Home > Tulajdonosoknak > Hasznos > GYIK > Plug-In hibrid járművek GYIK
FAQs page

Kuga Plug-in Hybrid GYIK

 • Igen. Teljesen töltöttség mellett a kizárólag elektromos hatótáv 56 km (WLTP), amely bőven elég a legtöbb ember napi vezetési szokásaihoz (Európában az átlagos napi vezetési távolság 45 km). Városi közlekedés során, gyakori megállás és újraindítás esetén a hatótáv 69 km-re nő. 

  Amint az akkumulátor lemerül, a Kuga Plug-In Hybrid automatikusan beindítja a benzinmotort, és akkumulátortöltő üzemmódba kapcsol. Ez a visszatápláló fékezést és a motor energiáját használja az akkumulátor feltöltéséhez.

 • Igen. A Kuga Plug-in Hybrid 4 elektromos üzemmódjával Öné a választás:

  EV Auto – Az intelligens rendszer automatikusan eldönti, hogy mikor használja az akkumulátort a maximális hatékonyságért.

  EV Now – Ez a teljesen elektromos üzemmód. A Kuga Plug-in Hybrid az akkumulátor lemerüléséig elektromos hajtással működik.

  EV Later – A Kuga Plug-In Hybrid csak a motort használja, így tartalékolja későbbre az akkumulátor energiáját.

  EV Charge – Az akkumulátor visszatápláló fékezéssel és a motor teljesítményével töltődik fel.

 • Az akkumulátor teljes töltöttsége és teli üzemanyagtartály (45 liter) esetén a Kuga Plug-In Hybrid teljes hatótávolsága 748 km (WLTP vezetési ciklus).

 • A Kuga Plug-In Hybrid 3 különböző rendszerrel tölti fel az akkumulátorát:

  1. Visszatápláló fékezés – ez az intelligens technológia begyűjti a fékezés közben általában elvesző energiát, és azt az akkumulátor feltöltésére használja.

  2. A motor használata – A jármű vezetése mellett a motor a nagyfeszültségű akkumulátort is árammal látja el.

  3. Külső áramforrások – A Kuga Plug-In Hybrid a használaton kívüli töltéshez csatlakoztatható szabványos háztartási aljzathoz, Ford Wallboxhoz vagy nyilvános töltőállomáshoz. 

 • A mild hibrid (EcoBlue Hybrid) járművek a villamosítás kezdeti szintjét képviselik. Ezekben található a legkisebb akkumulátor, és nem vezethetőek kizárólag elektromos hajtással. Az akkumulátor növeli a motor teljesítményét és javítja az általános hatékonyságot.

  A full hibrid nagyobb akkumulátorral rendelkezik, és képes rövid távolságokat megtenni kizárólag elektromos meghajtással.

  A plug-in hibrid járművekben van a legnagyobb akkumulátor mindhárom közül. Ez lehetővé teszi a Kuga Plug-In Hybrid számára, hogy akár 56 km-en keresztül 133,5 km/h sebességű elektromos hajtással mehessen. 

 • Nem feltétlenül. Szabványos háztartási aljzatba csatlakoztatva a Kuga Plug-In Hybrid 6 óra alatt töltődik fel nulláról teljes töltöttségre, azaz egy éjszaka alatt feltölthető. A Wallbox otthoni töltőpont mindössze 3,5 óra alatt teljesen feltöltheti az akkumulátort. Mindkét töltési mód egyformán biztonságos és kényelmesd*.

 • A Wallbox gyorsabb otthoni töltést biztosít a Kuga Plug-In Hybrid számára. Ha pedig később teljesen elektromos járműre vált, a Wallbox azzal is kompatibilis lesz. 

  A Wallbox telepítéséről érdeklődjön márkakereskedőjétől. A telepítési költségek az ingatlanja típusától függően eltérőek lehetnek. A Wallbox más elektromos járművekkel is működik, így ha a jövőben teljesen elektromos jármű mellett dönt, nem kell új Wallboxot vásárolnia.

  Ha úgy dönt, hogy felszereltet egy Wallboxot, a legegyszerűbb, ha felveszi a kapcsolatot a helyi Ford márkakereskedővel. A kereskedő összekapcsolja a Ford által jóváhagyott telepítőcéggel, és mindenben segít a telepítési folyamat során.

  A jövőben egy Ford márkájú Wallboxot is biztosítunk a teljesen elektromos Mustang Mach-E és Plug-In Hybrid járműveinkhez. Így lesz majd még inkább kompatibilis a FordPass alkalmazással. A részleteket  későbbi időpontban közöljük.

 • A Kuga Plug-In Hybridhez gyári tartozékként kap egy háztartási aljzatokkal kompatibilis otthoni töltőkábelt, és a köztéri töltőállomásokon való töltéshez használható töltőkábelt. A köztéri töltőállomásokat a hozzáférést és az árképzést kezelő egyes szolgáltatók üzemeltetik. 

  Ford Plug-In Hybrid jármű vásárlása esetén küldünk Önnek egy Ford Töltőkártyát és egy QR-kódot a töltőalkalmazás letöltéséhez. Az alkalmazás letöltésével és a Ford töltőkártya aktiválásával Európa-szerted** több mint 150 000 helyen töltheti fel járművét. 

 • Igen, egyes bevásárlóközpontok és más üzletek töltőállomásai ingyenesen használhatók vásárlás közben.

 • Nem, nem fog. A Kuga Plug-In Hybrid akkumulátort úgy alakították ki, hogy a jármű élettartama során végig tartós és igénybe vehető maradjon. Emellett a Ford nagyfeszültségű akkumulátorokra vonatkozó garanciája 8 évig vagy 160 000 km-ig tart. 

 • A hatékony 2,5 literes Duratec motor és az elektromos motor együttes használatával a Kuga Plug-In Hybrid jelentősen csökkenti az üzemanyagköltségeket. Költségkalkulátorunk segítségével megbecsülheti, mennyit takaríthat meg.

Top