Lexie Alford, aka @LexieLimitless, stood with the Ford Explorer at the Charge Around The Globe finish line.

Lexie Limitless és az új, teljesen elektromos Explorer®
Elektromos autóval a világ körül

2024. március 26.

ELJUTOTT

6 FÖLDRÉSZRE

ELÉRT

1 VILÁGCSÚCSOT

TELJES TÁVOLSÁG

>30 000 KM

A KALAND VÉGET ÉRT

Lexie Alford megcsinálta! A @LexieLimitless néven ismert, több millió követővel rendelkező Lexie befejezte nagyszabású Charge Around The Globe kalandját az új, teljesen elektromos Ford Explorerrel®, így ő lett az első, aki elektromos járművel utazta körbe a világot. Az utazási rekordot a RecordSetter követte és hitelesítette. 

Aloha Wanderwell, az úttörő kalandor – az első nő, aki 100 éve körbeutazta a világot – ihletésére indult útnak Lexie, és volt része rengeteg kalandban. Görögországtól Fokvároson át Zimbabwéig; Ausztráliától Indiáig és Szingapúrig; Chilétől Argentínáig, végül pedig az Egyesült Államokat járta be, mielőtt visszaindult Európába.

Lexie Limitless az elektromos Ford Explorerrel 27 országot, hat kontinenst járt be, és több mint 30 000 kilométert tett meg, miközben lenyűgöző tájakat csodált, ízletes helyi ételeket kóstolt és más úttörőkkel is találkozott. Együtt legyőztek több kihívást is: szélsőséges időjárást, félelmetes útvonalakat és esetenként egy-két defektet is.

A franciaországi Nizzába visszatérve Lexie-t és a teljesen elektromos Explorert hősként fogadták, és az utazás utolsó 10 km-én ikonikus Ford modellek lenyűgöző konvoja kísérte őket, köztük a T-modell, a Mustang, a Capri, a Mach-E, a Bronco és az F150 Lightning.

Nézze meg lent, hogyan zajlott a célbaérés.

Lexie
Verification check in Johannesburg from a RecordSetter Yellow Jacket Official

A KAPITÁNY BLOGJA

Lexie Limitless és az új Ford Explorer® világkörüli útjának minden pillanatát megörökítettük. Olvassa el minden egyes meglátogatott kontinens teljes történetét a blogunkon.

Tudjon meg többet

VALÓDI VILÁGREKORD

Lexie Limitless az első személy, aki elektromos járművel körbeutazta a világot. Rekorddöntő teljesítményét a RecordSetter, a világrekordok hivatalos minősítő szervezete követte, hitelesítette és helyezte térképre az utazás minden állomását. 

Tudjon meg többet

ÍGY KEZDŐDÖTT A KALAND

Lexie Limitless meeting a Ford engineer

HALADÓ EXPLORER KÉPZÉS 

A rá váró kihívásokra való felkészülés érdekében Lexie ellátogatott a belgiumi Ford Lommel tesztpályára. Bár első alkalommal ült az Explorer volánja mögött, gyorsan hozzászokott az elektromos járműhöz, és megszerezte az Advanced Driver Training (haladó vezetői képzés) tanúsítványt. 

Nézze meg

Lexie Limitless meeting a Ford engineer

LÁTOGATÁS AZ IDŐJÁRÁSGYÁRBAN

Lexie meglátogatta korszerű Környezeti Tesztközpontunkat, más néven az Időjárásgyárat. Megtudta, hogyan teszteljük az Explorert egészen extrém körülmények között: a sarkvidéki hidegtől a sivatagi hőségen át a trópusi párás levegőig. Ez megnyugtató volt számára, hiszen hamarosan együtt szelik át a földrészeket.

Nézze meg

Front view of the all-new electric Ford Explorer

TALÁLKOZÓ AZ EXPLORER-CSAPATTAL

Lexie számára az új, teljesen elektromos Explorer jelenti az otthont az elkövetkező hónapokban. Ezért hogy közelebbről is megismerje, találkozott a jármű készítőivel, felfedezte az autó kialakítása során használt modern technológiát, és ő is javasolt pár új funkciót. 

Nézze meg

The all-new electric Ford Explorer driving in the countryside

Új, teljesen elektromos Explorer

Kaland újragondolva

Tudjon meg többet  Konfigurátor