MIBEN TUDUNK SEGÍTENI?

Home > Személyautók és Személyszállítók > PUMA > Felszereltségek > Biztonság és védelem

Biztonság és védelem

A veszélyforrásokra figyelmeztető Ütközésmegelőző rendszertől a tapadásért és stabilitásért felelős intelligens technológiai megoldásokig minden egyes fejlesztésünk középpontjában az Ön védelme állt. A Ford Pumában ezért kifinomult vezetéstámogató rendszerek sora gondoskodik a vezető, az utasok és a többi közlekedő biztonságáról.

New Ford Transit Courier in motion on a street

A gyalogosok védelméért

Az Ütközésmegelőző rendszer Gyalogosfelismerő funkcióval, kamerával pásztázza a jármű előtti útszakaszt. Amennyiben azt érzékeli, hogy az autó más gépjárművel, gyalogossal vagy kerékpárossal ütközhet, figyelmezteti a vezetőt a veszélyre. Ha az nem reagál időben a jelzésekre, a rendszer automatikusan, akár teljes fékerővel, lassítani kezdi a járművet, mellyel bizonyos frontális ütközések elkerülhetők, vagy azok súlyossága csökkenthető.

Maximális fékerő vészhelyzet esetén

Vészfékrásegítő segítségével a jármű maximális fékezési hatékonyságot képes elérni vészhelyzetekben, mégpedig úgy, hogy érzékeli a vezető által kifejtett fékerőt, és szükség esetén automatikusan fokozza azt.

Ford Puma emergency braking
Tyre Pressure Monitoring

Időben figyelmeztet a csökkenő keréknyomásra

Keréknyomásfigyelő rendszer érzékeli, ha útközben valamelyik kerékben csökken a nyomás, és azonnal figyelmezteti a vezetőt a műszerfalon felvillanó ikonnal. A FordPass alkalmazáson keresztül a gumiabroncsok nyomásának ellenőrzéséről, a mosófolyadék szintjéről és még sok másról is értesítést kaphat közvetlenül a telefonjára.

Segít kézben tartani a dolgokat

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer mozgás közben folyamatosan figyelemmel kíséri a jármű viselkedését. Ha a Blokkolásgátló fékrendszer és a Kipörgésgátló fejlett szenzorai a keréktapadás csökkenését jelzik, a rendszer a jármű stabilitásának helyreállítása érdekében automatikusan fékezni kezdi az egyes kerekeket. 

Ford Puma with electronic stability diagram shown
Ford Puma driving in city

Maximális tapadás minimális erőfeszítéssel

A fejlett Kipörgésgátló rendszer megszünteti a felesleges kerékpörgést, és a lehető legjobb tapadást, teljesítményt és stabilitást biztosítja, amikor arra a leginkább szükség van. A rendszer folyamatosan figyeli és módosítja a jármű egyes kerekeire jutó nyomatékot, ezzel biztosítva a maximális tapadást gyorsításkor.

request a test drive icon

Jelentkezzen tesztvezetésre

Töltse le a katalógust

Töltse le a katalógust

Top