Home > Tulajdonosoknak > Az én Fordom > Visszahívási kampányok > Kuga PHEV Biztonsági intézkedések

Kuga PHEV Biztonsági intézkedések

Hivatalos visszahívási kampány a Kuga PHEV személyautókon

Ezúton is elnézést kérünk a kellemetlenségekért, és köszönjük az érintett Kuga PHEV típusok tulajdonosainak megértését.

Szakembereink jelenleg is dolgoznak az ismertté vált töltési probléma végleges és minden szempontból megnyugtató megoldásán.

Kuga PHEV tulajdonosként Ön hamarosan kapni fog, vagy már kapott is egy levelet járműve visszahívásával kapcsolatban. Ez a küldemény a hivatalos levél a Biztonsági Visszahívásról, amit Magyarország illetékes hatóságai is jóváhagytak. Kérjük, azonnal és figyelmesen olvassa el a levelet, majd kövesse az abban foglalt útmutatást. A Biztonsági Visszahívás a vásárlók birtokában álló összes Ford Kuga PHEV típusra vonatkozik, beleértve azokat is, amelyeket korábban bármelyik Ford márkaszervizben, bármilyen céllal átvizsgáltak.

Ford Kuga PHEV tulajdonosként nyomatékosan kérjük, hogy a hivatalos javításig NE töltse autója nagyfeszültségű akkumulátorait 230 V-os elektromos hálózatról. Fontos továbbá, hogy a járművet kizárólag az alapértelmezett Auto EV vezetési módban használja. 

A Kuga PHEV töltése és vezetése

Auto EV üzemmódban a jármű teljesen automatikusan kapcsol elektromos üzemmódra és kizárólag akkor, amikor arra szükség van.

Ha az akkumulátorok menet közben lemerülnek, a jármű a fékezésből, lassításból visszanyert energiával automatikusan tölteni kezdi azokat. Ez az eljárás csak kisebb mértékben tölti az autó áramforrásait, ezért nem jelenthet problémát.

„Auto EV üzemmódban a jármű a lassításkor, fékezéskor felszabaduló mozgási energiát alakítja át elektromos energiává, és tárolja el a nagyfeszültségű akkumulátorokban. Ezt az elektromos energiát használja fel az autó, amikor kizárólag elektromos üzemmódban működik, vagy amikor a hatékonyság növelése érdekében a két erőforrás – a hagyományos és elektromos – együtt üzemel. Minden – a hagyományos motor által generált – többlet energia az akkumulátorokban tárolódik későbbi felhasználásra.”

A Fordnál továbbra is elkötelezettek vagyunk a kiváló minőségű és biztonságos járművek gyártása, valamint az esetlegesen felmerülő problémák gyors és megnyugtató kezelése, illetve ügyfeleink őszinte és részletes tájékoztatása iránt. Jelen, visszahívással kapcsolatos weboldalunkat folyamatosan frissítjük, az érintett Ford tulajdonosokkal pedig e-mailen haladéktalanul felvesszük a kapcsolatot, amint készen állunk a járműveik javítására (amennyiben rendelkezünk az e-mail címükkel).

Amennyiben módosítani kívánja személyes adatait, vagy a marketing beállításait, kérjük, jelentkezzen be Ford Fiókjába, ahol járművéhez kapcsolódó információkat, kezelési kézikönyveket, útmutató videókat, élő chatet és számos egyéb hasznos információt talál.

Emlékeztetőül: a Ford Fiókjának és a FordPass mobilalkalmazásnak a belépési adatai megegyeznek.

Amennyiben a témával kapcsolatban bármilyen további kérdése merülne fel, kérjük forduljon a Ford ügyfélszolgálatához a +36 1 7777 555 telefonszámon, vagy szerviz@ford.com e-mail címen.

Ford Kuga PHEV biztonsági intézkedéseivel kapcsolatos GYIK (Gyakran Ismételt Kérdések)

 • A Ford biztonsági ellenőrzései során szakembereink egy potenciális problémaforrást azonosítottak a Kuga PHEV modellek nagyfeszültségű akkumulátorainál. Bár a probléma mindezidáig kizárólag a 2020. június 25. előtt gyártott járműveket érintette, a visszahívási akciót biztonsági okokból az összes Kuga PHEV típusváltozatra kiterjesztjük.

  Abban a rendkívül valószínűtlen esetben, ha a járműbe szerelt nagyfeszültségű akkumulátorok meghibásodnak, a hő és nyomás csökkentése érdekében az akkumulátorokból forró gázok szabadulhatnak fel, ami tüzet okozhat. 

 • Csupán elenyésző számú, igazoltan a problémához köthető tűzesetről van tudomásunk, melyek mindegyikét azonnal és a legnagyobb körültekintéssel kivizsgáltuk. A meghibásodásokkal összefüggésben nem történt baleset vagy személyi sérülés.

 • A Ford mindent elkövet annak érdekében, hogy a hibajavítást a lehető legrövidebb idő alatt elvégezze. Amint a probléma szervizelése ütemezhetővé válik, az érintett autótulajdonosokkal egyenként felvesszük a kapcsolatot, és időpontot egyeztetünk a javítások elvégzésére.

  A Kuga PHEV a javítások elvégzéséig is biztonságosan vezethető, amennyiben betartja a következőket:
   

  • az akkumulátorokat NEM tölti nagyfeszültségű (230 V-os) elektromos hálózatról,
  • a járművet kizárólag Auto EV üzemmódban, vagyis az alapértelmezett beállításban használja.


  Ezúton is elnézést kérünk a kellemetlenségekért!

 • Kérjük, hogy a felmerült hiba hivatalos márkaszervizben történő elhárításáig NE töltse autója nagyfeszültségű akkumulátorait 230 V-os elektromos hálózatról, és a járművet kizárólag AUTO EV üzemmódban használja. A hivatalosan is jóváhagyott hibajavítás megjelenése után a Ford Magyarország az érintett tulajdonosokat egyenként értesíti, és egy előre egyeztetett időpontban és márkaszervizben kijavítja a hibát.

 • EV Auto üzemmódban a jármű kizárólag a fékezésből és lassításból visszanyert energiával tölti az akkumulátorokat. Az így nyert energia csak korlátozott mértékben képes feltölteni a nagyfeszültségű áramforrásokat, ezért az autó ebben az üzemmódban teljesen biztonságosan vezethető.  

 • A Kuga PHEV 4 üzemmóddal rendelkezik:
   

  • EV Auto – a hibajavítás elvégzéséig kizárólag ezt a biztonságos üzemmódot szabad használni! Az autó ilyenkor automatikusan használja a rendelkezésre álló elektromos energiát és szükség esetén támogatja a hagyományos motort. Ez az alapértelmezett üzemmód.
  • EV Later – ebben az üzemmódban a rendszer az akkumulátor energiáját későbbi felhasználásra tárolja el.
  • EV Now – amennyiben elegendő elektromos energia áll rendelkezésre a jármű teljesen elektromos, EV Now üzemmódban is képes közlekedni.
  • EV Charge – a hagyományos motor menet közben feltölti az akkumulátort és eltárolja az energiát későbbi felhasználásra (pl. városi környezetben történő közlekedéshez)


  A töltési problémával érintett autók esetében KIZÁRÓLAG az első (Auto EV) üzemmódot szabad használni a javítások elvégzéséig!

 • Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére bármely kérdés vagy kérés felmerülése esetén!

  Ford ügyfélszolgálat: szerviz@ford.com

Top