Home > Személyautók és Személyszállítók > FIESTA ST > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Teljesítmény és hatékonyság

Az új Fiesta ST 1,5 literes Ford EcoBoost benzinmotorja lenyűgöző hatékonyságát egy zseniális funkció fokozza: az egyik henger ideiglenes lekapcsolásával képes mérsékelni az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást. Persze ez még nem minden! Számos egyéb technológia növeli a jármű teljesítményét, üzemanyag-hatékonyságot biztosítva.

Ecoboost engine render

Tiszta, kifinomult teljesítmény

A vadonatúj, 3 cilinderes, 1,5 literes EcoBoost motor kivételes teljesítményt nyújt. A motor új turbófeltöltő technológiája az optimális kialakítású turbinának köszönhetően gyorsabban növeli a nyomást. Ezáltal csökken a motor reakcióideje is. A kétlépcsős olajszivattyúnak köszönhetően csökken a súrlódás és a rázkódás mértéke. Ráadásul a szívócső-befecskendezés és a közvetlen befecskendezés kombinálásával a jármű nagyobb teljesítményt nyújt és sokkal kezelhetőbb. De hogy mit érzékel ebből az autó vezetője? Azt, hogy a Fiesta ST egészen kivételes 200 lóerős teljesítményt nyújt, 290 NM nyomatékra képes 1750-es fordulatszámon és 6,9 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra.

Tökéletes tapadás, éppen amikor kell

A Performance csomag részeként választható a mechanikus részlegesen önzáró differenciálmű. Ha bekapcsolja, a rendszer automatikusan növeli a motorteljesítményt a legnagyobb tapadással rendelkező hátsó keréken. Így amint az egyik kerék csúszni kezd, a teljesítmény automatikusan a másik kerékre helyeződik, és mindkettő tovább gurul. Az eredmény: jobb tapadás csúszós vagy egyenetlen felületeken, és jobb gyorsulás, teljesítmény.

Ford Fiesta ST driving around bend
Ford Fiesta launch control close up

Olyan gyors, amilyennek szeretné

Egyenletesen kiemelkedő teljesítményt nyújt, és olyan gyorsulást, ami egyszerűen beletapasztja az utasait az ülésbe. Az új Fiesta ST modellhez választható a Rajtautomatika is. Csak állítsa be a maximális fordulatszámot, nyugodtan nyomhatja padlóig is a gázpedált – az autó nem fogja túllépni azt.

Alacsonyabb fogyasztás az Auto Start-Stop indítórendszerrel

Az Auto Start-Stop indítórendszer automatikusan leállítja a közlekedési lámpánál vagy a dugóban várakozó jármű motorját. Eközben az olyan alapvető funkciók, mint például a fényszórók, a légkondicionáló vagy Ford SYNC 3 rendszer, továbbra is működnek. Amint szabad az út, csak nyomja ki a kuplungot, vagy tegye sebességbe az automata váltós modellváltozatot, és a rendszer rögtön újraindul. Az Auto Start-Stop különösen a városi forgalomban hatékony, ahol akár 10%-kal is csökkentheti a (városi) fogyasztást.

Ford Fiesta
Ford Fiesta gear stick close up

Hat sebességi fokozat áll rendelkezésére

A hatsebességes manuális váltót úgy terveztük, hogy a lehető legjobb teljesítményt hozhassa ki a járműből. A fokozatok rövidek, gyorsan válthat közöttük és könnyed, precíz váltást, egyenletes teljesítményt tesznek lehetővé minden sebességváltáskor.

Szigorú szabványok szerinti motorok

Megnyugtató a tudat, hogy a Fiesta ST 1,5 literes EcoBoost motorja megfelel az Euro Stage 6 kibocsátási normáknak. A Stage 6 kibocsátási szabvány értelmében egy benzinmotor maximális kibocsátása 1,0 g/km szén-monoxid, 0,10 g/km szénhidrogén, 0,06 g/km nitrogén-oxid és 0,005 g/km szálló részecske lehet.*

Ford Fiesta ST Euro emissions
Top