MIBEN TUDUNK SEGÍTENI?

Home > Személyautók és Személyszállítók > MONDEO > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Teljesítmény és hatékonyság

A Ford Mondeo erőteljes, hatékony motorokkal és intelligens technológia megoldásokkal rendelkezik. Az eredmény: elképesztő teljesítmény és pontos kormányozhatóság. Válasszon a hibrid, a benzines vagy a dízelmotor közül, amelyek mindegyike az erő és a hatékonyság tökéletes kombinációját nyújtja. Az okos dizájn és a korszerű mérnöki megoldások gazdaságos működést és alacsony károsanyag-kibocsátást eredményeznek.

Ford Mondeo front part showing regenerative braking

Még hatékonyabb töltés

A hagyományos rendszerekkel ellentétben a Fékenergia visszanyerés technológia csak akkor tölti az akkumulátort, amikor annak igazán szüksége van rá. Ennek segítségével még több üzemanyagot takaríthat meg és csökkentheti károsanyag-kibocsátását.

Használjon kevesebb üzemanyagot az Auto-Start-Stop rendszerrel

A rendszer képes automatikusan leállítani a közlekedési lámpánál vagy dugóban várakozó, üresbe tett jármű motorját. Természetesen az olyan alapvető funkciók, mint például a fényszórók, a klíma, a rádió és a Ford SYNC rendszer, továbbra is működnek. Amint ismét lehet haladni, csak ki kell nyomni a kuplungot, egyesbe tenni az autót, illetve automata váltó esetén elég csak megnyomni a gázt, és a motor máris újra működésbe lép. Az Auto Start-Stop különösen hatékony a városi forgalomban, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a (városi) fogyasztást.

White Ford Mondeo standing on zebra crossing viewed from top
Ford Mondeo active grille shutter close up

Még jobb aerodinamika a gazdaságosságért

Az Aktív hűtőrács lamellák funkciója, hogy lassú haladás esetén, a motor hűtése érdekében a szellőzők nyitott állapotban legyenek, míg gyorsulás után automatikusan lezárjanak, így csökkentve a légellenállást és növelve az üzemanyag-hatékonyságot. Hosszú távon ez a technológia számottevő különbséget eredményez a fogyasztásban.

Manuális váltó a megfelelő motorhoz

Két 6-sebességes manuális váltó érhető el: az egyik a 1.5 literes EcoBoost motorhoz, a másik pedig a 2.0 literes EcoBlue motorhoz.

Ford Focus 6-speed manual transmission
Ford Mondeo model of EcoBoost engine

Ecoboost: hozza ki a legtöbbet a motorból

Az EcoBoost benzines motor a közvetlen üzemanyag-befecskendezést kombinálja a turbofeltöltéssel, amelynek eredménye a kiemelkedő teljesítmény és az üzemanyagbarát fogyasztás. Az 1.5 literes EcoBoost 165 LE-vel rendelkezik és megfelel az Euro Stage 6D Temp kibocsátási előírásoknak.

Dízelopciók

A dízelt részesíti előnyben? Ismerje meg széles nyomatékválasztékunkat! 120 LE, 150 LE, 190 LE? Mindegyik a legújabb technológiákat alkalmazza a még nagyobb teljesítmény, nyomaték és gazdaságosság érdekében, ráadásul megfelelnek az Euro Stage 6.2 emissziós előírásoknak.

Ford Focus mode of EcoBlue Diesel engine
Ford Mondeo close crop of e-shifter

Kifinomult és stílusos forgatható váltógomb

Az automata váltóval és EcoBlue motorral rendelkező autókban a hagyományos váltókat a forgatható váltógomb váltja fel. Ezzel egy új, korszerűbb váltót helyezhet az irányítása alá, továbbfejlesztett gyorsulási és szuper-könnyed sebességváltási lehetőségekkel. Letisztultabb dizájnnal rendelkezik, ráadásul tágasabb utasteret eredményez.

Top