Home > Személyautók és Személyszállítók > TOURNEO COURIER > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Teljesítmény és hatékonyság

Mindig jól jöhet egy kis tartalék erő, kivéve akkor, ha annak magas ára van. Ezért a Tourneo Courier erős benzin- és dízelmotorjait úgy fejlesztettük, hogy azonnal érzékelhető üzemanyag-megtakarítást nyújtsanak.

 

Hozza ki a maximumot motorjából!

A forradalmian új, 1.0 literes, 3-hengeres EcoBoost benzinmotor biztosítja azt a teljesítményt, amelyet egy hagyományos 1,6 literes motor nyújt, ugyanakkor sokkal kedvezőbb üzemanyag-gazdaságosságot és alacsonyabb széndioxid-kibocsátást tesz lehetővé.

Erős, mégis takarékos dízelmotorok

Ha a dízelmotorokat kedveli jobban, két 1,5 literes Duratoq TDCi dízelmotor közül választhat. Mindkettő elérhető manuális és automata váltóval is: választhat a 100 lóerős, 5-sebességes  manuális váltós vagy a 6-sebességes Powershift automata váltós változat közül, vagy ha 120 lóerőben gondolkodik, ott a 6-sebességes manuális váltós, illetve a Powershift automata váltós változat. Ezeknek a fejlett motoroknak az üzemanyag-takarékossága és az alacsony károsanyag-kibocsátása is rendkívül figyelemre méltó (akár 115g/km).

Ford TDCi Diesel engines
Blue Tourneo Courier parked outside building

Alacsonyabb fogyasztás Auto Start-Stop indítórendszerrel

Ez a technológia automatikusan leállítja a jármű motorját közlekedési lámpánál vagy dugóban történő várakozás esetén (míg az olyan az alapvető funkciók, mint a fényszórók, a klímaberendezés, a rádió és a Ford SYNC rendszer tápellátása továbbra is biztosított). Ha ismét lehet haladni, csak nyomja le a kuplungot, tegye egyesbe az autót, illetve automata váltó esetén csak nyomja le a gázpedált, és a motor beindul. Az Auto Start-Stop indítórendszer különösen városi forgalomban hatékony, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a (városi) fogyasztást.

Ez aztán a fordulat!

A Tourneo Courier fordulóköre meglepően kicsi, így nyugodtan és könnyedén manőverezhet vele még a zsúfolt, szűk utcákban is. Ütközéstől ütközésik mindössze 2,6 fordulatot tesz meg a kormány , és az autónak elég 10,55m hely, hogy megforduljon. 

Blue Tourneo Courier parked with front wheels slightly turned.
White Tourneo Courier side-on in city

Költségcsökkentés hosszú szervizintervallumokkal

A Transit Courier minden alkatrészt, minden apró részletét úgy terveztünk, hogy a lehető legtartósabb legyen, és minimális erőfeszítést igényeljen a karbantartásuk. Ezért olyan nagy a szervizintervalluma: 30 000 km vagy 1 év.

Top