Home > Tulajdonosoknak > Szerviz és karbantartás > aktualis-ajanlatok > Teligumi ajánlatok
Little girl in snow

Fókuszban a tapadás!

Cserélje le használt gumijait, vezessen biztonságosan télen is!

A vezetés biztonságát jelentős mértékben meghatározza a gumiabroncsok állapota. Az évszaknak megfelelően megválasztott autógumi, a megfelelő keréknyomás és az abroncsok kopásának rendszeres ellenőrzése együtt garantálják, hogy az autó minden körülmények között megfelelően teljesítsen. A tél közeledtével, ahogy minden évszakban, nagyszerű ajánlatokkal várjuk márkaszervizeinkben, hogy továbbra is biztonságosan autózhasson!

Kedvezményes Ford téligumi árakért kattintson ide (PDF 1.2MB)!

Miért kell lecserélni a gumiabroncsokat télire?
Egy jó minőségű téligumi biztonságosabbá teszi a közlekedést, a nyárigumitól, illetve négyévszakos gumitól eltérő összetételének köszönhetően jobban tapad és üzemanyagkímélő hatásai is lehetnek, ha lehűl az idő. Ráadásul 7 fok alatt már veszélyessé válhat közlekedni, sok balesetet okoznak a fenthagyott nyárigumik. A kifejezetten téli állapotokra tervezett abroncsok jóval nagyobb tapadást és biztonságosabb úttartást biztosítanak nehéz útviszonyok, alacsony hőmérséklet esetén is. A téligumik keskenyebbek, így az autó súlya, mint erő, kisebb felületen oszlik meg, így nagyobb lesz a kerék alatti nyomás. Emiatt a motor által kifejtett forgatónyomaték jobban tud érvényesülni. Emellett a téli abroncs magasabb, ami magasabb súlypontot eredményez, a magasabb autó pedig nehezebben tud "felülni", azaz bizonyos határok között biztosítva van, hogy a kerekek elérik az utat. A mintázat is kifejezetten a nehéz útviszonyokra lett kifejlesztve, apró lamellák ezrei biztosítják a jó vonóerőt és a hatásos fékezést, a nagyobb hossz- és keresztirányú hornyok pedig a megfelelő úttartásért és a csapadékvíz kiszorításáért felelnek. Jeges-havas úton pedig a mintaárok folyamatos deformálódása és különleges alakja lehetővé teszi a fordulatonkénti tisztulást, vagyis a hó nem tudja eltömni a mintázatot.

Nagyon fontos odafigyelni arra is, hogy a gumiabroncs profilmélysége minimum 1,6 mm legyen, ez alatt már gyakorlatilag életveszélyessé válik a közlekedés az adott gumival!

 

<%-DealerName%>

<% if (CustomerRatingsCombined) { %> <% } %> <% if (serviceList) { %>

<%- serviceList %>

<% } %> <% if (todayClosingTime) { %>

Ma nyitva van <%-todayClosingTime%>

<% } %> <% if (todayPartsClosingTime) { %>

Ma nyitva van <%-todayPartsClosingTime%>

<% } %> <% if (todayServiceClosingTime) { %>

Ma nyitva van <%-todayServiceClosingTime%>

<% } %>
<% _.forEach(formattedAddress, function(addressLine) { %>

<%- addressLine %>

<% }); %>
<% if (PrimaryPhone) { %>

<%- PrimaryPhone %>

<% } %>

  Útvonal

  Márkakereskedés részletei

Top