Home > Személyautók és Személyszállítók > ÚJ TOURNEO CUSTOM > Felszereltségek > Biztonság és védelem

Biztonság és védelem

Az új Tourneo Custom modelleknél elsődleges a biztonság. Számos modern megoldás védi a vezetőt, az utasokat és a járművet is. Ezek mindegyike hozzájárult ahhoz, hogy a jármű elnyerje az Euro NCAP 5 csillagos besorolását.

Az oldalon felsorolt felszereltségek elérhetősége modellenként eltérhet. További részletes információkért kérjük, tekintse meg legfrissebb letölthető katalógusunkat, árlistánkat vagy forduljon Ford haszongépjármű-kereskedőjéhez!

Védelem a gyalogosoknak is

Az Ütközésmegelőző rendszer abban segíti a vezetőt, hogy észrevegye a jármű előtt haladó lassabb gépkocsikat, illetve a hirtelen feltűnő gyalogosokat. Amennyiben a vezető nem reagál a rendszer audiovizuális jelzéseire, automatikusan működteti a fékeket. Ez a technológiai megoldás segít elkerülni a lehetséges baleseteket, illetve csökkenti azok súlyosságát (80 km/h sebességig hatékonyan működik,az út és a jármű átlagos állapotát feltételezve).

5 csillagos biztonság

Az Euro NCAP 5 csillagos minősítése a bizonyíték arra, hogy az új Tourneo Custom milyen hatékonyan védi a vezetőjét és az utasait.

EURO NCAP logo
Ford Tourneo aerial view indicating sway control

Utazzon utánfutóval is biztonságosan!

Az Utánfutó stabilizátor (TSA) érzékeli az utánfutó „kígyózó” mozgását vagy kilengését, és a jelenség megszüntetése, illetve a szabályozottabb vontatás érdekében, csökkenti a jármű sebességét. Ehhez csökkenti a motor nyomatékát és fokozatosan növeli a kerekekre jutó féknyomást.

Maximális tapadás minimális erőfeszítéssel

A fejtett Kipörgésgátló megszünteti a kerekek túlzott kipörgését és a lehető legjobb tapadást, teljesítményt és stabilitást biztosítja, amikor arra a leginkább szüksége van. A rendszer folyamatosan ellenőrzi és módosítja a jármű egyes kerekeire jutó nyomatékot, hogy gyorsítás esetén a maximális tapadást nyújtsa.

Ford Tourneo Custom driving past rock wall
Ford Tourneo rear driving on road

Még stabilabb autózás

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP) folyamatosan elemzi a jármű haladását, és érzékeli, ha elkezd kisodródni. Ilyenkor automatikusan működésbe hozza a fékeket, és elosztja a fékerőt az egyes kerekek között, így újra stabillá teszi az autót. A Blokkolásgátló fékrendszer (ABS) és a Kipörgésgátló fejlett érzékelőit használva a rendszer folyamatosan szemmel tartja az autó viselkedését.

Folyamatos védelem felborulás ellen

A Borulásgátló működését támogatva, a Ford egyedi borulásérzékelője segíti a gépjármű stabilitásának megtartását, magas súlypont, illetve éles kanyarok esetén is.

Ford Tourneo Custom driving past lake

A rakomány súlyához igazodik

A Terhelésfüggő stabilitásprogram (LAC) a szállított teher súlyának megfelelően módosítja az Elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP) beállításait. Így az autó mindig stabil és könnyen irányítható marad függetlenül attól, hogy részben vagy teljes egészében megrakodtuk.

Fejlett rendszer a hatékony fékezésért

A Blokkolásgátló fékrendszer (ABS) és az Elektronikus fékerőelosztás gondoskodik arról, hogy a fékezés mindig hatékony legyen. A kiegészítő vészfékrásegítő rendszer (EBA) pedig vészhelyzet esetén a Fiesta még hatékonyabb fékezését szolgálja. A rendszer érzékeli a fékpedál lenyomásának mértékét, és ha ezt nem találja elegendőnek, akkor automatikusan fokozza a fékerőt. Ha pedig vészhelyzet esetén hirtelen kellene fékeznie, a többi vezetőt a Vészfékjelző lámpái figyelmeztetik.

Ford Tourneo wheel close up
Ford Tourneo close up with inflated airbags

Fokozott biztonság légzsákokkal

Az új Tourneo Custom modellekben mindenhol biztonságban érezheti magát a légzsákoknak köszönhetően. Az alapfelszereltség részét képezik a vezető- és utasoldali légzsákok, a vezető- és utasoldali oldallégzsákok és a függönylégzsákok, melyek egy fentről érkező erőhatás esetén nyújtanak fokozott védelmet az autóban ülők fejének.

Erősebb karosszéria

Az új Tourneo Custom karosszériája masszív kialakításának köszönhetően jobban ellenáll a törésnek. A merevebb váz hozzájárul a menetminőség és a vezethetőség javulásához, ráadásul csökkent a jármű belsejében a menetzaj és a rezgés is.

Ford Tourneo optimised body structure

Hogy melyik ajtó nyíljon, és melyik ne, azt Ön dönti el

Az új Tourneo Custom központi zára távirányítható, és biztonságosabb, mint valaha. Hiszen ezentúl egyenként nyithatja és zárhatja az ajtókat, így csak az nyílik ki, amelyiket használni szeretné. A többi ajtót egyszerre a vezetőoldali ajtón található kapcsolóval nyithatja és zárhatja.

Fort Tourneo Custom remote control locking
Top