Home > Személyautók és Személyszállítók > ÚJ FOCUS > Felszereltségek > Biztonság és védelem

A biztonság a legfőbb célunk

Az új Focus számos olyan innovatív technológiai megoldással rendelkezik, amelyek mind a könnyebb és biztonságosabb közlekedést hivatottak szolgálni, legyen szó a vezető, az utasok vagy a forgalom többi résztvevőjének biztonságáról, védelméről. Ilyen például az Ütközésmegelőző rendszer Gyalogosfelismerő rendszerrel vagy az Aktív fékrendszer, melyeknek köszönhetően a jármű nemcsak arra képes, hogy időben figyelmeztesse Önt a közelgő veszélyre, hanem automatikusan működteti a fékeket, ha Ön nem tud időben reagálni.

Ford Focus pre-collision assist

Még a gyalogosokat is védi

A Gyalogosfelismerő rendszerrel elérhető Ütközésmegelőző rendszer a frontkamera és a radarok segítségével folyamatosan figyeli a jármű előtti útszakaszt. Amennyiben a rendszer egy lehetséges ütközést érzékel, figyelmezteti a vezetőt. Amennyiben a vezető nem vagy lassan reagál, a rendszer automatikusan működteti a fékeket, hogy csökkentse a bekövetkező baleset súlyosságát vagy elkerülje azt.

Hatékony fékezés nagy sebességnél is

Az Aktív fékrendszer egy olyan innovatív biztonsági funkció, amely 50 km/h feletti sebesség esetén lép működésbe. A rendszer automatikusan működteti a fékeket, ha a vezető egyáltalán nem vagy lassan reagál egy lehetséges ütközést jelző figyelmeztetésre. Célja, hogy elkerülje az ütközést vagy csökkentse a bekövetkező baleset súlyosságát.

Ford Focus active brkaing
Ford Focus door edge protector

Nincs több bosszantó sérülés!

Szűk parkolóhelyeken az ajtók könnyedén megsérülhetnek. Viszont ha a Focus bármelyik ajtaját kinyitja, akkor rögtön kiugrik az ajtóélvédő, amely megvédi a fényezést és a szomszédos helyen parkoló járművet is.

Top