Home > Személyautók és Személyszállítók > ÚJ TOURNEO CUSTOM > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Lenyűgöző teljesítmény, gazdaságos üzemeltetés

Az új Tourneo Custom nem ismer kompromisszumokat. Egyszerre nyújt elismerésre méltó teljesítményt és gazdaságos üzemeltethetőséget. Minek köszönhető mindez? Többek között a az új Ford EcoBlue 2.0 literes motornak, a gazdaságosabb sebességváltást eredményező automata váltónak, valamint az Auto Start-Stop rendszernek.

Az oldalon felsorolt felszereltségek elérhetősége modellenként eltérhet. További részletes információkért kérjük, tekintse meg legfrissebb letölthető katalógusunkat, árlistánkat vagy forduljon Ford haszongépjármű-kereskedőjéhez!

Hosszú szervizintervallumok, hogy sokáig úton maradhasson

A modern Ford EcoBlue 2.0 literes motorok ellenállóak és megbízhatóak. Ritkábban, mindössze 60 000 km-enként*, illetve kétévente (amelyik hamarabb bekövetkezik) igényelnek szervizelést. Még a gyorsabban elhasználódó alkatrészeket is tartósra terveztük, hogy ritkábban igényeljenek karbantartást.

* Amennyiben az olaj elhasználódásának mértéke miatt korábbi szervizelésre lenne szükség , a műszerfalon egy erre figyelmeztető fényjelzés jelenik meg.

Alacsony károsanyag-kibocsátás kompromisszumok nélkül

A korszerű Ford EcoBlue 2.0 literes dízelmotor megfelel a szigorú Euro 6 szabványban megfogalmazott alacsony károsanyag-kibocsátásra vonatkozó követelményeknek. Ezt egy modern katalitikus rendszer alkalmazásával sikerült elérni. Mégpedig úgy, hogy nem kell kompromisszumot kötnünk sem a teljesítményben, sem a vezetési élményben.

Ford EcoBlue 2.0-litre engine
Close-up of Ford Tourneo AdBlue tank

Légszennyezést okozó vegyületeket eltávolító adalékanyag

A Szelektív katalitikus redukciós (SCR) rendszer az AdBlue® karbamid/víz bázisú adalékanyagot használja arra, hogy a kipufogógázban található nitrogén-oxidokat nitrogénné és vízzé alakítsa. Ezután a részecskeszűrő a kipufogóban található szilárd részecskék több mint 99%-át kiszűri a kipufogógázból. A helyes működés érdekében a Ford EcoBlue dízelmotor AdBlue®-tartályát fel kell tölteni AdBlue® folyadékkal. Az alacsony folyadékszintre a rendszer fényjelzéssel figyelmeztet.

Alacsonyabb fogyasztás Auto Start-Stop indítórendszerrel

Ez a technológia automatikusan leállítja a jármű motorját közlekedési lámpánál vagy dugóban történő várakozás esetén (míg az olyan az alapvető funkciók, mint a fényszórók, a klímaberendezés, a rádió és a Ford SYNC rendszer tápellátása továbbra is biztosított). Ha ismét lehet haladni, csak nyomja le a kuplungot, tegye egyesbe az autót, illetve automata váltó esetén csak nyomja le a gázpedált, és a motor beindul. Az Auto Start-Stop indítórendszer különösen városi forgalomban hatékony, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a (városi) fogyasztást.

New Ford Tourneo Auto Start-Stop indicator close up
Smart regenerative charging Ford Tourneo Custom

Akkumulátortöltés hatékonyabb formában

A hagyományos rendszerekkel ellentétben a Fékenergia-visszanyerés csak akkor tölti az akkumulátort, amikor szükséges; amennyiben lehetséges, igyekszik elkerülni a töltést, amikor a vezető a gázpedált nyomva tartja. Ily módon még több üzemanyagot takaríthat meg és tovább csökken a károsanyag-kibocsátás.

SelectShift automata sebességváltó

A 130 és a 170 lóerős motor egyaránt választható a hatsebességes SelectShift automata sebességváltóval is. Ez számos karosszériatípus és megengedett legnagyobb össztömeg (GVM) esetén a gyárilag ajánlott megoldás, mivel így gördülékenyebb és pihentetőbb a vezetése, különösen araszoló forgalomban. A műszerfalra alsó részén található sebességváltóval manuálisan is válthat sebességet vagy a nagyobb kihívást jelentő, például csúszós vagy meredek útviszonyok esetén bizonyos fokozatok kapcsolását meg is akadályozhatja.

Close-up of New Ford Tourneo shift gear
Trip computer Ford Tourneo Custom

Alapvető utazási információk

A Fedélzeti számítógép hasznos adatokkal és számokkal szolgál a megtett útról, az üzemanyag-fogyasztásról, a sebességről és a külső hőmérsékletről. Mutatja a tank kiürüléséig megtehető becsült távolságot, vagyis hogy nagyjából mekkora távolságot tehet még meg a tankban maradt üzemanyaggal. Ez főként hosszabb utazások alkalmával hasznos, vagy ha tudja, hogy valami távoli félreeső helyen található a célállomás.

Top