A vezetőfülke tele van modern technológiákkal, amelyek segítenek, hogy többet hozzon ki a napjából. A Beállítható sebességhatárolóval ellátott Adaptív sebességtartó automatika még a hosszú utakat is pihentetőbbé és gazdaságosabbá teszi. A Tolatókamera és a Parkolóradarok pedig gondtalan és könnyű parkolást tesznek lehetővé.

Cruise Control with Adjustable Speed Limiter Device

Pihentetőbb vezetés, gazdaságosabb utazások

A Sebességtartó automatikával beállítható a kívánt haladási sebesség, amelyet a rendszer fékezésig, illetve gyorsításig fenntart. A kormányon található kapcsolóval vezetés közben is tudja állítani sebességét.

Mindemellett a Beállítható sebességhatároló segít egy előre meghatározott sebességhatáron belül tartani a járművet. Az üzemanyag-megtakarításon túl a rendszerrel minimálisra csökkenthető a gyorshajtás kockázata is. Praktikus előnyei mellett, mindkét technológia segít abban, hogy hosszabb autópályás utazásai még nyugalmasabban teljenek.

 

Egyszerűbb tolatás

Oszlopok, kerékpárok, alacsony falak… A tolatókamera minden jármű mögötti tárgyat megmutat a középkonzolba épített kijelzőn. Amellett, hogy a kamera azokat a tárgyakat is megmutatja, amelyeket másként nem venne észre, a kijelzőn megjelenő virtuális vonalak segítségével akár a legkisebb helyekre is beparkolhat. A kamera automatikusan bekapcsol, amikor hátramenetbe vált.

Ford Transit Courier rear view camera
New Ford Transit Courier in motion going uphill

Biztosabb indulás emelkedőn is

A Visszagurulásgátló lejtőn történő elinduláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást. A rendszer működése azon alapul, hogy a féknyomást 2,5 másodperccel tovább tartja fenn, így a vezető addig is uralma alatt tarthatja a járművet, amíg a lábát a fékről a gázpedálra helyezi. A rendszer csúszós felületen való megálláskor és induláskor is hasznos.

Parkolóradar a nyugodtabb parkolásért

Az Első és hátsó parkolóradar a jármű előtti és mögötti tereptárgyak gépkocsitól mért távolságának meghatározásában segít. A radar akadály észlelésekor a távolság csökkenésével egyre erősödő, audiovizuális jelzéssel figyelmezteti a vezetőt.

New Ford Transit Courier parking distance sensors
Ford SYNC with Emergency Assistance

Ford SYNC Vészhelyzeti asszisztenssel

A Vészhelyzeti asszisztens egy innovatív SYNC funkcióFord SYNC with Emergency Assistance, mely egy Bluetooth®-on keresztül párosított és a járműhöz csatlakoztatott mobiltelefont használ arra, hogy a jármű utasai közvetlenül hívhassák a helyi segélyhívó számot, amennyiben olyan balesetet szenvedtek, melyben valamelyik légzsák kioldott vagy az üzemanyag-szivattyú lekapcsolt. Ilyenkor a hívás megszakítható, de beszélhetnek is az operátorral. A rendszer képes elküldeni az olyan létfontosságú információkat is, mint például a jármű helyzete, még akkor is, ha a vezető nem képes rá.

Top