Home > Áruszállítók és Pick Up-ok > TRANSIT COURIER > Felszereltségek > Vezetési élmény

Vezetési élmény

A kifinomult karosszériának, a továbbfejlesztett kormányrendszernek és a precízen beállított menettulajdonságoknak köszönhetően a Transit Courier volánja mögött töltött minden perc igazán élvezetes. Egyes csúcstechnológiák a vezetést igyekeznek biztonságosabbá és egyszerűbbé tenni, míg más rendszerek az alacsony fogyasztásról gondoskodnak. Ha még hozzávesszük a kis járművekre jellemző manőverezhetőséget is, máris megvan a tökéletes munkatárs.

Ford SYNC: fejlett kihangosító rendszer

A Ford SYNC rendszer lehetővé teszi, hogy egyszerű hangutasításokkal vezérelje a zenelejátszást, indítson vagy fogadjon hívásokat. Hangparancsokkal lejátszhatja az USB-n vagy Mp3/iPod® készülékén tárolt zenéket, vagy streamelje a Bluetooth®-kompatibilis mobiltelefonjáról. A rendszer még a beérkező szöveges üzeneteket is felolvassa (a csatlakoztatott mobiltelefontól függően). A Hangvezérlés jelenleg magyar nyelven nem elérhető.

Könnyebb és biztonságosabb tolatás

Oszlopok, kerékpárok, alacsony falak… A Tolatókamera megmutatja az összes, jármű mögött található akadályt a középkonzolba épített kijelzőn. Amellett, hogy felfedi azokat az akadályokat is, amelyeket a vezető nem venne észre, a rendszer virtuális vonalak megjelenítésével segíti a legszűkebb helyekre történő parkolást is. A kamera automatikusan aktiválódik, amikor a vezető hátramenetbe kapcsol.

Rear View Camera

A Parkolóradarokkal nyugodtabb a parkolás

A Parkolóradarok segítségével megállapíthatja a járműve és az amögött található akadályok közötti távolságot. Amikor a Parkolóradarok akadályt észlelnek, egy egyre intenzívebb hangjelzéssel figyelmeztetik a vezetőt, ahogy közeledik az akadályhoz.

A Sebességtartó automatikával a hosszabb utak is sokkal pihentetőbbek

Az autópályán haladva lehetősége van arra, hogy beállítsa a sebességet a Sebességtartó automatika, kormánykeréken elhelyezett kapcsolóinak a segítségével. A rendszer ezt követően automatikusan megtartja a megadott sebességet, így nem kell a lábát állandóan a gázpedálon tartania. A gyorsításhoz vagy lassításhoz egyszerűen használja ugyanezeket a kapcsolókat!

Cruise Control with Adjustable Speed Limiter Device
Red Ford Transit Courier in motion going uphill

Gyerekjáték az elindulás emelkedőn is

A Visszagurulásgátló lejtőn történő elinduláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást. A rendszer működésének alapja, hogy 2-3 másodpercig automatikusan fenntartja a féknyomást. Ennek eredményeképpen a vezető akkor is uralma alatt tarthatja a járművet, míg lábát a fékről a gázpedálra helyezi. A rendszer csúszós felületen való megálláskor és elinduláskor is hasznos.

Ford SYNC rendszer Vészhelyzeti Asszisztenssel

A Vészhelyzeti asszisztens a Ford  SYNC rendszer innovatív funkciója, amely egy Bluetooth®-on keresztül csatlakoztatott mobiltelefont használ arra, hogy a jármű utasai közvetlenül hívhassák a helyi segélyhívó központot, ha olyan balesetet szenvedtek, melyben kioldott egy légzsák vagy lekapcsolt az üzemanyag-szivattyú. Ilyenkor megszakíthatja a hívást, vagy beszélhet az operátorral. A rendszer automatikusan elküldi az olyan létfontosságú információkat is, mint például a jármű helyzete (GPS koordináták), még akkor is, amikor a vezető eszméletlen.

Ford SYNC with Emergency Assistance
Top