Home > Személyautók és Személyszállítók > PUMA > Felszereltségek > Kényelem és praktikum

Kényelem és praktikum

Nemcsak szép, de okos is. Az Ford Puma stílusos belterében kellemes tapintású bőrkárpit, kifinomult dizájn és részletekig átgondolt technológiai és formai megoldások fogadják az utasokat. Az első ülések kényelméről speciális deréktámasz és integrált masszázsfunkciók gondoskodnak, az egyedülálló vezetési élményért pedig innovatív technológiák és intelligens funkciók sora felel. 12,3"-os digitális műszerfal, külső alkalmazások futtatására is felkészített SYNC 3 információs- és szórakoztatóközpont fejlett, 8"-os érintőképernyővel és beépített FordPass Connect modemmelTooltip - mindez azért, hogy az Ford Puma vezetése az Ön számára a lehető legélvezetesebb legyen. 

 

Ford Puma close up on screen showing info from FordPass Connect

Összeköttetésben a világgal

A Ford Puma az innovatív FordPass Connect modemmelFordPass Connect hu is megrendelhető, ami olyan hasznos szolgáltatásokat kínál Önnek és utasainak, mint a 10 eszközt is kiszolgáló 4G LTE WiFiWi-Fi hotspot hu, vagy az autó navigációs rendszerébe továbbított valós idejű forgalmi adatok. A rendszer műszerfalon felvillanó figyelmeztető jellel tájékoztatja a helyi útakadályokról, baleset esetén pedig automatikus eCalleCall hu hívást kezdeményez, és megadja a segélynyújtók számára a jármű tartózkodási helyét. (A FordPass Connect modem jelenleg Magyarországon nem elérhető.)

Töltse le a FordPass alkalmazást és fedezzen fel további lehetőségeket

A FordPass Connect még hatékonyabbá válik, ha a FordPass alkalmazás segítségével az okostelefonjával is párosítja. Amint csatlakoztatta a rendszerhez a készülékét, máris innovatív, új funkciók sora áll rendelkezésére. Mobiltelefonjának segítségével például könnyedén megtalálhatja a járművét, amennyiben elfelejtette, hol parkolt le vele, vagy akár távolról is nyithatja, zárhatja az ajtókat. Ellenőrizheti továbbá az üzemanyagszintet, a futásteljesítményt, a gumiabroncsnyomást, és közvetlenül a telefonjára kaphat a járművének állapotával kapcsolatos értesítőket. A telefonról közvetlenül az autóba küldött úticél megjelöléssel még a műholdas navigációs rendszert is kényelmesen beállíthatja otthonról.

 

A woman holding mobile phone with FordPass App
Ford Puma close up showing digital cluster

Mindig szem előtt, ami Önnek fontos

A Puma egyedülálló belterének fókuszpontja az új digitális műszerfal. Ez az intelligens, 12,3"-os, színes LCD-kijelző már ún. Free-flowing technológiával készült, ezért a kijelző alakja tökéletesen illeszkedik a belső dizájn ívelt formáihoz. Az információkat nagy felbontásban, intuitív és jól érthető ikonokkal jeleníti meg, melyek színét és elrendezését a kiválasztott üzemmódnak megfelelően módosítja is. Igény szerint beállíthatja, hogy a rendszer milyen információkat jelenítsen meg, beleértve a navigációs figyelmeztetéseket is, továbbá egyéni megjelenítési sémákat is beprogramozhat a különböző vezetők számára. 

A SYNC 3 használatához az ujját sem kell mozdítania

A Ford SYNC 3 egy csúcstechnológiás rendszer, melynek segítségével egyszerűen kapcsolódhat mobiltelefonjához, hívásokat intézhet, zenét hallgathat, navigálhat, sőt még a szöveges üzeneteit is felolvastathatja. A beszédhanggal és a színes érintőképernyőn egyszerű mozdulatokkal is vezérelhető SYNC 3 képes kapcsolódni az Apple Car és az Android Auto alkalmazásokhoz, az Applink funkció pedig különböző okostelefonos alkalmazások használatát is lehetővé teszi. Akár a környéken található éttermek között is böngészhet, elég csak annyit mondania a rendszernek, hogy „éhes vagyok”. (A hangvezérlés jelenleg magyar nyelven nem elérhető.)

Ford Puma close up on SYNC 3 screen
Ford Puma close up on speakers

Zene füleinek

Mindegy, hogy milyen a zenei ízlése, kedvenc művészei megérdemlik, hogy dalaik úgy szólaljanak meg, ahogyan azt megálmodták. Az új B&O hangrendszernek köszönhetően az új Ford Pumában pontosan ez fog történni. A 575 watt teljesítményű, prémium minőségű rendszert kifejezetten a Pumához tervezték és hangolták a B&O hangmérnökei. A gazdag hangzású, erőteljes, 10-hangszórós HiFi-hez egy különleges mélynyomó is tartozik, amit a hátsó válaszfalba építettek, így nem vesz el helyet a csomagtérből. Kapcsolja be és élvezze kedvenc előadóinak műsorát egy olyan koncertteremben, ami a saját autójában van.

Masszázsülések deréktámasszal

A Ford Puma vezető- és utasoldali üléseinek beépített derékmasszázs funkciója jobb támaszt és extra kényelmet biztosít. Az egyetlen gomb megnyomásával aktiválható, háromféle üzemmódban is működő ülésmasszázs szinte új életre kelti a fáradt izmokat – ideális a hosszabb utazásokhoz.Tooltip

Ford Puma close up on massage seats
Ford Puma close up on removable seat covers

Kiömlött italok? Sáros lábnyomok? Nem gond.

A városi élet mozgalmas tud lenni. Az autókban néha kiömlenek az italok, és a nedves cipőkön a sár és piszok is gyorsan megtalálja az útját az utastérbe. Különösen, hogy Ön talán nem is olyan típus, aki mindenképp arra törekszik, hogy autója mindig makulátlanul tiszta legyen. Ezért is terveztünk olyan első és hátsó üléseket az Puma számára, melyeknek cipzáras huzata könnyen eltávolítható, és mosógépben egyszerűen kimosható. A frappáns megoldás akkor is hasznos, ha csak egy kis változatosságra vágyik. A Ford márkakereskedésekben kedvére válogathat gyorsan cserélhető, cipzáras üléshuzataink között. 

Engedje be a napfényt

A Pumához választható, elektromosan nyitható panorámatető teljesen felváltja az eredeti fémpanelt. Az üvegen át beáradó természetes fénynek köszönhetően a belső tér még világosabbnak és tágasabbnak hat. A tető eleje motorosan billenthető vagy teljesen elhúzható, a teljes hosszában elhúzható napellenző pedig akkor is árnyékot ad, ha a panorámatető nyitva van és épp friss levegőt enged be.

 

Ford Puma view of panoramic roof
Ford Puma close up of heated steering wheel

Fűthető ülések és kormánykerék

A vezető- és utasoldali ülések fűthető változatban is megrendelhetők, az ülések hőmérséklete pedig - igény szerint - akár három fokozatban is  állítható. A csípős hideg reggeleken, fagyos téli napokon és éjszakákon pedig bármilyen kesztyűnél melegebben tartja a kezét a kényelmes fogású, fűthető kormánykerék.

Top