Home > Személyautók és Személyszállítók > TOURNEO COURIER > Felszereltségek > Biztonság és védelem

Modern technológiákkal a biztonságért

A Ford Tourneo Courier modelleket számos olyan kifinomult technológiával szereltük fel, amelyek azért dolgoznak, hogy Ön, utasai és autója is biztonságban legyen. Néhány rendszer abban nyújt segítséget, hogy megelőzhetővé váljanak a balesetek, míg más megoldások megpróbálják az esetlegesen bekövetkező balesetek súlyosságát csökkenteni.

Ford Tourneo Courier on motorway with ESC diagram

Az irányítás még nehéz helyzetekben is az Ön kezében marad

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP) és a fejlett Kipörgésgátló folyamatosan figyeli az autó haladását. Ha a jármű veszít a stabilitásából, a rendszer az egyes kerekek fékezésével automatikusan stabilizálja az autót. Így mindig biztosítja a megfelelő tapadást, teljesítményt és stabilitást, amikor arra a leginkább szükség van.

Fejlett légzsákrendszer

A Ford Tourneo Courier modellek alapfelszereltségének részét képezik a vezető- és utasoldali első légzsákok, az oldallégzsákok, valamint a függönylégzsákok. Továbbá választható felszereltség a vezetőoldali térdlégzsák.

Aerial view of Ford Fiesta with inflated airbags
Detail of Ford Tourneo Courier front alloy wheel

Időben figyelmeztet a csökkenő keréknyomásra

Amennyiben a renszer azt érzékeli, hogy az egyik kerék út közben veszít a nyomásából, akkor erre a Keréknyomás rendszer a műszerfalon megjelenő ikonnal figyelmezteti a vezetőt.

Folyamatos védelem felborulás ellen

A Ford speciális érzékelőjével a Borulásgátló a kerekeket a talajon igyekszik tartani, különösen magas súlypont esetén, kifelé lejtő kanyar bevételekor.

Roll Stability Control diagram
ISOFIX Child Seat Attachment detail

A gyerekek is biztonságban vannak

A Ford Tourneo Courier tervezésekor fontos szempont volt, hogy a kisgyermekek minden utazás alkalmával a lehető legnagyobb biztonságban legyenek. Ehhez járulnak hozzá a hátsó üléssorban található ISOFIX rögzítési pontok.

Fejlett rendszerek a biztosabb fékezésért

A Blokkolásgátló fékrendszer (ABS) és az Elektronikus fékerőelosztó együttesen gondoskodik a fékezés fokozott hatékonyságáról. A Vészfékasszisztens segítségével pedig a jármű maximális fékezési hatékonyságot képes elérni vészhelyzetekben. A rendszert az Elektronikus menetstabilizáló rendszer automatikusan szabályozza, mégpedig úgy, hogy érzékeli a vezető által kifejtett fékerőt és szükség esetén automatikusan fokozza azt. Hirtelen fékezéskor a Vészfékezésre figyelmeztetés automatikusan villogtatni kezdi a féklámpákat, ezzel figyelmeztetve a forgalom többi résztvevőjét.

Ford Tourneo Custom driving up hill in forest
Ford Tourneo Custom parked next to modern wooden building

Két megbízható riasztó

A Ford Tourneo Courier modellekhez választható térérzékelős riasztóberendezés érzékeli, ha az ajtókat vagy a motorháztetőt erőszakkal akarják feltörni. Amennyiben fokozottabb védelmre vágyik, a Thatcham riasztóberendezést ajánljuk. Ez az intelligens rendszer automatikusan bekapcsol, ha lezárja járművét és hangos riasztással figyelmeztet, ha az autót megpróbálják feltörni, elszállítani, vagy ha a mozgásérzékelő észrevesz valamit az autó belsejében.

build and price

Konfigurálja a járművet 

Top