Home > Személyautók és Személyszállítók > ÚJ FOCUS > Felszereltségek > Vezetési élmény

Minden okkal olyan, amilyen

Az új Focus célja, hogy minden lehetséges módon fokozza a vezetési élményt. Ezért olyan modern vezetéstámogató funkciók is elérhetőek, mint például az Adaptív sebességtartó automatika, valamint az Aktív ki-/beparkolást segítő automatika. A gondos mérnöki munkának köszönhetően ezekkel a technológiákkal a vezetés könnyedebb, az irányítás mindig az Ön kezében marad. Ismerje meg ezeket a felszereltségeket és nélkülözhetetlennek érzi majd őket.

Ford Focus Ford Co-Pilot 360

Segítség vezetés közben

Az új Focust arra tervezték, hogy könnyebbé, biztonságosabbá és élvezetesebbé tegye a vezetést. Ehhez az új fejlesztésű, Ford Co-Pilot360 járul hozzá, mely rendkívül fejlett vezetéstámogató technológiákat kínál. Az Adaptív sebességtartó automatika automatikusan fenntartja az előre beállított követési távolságot és sebességet, az Auto Start-Stop rendszer megkönnyíti a vezetést az araszolva haladó, illetve a gyakori megállással és elindulással járó forgalomban. A Táblafelismerő rendszer pedig az érvényes sebességhatárhoz igazítja a jármű haladási sebességét.

Stresszmentes parkolás

A Továbbfejlesztett Aktív ki-/beparkolást segítő automatika a kormányzást, a gáz- és fékpedálokat összehangolva, gombnyomásra végzi el a parkolást, megkönnyítve az Ön dolgát. (Automata váltó esetén érhető el) A rendszer aktiválása után csak azt kell eldönteni, hogy az út melyik oldalán, és hogy párhuzamosan vagy merőlegesen kíván-e parkolni. A gomb nyomva tartása után az autó automatikusan elvégzi a feladatot.

Ford Focus Active Park Assist
Ford Focus dynamic LED headlights

A kanyarokat is bevilágító fényszóró

Az Adaptív fényszórórendszer dinamikus LED fényszórókkal és a LED nappali menetfény pontos és intenzív világítási mintázatot biztosítanak, mely automatikusan alkalmazkodik a különböző útviszonyokhoz és látási viszonyokhoz. A Vakításmentes távolsági fényszórók úgy igazítják a fényszórók szögét, hogy maximális megvilágítást biztosítsanak, de szembejövő forgalom esetén ne vakítsák el a többi vezetőt. A megújult fényszórórendszer ráadásul felismeri a kanyarokat és azelőtt megvilágítja azokat, mielőtt Ön bekanyarodna. 

Testreszabott vezetési tulajdonságok

Hangolja vezetési stílusához az új Focus vezetési tulajdonságait! Válassza a Normál, a Környezetbarát vagy a Sportos vezetési üzemmódot és a rendszer módosít néhány beállítást, így pl. a gázadási reakciót, a kormányzás érzetét befolyásoló tényezőket, valamint a sebességváltó működési módját az automata sebességváltós gépjárműveknél.

Ford Focus selectable drive mode
Ford Focus Electronic Handbrake

Átgondolt, kényelmes és helytakarékos

Az Elektronikus kézifék egyszerű, egyetlen gombnyomással működő megoldás, mégis komoly előnyei vannak. Például több helyet biztosít az utastérben, könnyebben behúzható, és a hagyományosnál kevésbé gyakran kell szervizelni.

Mindent lát, amire szüksége van

A Head Up Display a szem látóterébe vetíti a legfontosabb adatokat, így a vezető folyamatosan az úton tarthatja tekintetét. Az adatok élesen körvonalazva, jól olvashatóan jelennek meg, és kiválasztható, hogy mi jelenjen meg a kijelzőn: a haladási sebességre vonatkozó adatok, a navigációs adatok, a Sebességtartó automatika által küldött figyelmeztetések vagy éppen a Táblafelismerő rendszertől érkező információk.

Ford Focus Heads-up display
Ford Focus Traffic Sign Recognition

Látja azokat a jelzőtáblákat is, amelyeket Ön esetleg nem

A Táblafelismerő rendszer azonosítja az út mentén vagy az út felett kihelyezett, állandó vagy ideiglenes közlekedési táblákat. A rendszer mindig az éppen érvényben lévő sebességkorlátozó, illetve előzni tilos tábla ikonját jeleníti meg a műszerfalon.

Top