Home > Személyautók és Személyszállítók > ÚJ FOCUS > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Teljesítmény és gazdaságosság

Az új Focus modelleknél többféle erőteljes és üzemanyag-hatékony motor közül választhat. Bizonyos típusaik 6-sebességes manuális váltóval érhetőek el, de egyes motoroknál választható az új, 8-sebességes automata váltó is.

 

Ford Focus 8-Speed automatic transmission with Rotary gear shifter

8-sebességes automata váltó forgatógombbal

Az új Focus az első olyan Ford modell, melyen elérhető ez a modern automata váltó. A fokozott gyorsulástól, a szuperkönnyű sebességváltásig, a teljes járművet úgy terveztük, hogy növekedjen a teljesítmény és a vezetés igazi élmény legyen. A hagyományos váltókart egy középkonzolra szerelt, forgatható tárcsára cseréltük, így a belső tér letisztultabbá, elrendezése korszerűbbé vált. További hasznos funkciója, hogy az autó leparkolásakor a váltó automatikusan parkolás fokozatra vált.

A maximumot nyújtja

A megújult 1,0 és 1,5 literes Ford EcoBoost benzinmotorok megbízható és meggyőző teljesítményt nyújtanak. A hengerlekapcsoló technológiájuknak köszönhetően, lejtőn lefelé, illetve egyenletes sebességgel történő haladáskor az egyik henger ideiglenes lekapcsolásával képes mérsékelni az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást.

Ford Focus EcoBoost engine

Új szabvány - megújult dízelmotorok

Az új 1,5 és 2,0 literes Ford EcoBlue dízelmotorok hatékonysága, teljesítménye és kifinomultsága mérhetően javult. Ezek a korszerű motorok nemcsak javítják az üzemanyag-hatékonyságot, de minden eddiginél csendesebbek is.

Top