Home > Személyautók és Személyszállítók > ÚJ FOCUS ST > Felszereltségek > Biztonság és védelem

Biztonság és védelem

A Focus ST-t olyan technológiai megoldásokkal láttuk el, amelyek az autóban ülők és a többi autós biztonságát is szolgálják. Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer folyamatosan figyelemmel kíséri a jármű haladását. Érzékeli, amikor a jármű úttartása romlik, és az egyes kerekek automatikus fékezésével segíti elő a stabilizálását. A nagyobb fékalkatrészek jobb fékerőt biztosítanak. Az Ütközésmegelőző rendszer Gyalogosfelismerő funkcióval pedig nemcsak arra képesek, hogy időben figyelmeztessék Önt a közelgő veszélyre, hanem automatikusan működésbe hozzák a fékeket, ha Ön nem reagál időben. 

Blue Ford Focus ST driving on wet surface

Garantált a gyors megállás

A Focus ST-t a többi Focus modellhez képest nagyobb teljesítményű fékrendszerrel láttuk el, amely kettős működésű, elülső fékekkel és nagyobb elülső és hátsó tárcsákkal rendelkezik. A Ford GT szuperautó kőkemény tesztjeit használtuk, hogy a Focus ST fékereje majdnem a négyszerese legyen az előző ST generációénak.

Okos, kényelmes és még több hely is lesz tőle

Az Elektronikus kézifék egy apró kiegészítő, ám rengeteg hasznos előnnyel rendelkezik. Könnyebb a használata, több hely lesz tőle az autó belső terében és a fékek is ritkábban szorulnak szervizelésre. Ráadásul a fékezéshez mindössze egy gombot kell megnyomnia a központi műszerfalon.

Blue Ford Focus ST parked on wet surface
Red Ford Focus demonstrating pre-collision assist

Védelem a gyalogosoknak is

Az Ütközésmegelőző rendszer abban segíti a vezetőt, hogy észrevegye a jármű előtt haladó lassabb gépkocsikat, illetve a hirtelen feltűnő gyalogosokat. Amennyiben a vezető nem reagál a rendszer audiovizuális jelzéseire, automatikusan működésbe hozza a fékeket. Ez a technológiai megoldás segít elkerülni a lehetséges baleseteket, illetve csökkenti azok súlyosságát.

Top