Konfigurátor Tesztvezetés Márkakereskedések Szerviz bejelentkezés Ask Ford
Home > Személyautók és Személyszállítók > FIESTA ST > Felszereltségek > Biztonság és védelem

Biztonság és védelem

Az új Fiesta ST számos fejlett technológiai megoldással gondoskodik a vezető, az utasok és a jármű védelméről is. Ezek egy része egy esetlegesen bekövetkező baleset esetén nyújtanak védelmet, igyekszenek csökkenteni  annak hatásait, míg mások a balesetek megelőzésében játszanak fontos szerepet.

Ford Fiesta ST Electronic Stability Control

Folyamatos uralom a jármű felett

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer folyamatosan ellenőrzi a Fiesta ST haladását. Érzékeli, amikor a jármű úttartása romlik, és a jármű stabilizálásának visszaállítása érdekében automatikusan fékezni kezdi az egyes kerekeket. A Blokkolásgátló fékrendszer és a Kipörgésgátló modern érzékelőivel figyelemmel kíséri a jármű viselkedését.

Védelem minden irányból

A vezetőoldali és utasoldali első légzsákokon kívül, az első oldallégzsákok további védelmet biztosítanak az utasoknak egy esetleges ütközés esetén. Megemelik az utas karját, így biztosítva nagyobb távolságot az utas és a becsapódó tárgy között. A függönylégzsákok maximális védelmet nyújtanak, míg a fejtámlák megelőzik a nyaksérülést. Továbbá a Biztonsági öv bekapcsolására figyelmeztetés szintén gondoskodik az utasok biztonságáról.

Aerial view of Ford Fiesta with inflated airbags
Blue Ford Fiesta front wheel close up

Modern rendszerek a biztosabb fékezésért

A Blokkolásgátló fékrendszer (ABS) és az Elektronikus fékerőelosztó (EBD) gondoskodik arról, hogy a fékezés még hatékonyabb legyen. A Vészfékasszisztens (EBA) pedig a még hatékonyabb fékezést szolgálja. A rendszer érzékeli, hogy a vezető milyen erővel nyomja le a fékpedált és ha szükséges, automatikusan fokozza a fékerőt.

Magas szintű védelem

A Thatcham 1. kategóriájú riasztórendszer belsőtér-érzékelőkkel, emelés-érzékelőkkel, külön akkumulátorral és kettős központi zárral választható. A kettős központi zár gondoskodik arról, hogy az autó belülről se legyen nyitható, még akkor sem, ha valaki betört oldalablakon keresztül próbálná meg kinyitni. Aktiválásához egyszerűen csak meg kell nyomni kétszer a „Lock” gombot a távirányítón.

Blue Ford Fiesta parked near industrial estate
Euro NCAP logo

Ötcsillagos védelem

Az Euro NCAP Európa vezető független biztonsági szervezete. Az új járművek biztonságát szigorú szempontok alapján értékelik. A Ford biztonság iránti elkötelezettségének köszönhetően a Fiesta a legmagasabb, ötcsillagos besorolást kapta.

Figyelmeztet a csökkenő abroncsnyomásra

Mindig ügyelni kell a gumiabroncsok megfelelő nyomására, amellyel üzemanyag takarítható meg, megóvható az abroncsok épsége és fokozható a biztonság. Éppen a Keréknyomás-figyelő rendszer érzékelői folyamatosan figyelik a gumiabroncsok nyomását és jelzik az esetleges problémákat, amelyeket a vezető az út mentén félreállva a kerék felfújásával vagy cseréjével elháríthat.

Ford Fiesta ST tyre pressure
Top