MIBEN TUDUNK SEGÍTENI?

Írja be kérdését…
Home > Tulajdonosoknak > Hasznos > SYNC és BLUETOOTH ismerteto > Ford SYNC 1.1 AppLinkkel
Ford SYNC 1.1 with AppLink - find new apps

Ford SYNC AppLinkkel

A Ford SYNC AppLinkkel technológia a Ford SYNC továbbfejlesztett változata. Segítségével a felhasználó elérheti és vezérelheti kedvenc okostelefonos alkalmazását hangparancsokkal, az autó hangrendszerével, a kormánykerék vezérlőszerveivel, a többfunkciós képernyővel és a középkonzoli panellel.

A mobil eszköz és a Ford jármű közötti kéz nélküli kapcsolat megteremtésével Ön vezetés közben is elérhető maradhat, tájékoztatást kaphat és szórakozhat.

Ebben a szakaszban részletesen ismertetjük a rendszer működését, hogy Ön a lehető legjobban kihasználhassa azt.

Ismerje meg itt, hogy mi mindenre használható a rendszer, vagy tanulmányozza a Kezelési útmutatót!

A SYNC hangvezérlés funkciója jelenleg magyar nyelven sajnos nem elérhető.

 • A Ford SYNC AppLinkkel használatához először le kell tölteni okostelefonjára egy SYNC-kompatibilis alkalmazást, majd az eszközt párosítani és csatlakoztatni a járművel. Android, illetve iOS operációs rendszerrel rendelkező mobilkészülékeken használható.

  Megjegyzés: az iPhone készülékek párosítás nélkül is együttműködnek a Ford Sync AppLinkkel rendszerrel.

  Lépésenkénti útmutató:

  1. Töltsön le telefonjára egy AppLink-kompatibilis mobil alkalmazást (pl. Spotify) a szokásos alkalmazásboltból. Időt takaríthat meg, ha megtekinti a Ford Alkalmazáskatalógusban található listát.

  2. Csatlakoztassa okostelefonját a jármű Ford Sync AppLinkkel rendszeréhez Android eszközt esetén Bluetooth® kapcsolattal, Apple eszköz esetén USB-kábellel.

  3. Válassza ki a mobil alkalmazást vagy a „Mobile Apps” (Mobil alkalmazás) menüből, vagy a VOICE (HANGPARANCS) gomb után az alkalmazás nevének kimondásával.

  4. Az alkalmazás újabb parancsokkal bővíti a Ford Sync AppLinkkel rendszert, amelyeket hangparanccsal, a jármű hangrendszerével, illetve a kormánykerék vezérlőszerveivel lehet elérni.

  5. A Spotify használatakor például a lejátszási listák a SYNC beszédhang-felismerő rendszerével is kiválaszthatók. Egy egyszerű „Choose Playlist” (Játéklista kiválasztása) hangparancsra, majd a játéklista nevének kimondására a Spotify megkezdi a lejátszást, miközben a zeneszám adatait megjeleníti a SYNC képernyőjén.

  Csak engedélyt kell adni:

  Az AppLink aktiválásához előbb el kell fogadni az adat-hozzájárulási képernyő tartalmát, amely a rendszernek egy adott eszközzel való első használatakor jelenik meg.

 • Telefon párosítása:

  Ne feledje az adott telefon Bluetooth® szolgáltatását bekapcsolni a Search (Keresés) indítása előtt!

  1. Nyomja meg a Phone (Telefon) gombot. Ha a hangrendszer képernyője nem mutat párosított telefonokat, válassza az Add (Hozzáadás) lehetőséget.

  2. Ha a „Begin pairing” (Párosítás megkezdése) üzenet jelenik meg a hangrendszer képernyőjén, akkor a folyamat indításához válassza ki a SYNC rendszert az adott mobiltelefonon.

  3. Amikor megjelenik az adott mobiltelefon képernyőjén az erre felszólító üzenet, adja hozzájárulását a Ford SYNC rádióképernyőjén megjelenő hat számjegyű PIN kód megadásával. Ezután megjelenik a sikeres párosítást jelző képernyő.

  4. *A telefon képességeitől és az adott régiótól függően a rendszer esetenként megkérdezi, hogy kívánja-e az adott telefonnak elsődleges eszközkénti beállítását. (A Ford SYNC a jármű indításakor az első felismert telefonnal kezdeményez automatikus csatlakozást.)

 • A különféle mobil alkalmazásoknak sok hangparancsa megegyezik, például a megnyitó és bezáró hangparancsok. Más beszédhangok és járműbe épített vezérlőparancsok a különféle alkalmazások esetén eltérőek, hiszen minden fejlesztő más és más parancsokat állít be az AppLink számára. Erről részletesebb tájékoztatás a Ford Alkalmazáskatalógusban található

  Alkalmazások irányítása általános hangparancsokkal

  1. Nyomja meg a kormánykerék VOICE (HANGPARANCS) gombját. Mondja ki a „Mobile Apps” (Mobil alkalmazások) hangparancsot.

  2. Erre a Ford SYNC AppLinkkel rendszer válasza: „Mobile apps, please say a command” (Mobil alkalmazások, várom a hangparancsot).

  3. Mondja ki az alkalmazás nevét.

  4. Az adott telefonra telepített, kompatibilis mobil alkalmazások listája a VOICE (HANGPARANCS) gomb megnyomása után kimondott „List mobile apps” (Mobil alkalmazások felsorolása) paranccsal jeleníthető meg a Ford SYNC rendszeren.

  5. Mondja ki a megnyitni kívánt alkalmazás nevét.

  6. A kormánykerék VOICE (HANGPARANCS) gombjának megnyomása után mondja ki az alkalmazás nevét.

  7. Az alkalmazás futása közben a VOICE (HANGPARANCS) gomb megnyomása után a szokásos parancsok kimondásával vezérelhető az alkalmazás.

  Ha a Ford SYNC rendszer alatt egy mobil alkalmazás már fut, akkor egy másik alkalmazásra a VOICE (HANGPARANCS) gomb megnyomása után a megnyitni kívánt alkalmazás nevének kimondásával lehet átváltani.

  Az alkalmazás leállításához a VOICE (HANGPARANCS) gomb megnyomása után mondja ki az „Exit <alkalmazás neve>” (<alkalmazás neve> elhagyása) hangparancsot. Ilyenkor az alkalmazás a mobiltelefonon tovább fut, csak a SYNC alatt záródik be.

 • Az AppLink használatakor kell fizetni valamilyen díjat?
  Nem. Ha okostelefonját található AppLink-kompatibilis alkalmazás, a Ford felé azért további díjat nem kell fizetni.

  Milyen adatforgalmi díjat kell fizetni az AppLink használatakor? 
  A normál adatforgalmi díjat kell fizetni. A Ford nem felelős az esetleges további díjakért, amelyeket a helyi szolgáltató a jármű által a csatolt eszközön keresztül kimenő vagy bejövő adatforgalom kapcsán kiszámláz. Ez azokra az esetleges barangolási pótdíjakra is vonatkozik, amelyeket az otthoni hálózat elhagyásakor fizettetnek ki.

  Az AppLink rendszer időközönként bizonyos mennyiségű adatot továbbít a háttérszerver felé (pl. az alvázszámot, a SYNC module számát, anonim felhasználási statisztikát és hibaelhárítási adatokat). Ezek az adatfrissítések automatikusan történnek, és bizonyos minimális mértékű díjat eredményezhetnek.

  Az AppLink hatással van a mobil alkalmazás funkcióira vagy az adatkapcsolati sebességre?
  Nem. Ha a telefon valamely mobil alkalmazásának adatkapcsolata a járműtől távol használva lassú vagy gyengén működik, akkor ez az alkalmazás az AppLink használata mellett is ugyanolyan teljesítményt fog mutatni. Az AppLink csupán egy csatornát biztosít a vele kompatibilis alkalmazások és a jármű közötti kapcsolathoz. A telefon teljesítményét nem javítja és nem is rontja.

  Hogyan csatlakozik a Ford SYNC AppLinkkel a telefonokhoz?
  Egyszerűen: Az AppLink az Android-eszközökhöz Bluetooth® kapcsolaton át, az Apple IOS-rendszerekhez USB-kábelen át csatlakozik.

  A meglévő Ford SYNC rendszer kompatibilis az AppLink rendszerrel?
  Mivel ez egy továbbfejlesztett rendszer, az eredeti Ford SYNC hardver nem kompatibilis az AppLink rendszerrel, és nem is frissíthető.

  Kik fejlesztenek AppLink-alkalmazásokat?
  Kezdetben a mobil alkalmazásokat független fejlesztési partnereink készítik, akik munkájukhoz a Ford szoftverfejlesztő készletet használják. Fejlesztési partnereinknek be kell tartaniuk a Ford által az AppLink-kompatibilis alkalmazásokra meghatározott irányelveket és elvárásokat.

  Honnan szerezhetők be ezek az alkalmazások?
  A jóváhagyott AppLink-alkalmazások közvetlenül letölthetők az Apple iTunes és a Google Play oldalról. A teljes listát a Ford Alkalmazáskatalógus közli.

  Milyen alkalmazáskategóriákat használ a SYNC with AppLink rendszer?
  Az AppLink-alkalmazások hét kategóriába sorolhatók:

  • Zene vagy hangoskönyv
  • Navigáció, utazás, forgalom
  • Produktivitás
  • Hírek
  • Sport
  • Kommunikáció
  • Időjárás

  Hogyan ellenőrizhetem a telefonomon lévő alkalmazások kompatibilitását?
  A telefonon meglévő kompatibilis mobil alkalmazásokat a rendszer a VOICE (HANGPARANCS) gomb megnyomása után kimondott „List mobile apps” (Mobil alkalmazások listája) parancs hatására felsorolja. Az iPhone alatt nem futtatható, valamint az Android alatt eddig még soha el nem indított alkalmazások a felsorolásban nem szerepelnek majd.

  Tudok telefonálni, mialatt a Ford SYNC alatt egy mobil alkalmazást használok?
  Igen. Ha egy mobil alkalmazás futtatása közben telefonálni kíván, akkor a VOICE (HANGPARANCS) gomb megnyomása után mondja ki a „Call <partner neve>” (<partner neve> felhívása) parancsot, illetve mondja ki a „Dial” (Tárcsázás) parancsot, majd mondja ki a hívni kívánt számot.

Top