Home > Személyautók és Személyszállítók > TOURNEO COURIER > Felszereltségek > Kényelem és praktikum

Kényelem

Esetenként az apró részletek is sokat jelenthetnek. A Tourneo Courier sok ötletes funkciójával, jól kidolgozott műszaki megoldásaival és okos tárolási lehetőségeivel a vezető és az utas számára is egyaránt élvezetessé tesz minden utazást.

Ford SYNC: fejlett kihangosító rendszer

A Ford SYNC rendszer lehetővé teszi, hogy egyszerű hangutasításokkal vezérelje a zenelejátszást, indítson vagy fogadjon hívásokat. Hangparancsokkal lejátszhatja az USB-n vagy Mp3/iPod® készülékén tárolt zenéket, vagy streamelje a Bluetooth®-kompatibilis mobiltelefonjáról. A rendszer még a beérkező szöveges üzeneteket is felolvassa (a csatlakoztatott mobiltelefontól függően). A Hangvezérlés jelenleg magyar nyelven nem elérhető.

Tourneo Courier interior with SYNC display
Tourneo Courier storage display for mobile phones

Biztonságos hely valamennyi készüléke számára

A készülékdokkolót arra tervezték, hogy mobiltelefonját, MP3-lejátszóját vagy műholdas navigációs készülékét biztosan tartsa. Egy másik rekeszben beépített USB (áram/töltés) és kiegészítő csatlakozó portok érhetők el. Mivel ezt a dokkolót a műszerfalba, éppen a vezérlőpanel fölé építették be, ezért a jármű sofőrje számára bármikor könnyedén elérhető.

Kényelmes, tágas és rugalmas

A Tourneo Courier megújult belső tere a bent ülők számára pihentetően kényelmes és praktikusan tartós üléseket kínál. Kialakításuk kiváló variálhatóságot is biztosít. A 60/40 arányban osztott hátsó ülések például lehajthatók és előre buktathatók az elülső ülések mögé, így jelentősen megnövelhetjük a csomagteret. 

Ford Tourneo Courier rear seats
rear adjustable package tray

Intelligens elrendezésű csomagtér

Az állítható hátsó csomagtartó tálca segítségével gyorsan rendezheti legszükségesebb csomagjait. A két magasságbeállítás használatával különválaszthatja a nehezebb csomagokat a törékeny tárgyaktól, vagy fedéllel zárhatja le a nagyobb csomagokat, hogy ne akadályozzák a járműből való szabad kilátást. Amikor nem használja a tartótálcát, akkor az egyszerűen a hátsó ülésekbe helyezhető.

Hihetetlenül tágas

Nyújtózzon ki bátran, van hely bőven minden irányban! Így kényelmesen elférnek Ön mellett az utasok és csomagjaik is.

Front of car interior display
Tourneo Connect storage shelf under seat

Elegendő hely mindennek

A pénzérméktől az 1,5 literes palackokon át az A4-es méretű mappákig mindennek praktikus tartórekeszeket biztosít a Courier beltere. Az utasoldali ülés alá szerelve egy egyedi rekesz található, amely alkalmas például laptop tárolására és egyben hatékony elrejtésére. 

Több tárolóhely, egy karnyújtásnyira

A nagyméretű középkonzol mindennek helyet biztosít, amire az utazás során szüksége lehet. Így a legfontosabb dolgok bármikor kéznél lehetnek, és a kilátást sem zavarják. Még az A4-es méretű mappákat, könyveket is kényelmesen elpakolhatja, az italokat pedig mindkét oldalon kényelmes pohártartó várja.

large centre console storage displaying upright laptop in case
Tourneo Courier close-up of passenger seat

Helyezze magát kényelembe!

Mindegy, hogy rövid kiruccanás vagy hosszabb utazás, ennek az autónak a volánjánál biztosan kényelmesen utazik majd. A vezetőülés 6 irányban állítható és derék- és kartámasszal is elláttuk. Ráadásul rendelheti fűthető vezető- és utasülésekkel is. Így mindenki beállíthatja magának a kívánt hőmérsékletet. 

A kormánykerék, ami pont jó helyen van

Azért, hogy megtalálhassa az Ön számára ideális pozíciót, a kormány magassága és távolsága is könnyedén állítható. 

Ford Tourneo Courier front of car interior
Tourneo Courier open centre console

Tökéletes aláfestőzene az utazásaihoz

Hangrendszerét úgy terveztük, hogy a legerősebb rádióállomásokat keresse, és a legjobb hangminőséget biztosítsa utazás közben. Ezért a fejlett audió rendszer mellé prémium minőségű hangszórókat építettünk előre, hátra és a B-oszlopba is. Mindegy, milyen stílust szeret, hogy USB-n keresztül vagy az autó saját rendszerén játssza le, biztos lehet abban, hogy a Tourneo Custom hangminőségével maximálisan elégedett lesz. 

Az eső mértékéhez automatikusan igazodó ablaktörlők

Az Esőérzékelős ablaktörlők azonnal működésbe lépnek, amint csapadékot érzékelnek a szélvédőn, majd sebességüket az időjárási körülményekhez viszonyítva állítják be. Többféle érzékenységi fokozat közül választhat, mellyel meghatározhatja, milyen mennyiségű csapadék esetén aktiválódjanak.

Red Tourneo Courier parked with front wipers
Man filling up blue Tourneo Courier car with petrol hose

Többé lehetelen, hogy rossz üzemanyagot tankoljon

A Ford Easy Fuel Tartálysapka nélküli üzemanyag-feltöltés technológiával szinte lehetetlen rossz üzemanyagot tankolni, hiszen a nem megfelelő töltőpisztolyt egyszerűen nem lehet a töltőnyílásba helyezni. Sőt ami még jobb, többé a koszos tanksapkához sem kell hozzányúlnia.

Gyors szélvédő-jégtelenítés Quickclear technológiával

Ezzel az innovatív felszereltséggel a fagyos reggeleken pillanatok alatt jégteleníthető a szélvédő. Az ultravékony fűtőszálak egyetlen gombnyomásra, azonnal felhevülnek, és jégtelenítik, ködmentesítik, párátlanítják a szélvédőt, segítve az ablaktörlők kiolvasztását is. A rendszer még fagypont alatti hőmérsékleten is rendkívül gyorsan és hatékonyan működik.

Frozen Tourneo Courier front window
Electronic Automatic Temperature Control menu

Állítsa be a kívánt hőmérsékletet!

Az alapfelszereltségként elérhető Elektronikus automata klímaberendezés (EATC) segítségével egyszerűen beállítható a kívánt hőmérséklet, melynek fenntartásáról a fejlett légkondícionáló gondoskodik.

Többé nem fog eltévedni

A Tourneo Courier integrált műholdas navigációs rendszerrel, 5” színes képernyővel és DAB rádióval rendelkezik. Így utazás közben valós idejű forgalmi információk segítik az optimális útvonal kiválasztását, és a pontos érkezési idő megbecsülését. 

Tourneo Courier interior showing sat nav displaying navigation map
Top