Home > Személyautók és Személyszállítók > ÚJ PUMA > Tulajdonságok > Teljesítmény és hatékonyság

Teljesítmény és hatékonyság

A Ford Puma már a tisztább, hybrid elektromos járművek új generációját képviseli. Kiváló teljesítményükkel, bámulatosan alacsony üzemanyagfogyasztásukkal és rendkívül kedvező CO2 kibocsátásukkal a Puma jövőbemutató, EcoBoost hybrid motorjai messze megelőzik a hagyományos, nem hybrid versenytársaikat.

Mit jelent az, hogy hybrid?

A Pumában dolgozó hybrid technológia egy fejlett EcoBoost motorból és egy kisebb, 48 voltos akkumulátorral rendelkező elektromos motorból áll, mely utóbbi jelentősen javítja a jármű üzemanyag-hatékonyságát. Az EcoBoost Hybridhez hasonló, mild hybrid hajtású járműveket jellemzően nem lehet kizárólag elektromos üzemmódban használni. Az elektromos motor sokkal inkább támogatja a benzinmotort, amikor arra szükség van. Használatával csökkenthető a jármű fogyasztása, kibocsátása és növelhető a futásteljesítménye. A Pumát nem szükséges külső áramforráshoz csatlakoztatnia, mivel az elektromos motort hajtó, 48 voltos független akkumulátor menet közben is töltődik, és a regeneratív fékezés is extra energiát juttat a fékekből az akkumulátorba.

Díjnyertes teljesítmény

A tisztább üzemeltetés nem jelenti azt, hogy teljesítmény terén kompromisszumot kell kötnie. Az 1,0 literes Ford EcoBoost benzinmotor hatszor nyerte el az Év motorja nemzetközi díjat. Nem véletlenül. A Puma 125 és a 155 lóerős hybrid motorjaival ugyanazt a lenyűgöző teljesítményt élvezheti, mint amit egy hagyományos 1,6 literes motortól elvárhat, csak éppen jóval kedvezőbb üzemanyagfogyasztás és alacsonyabb széndioxid-kibocsátás mellett. Mindez nemcsak a környezetünknek jó, hanem a pénztárcánknak is.

New Puma powerful and fuel-efficient diesel engines
Ford Puma close up on manual transmission

6-sebességes manuális váltó

A Puma 6-sebességes manuális váltóját úgy optimalizálták, hogy a váltás minél simább, pontosabb és csendesebb legyen. A fejlesztések célja a dinamikusabb menettulajdonságok elérése mellett az üzemanyag-fogyasztás csökkentése volt. Vagyis a Pumát ne csak öröm legyen vezetni, de ritkábban is kelljen tankolni. 

Top