MIBEN TUDUNK SEGÍTENI?

Írja be kérdését…
Home > Áruszállítók és Pick Up-ok > TRANSIT COURIER > Felszereltségek > Biztonság és védelem

Intelligens és biztonságos

Az új Transit Courier modelleket számos intelligens technológiával szereltük fel, hogy megvédjék Önt, az autót és a forgalom többi résztvevőjét is. Az olyan rendszerek, mint például az Elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP) és a Kipörgésgátló, segítenek nehéz körülmények között is biztos kézzel irányítani a járművet. A Keréknyomásfigyelő rendszer pedig még arra is figyelmezteti, ha a gumiabroncsok veszítenek a nyomásukból.

New Ford Transit Courier in motion on a street

Az irányítás még nehéz helyzetekben is az Ön kezében marad

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP) és a fejlett Kipörgésgátló folyamatosan figyeli az autó haladását. Ha a jármű veszít a stabilitásából, a rendszer az egyes kerekek fékezésével automatikusan stabilizálja az autót. Így mindig biztosítja a megfelelő tapadást, teljesítményt és stabilitást, amikor arra a leginkább szükség van.

Maximális tapadás minimális erőfeszítéssel

A fejlett Kipörgésgátló rendszer megszünteti a felesleges kerékpörgést, és a lehető legjobb tapadást, teljesítményt és stabilitást biztosítja, amikor arra a leginkább szükség van. A rendszer folyamatosan figyeli és módosítja a jármű egyes kerekeire jutó nyomatékot, ezzel biztosítva a maximális tapadást gyorsításkor.

New Ford Transit Courier showing the Traction Control System
Tyre Pressure Monitoring

Időben figyelmeztet a csökkenő keréknyomásra

Amennyiben a renszer azt érzékeli, hogy az egyik kerék út közben veszít a nyomásából, akkor erre a Keréknyomás rendszer a műszerfalon megjelenő ikonnal figyelmezteti a vezetőt.

Fejlett rendszerek a biztosabb fékezésért

A Blokkolásgátló fékrendszer (ABS) és az Elektronikus fékerőelosztó együttesen gondoskodik a fékezés fokozott hatékonyságáról. A Vészfékasszisztens segítségével pedig a jármű maximális fékezési hatékonyságot képes elérni vészhelyzetekben. A rendszert az Elektronikus menetstabilizáló rendszer automatikusan szabályozza, mégpedig úgy, hogy érzékeli a vezető által kifejtett fékerőt és szükség esetén automatikusan fokozza azt. Hirtelen fékezéskor a Vészfékezésre figyelmeztetés automatikusan villogtatni kezdi a féklámpákat, ezzel figyelmeztetve a forgalom többi résztvevőjét.

New Ford Transit Courier at pedestrian crossing
Transit Custom Protection against roll-over

Folyamatos védelem felborulás ellen

A Ford speciális érzékelőjével a Borulásgátló a kerekeket a talajon igyekszik tartani, különösen magas súlypont esetén, kifelé lejtő kanyar bevételekor.

Fejlett légzsákrendszer

Az új Transit Courier modellek alapfelszereltségének részeként érhető el a vezetőoldali első légzsák. Továbbá választható a modellekhez az utasoldali első légzsák, a vezető- és utasoldali oldallégzsákok (Sport felszereltségi szinten nem elérhetőek az oldallégzsákok).

Red Ford Transit Courier showing the airbags
New Ford Transit Courier side view

Távirányítós központi zár

Az új Transit Courier távirányítós központi zárral érhető el, mely biztonságosabb, mint valaha. Hiszen ezentúl egyenként nyithatja és zárhatja az ajtókat, így csak az nyílik ki, amelyiket használni szeretné. A többi ajtót egyszerre a vezetőoldali ajtón található kapcsolóval nyithatja és zárhatja.

 

Két megbízható riasztó

Az új Tourneo Courier modellekhez választható térérzékelős riasztóberendezés érzékeli, ha az ajtókat vagy a motorháztetőt erőszakkal akarják feltörni. Amennyiben fokozottabb védelemre vágyik, a Thatcham riasztóberendezést ajánljuk. Ez az intelligens rendszer automatikusan bekapcsol, ha lezárja járművét és hangos riasztással figyelmeztet, ha az autót megpróbálják feltörni, elszállítani, vagy ha a mozgásérzékelő észrevesz valamit az autó belsejében.

New Ford Transit Courier showing the alarm options
Top