Home > Személyautók és Személyszállítók > MONDEO > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Teljesítmény és fogyasztás

A Mondeo motorválasztékának minden tagja meggyőző teljesítményt nyújt. Megújult felfüggesztésének és számos intelligens műszaki megoldásának köszönhetően pedig a fokozott teljesítmény teljesen kézben tartható. Az eredmény: szuperpontos kezelhetőség minden vezetési helyzetben.

 

A Ford Mondeo fejlett benzines, dízel és hibrid elektromos motorral kapható, amely meggyőző teljesítmény mellett gazdaságos is. Az intelligens tervezésnek és a speciális gépészeti megoldásoknak köszönhetően a jármű kiemelkedően gazdaságos és alacsony CO2-kibocsátású.

 

 

Élvezze az Elektromos hibrid technológia előnyeit

Ahogy egy technológiailag ennyire fejlett autóhoz illik, a Mondeo természetesen Elektromos hibrid meghajtással is elérhető: így ez az első ilyen Ford Európában. Az elektromos és benzines meghajtás előnyeit kombinálva a Mondeo Hybriddel egyszerre élvezheti az elképesztően gazdaságos működést, valamint a hihetetlen teljesítményt és vezetési élményt. Ráadásul Fékenergia-visszanyerés, innovatív Fékasszisztens és más intelligens technológiák is segítik Önt, hogy az autóból mindig a maximumot hozhassa ki.

Új biturbó dízelmotor: teljesítmény egy magasabb szinten

Az új biturbó dízelmotor egy igazi technológiai műremek. Nemcsak azért fontos, mert ez az első ilyen motor, amit személyautóba építettünk, hanem a teljesítménye miatt is. Biztos lehet benne: ha rálép a gázra, és elszabadul a 210 LE és a 450Nm nyomaték, egyszerűen libabőrös lesz. Ráadásul még gazdaságos is, és a mindössze 124g/km-es károsanyag-kibocsátása is figyelemre méltó. Az okos tervezésnek és a gondos mérnöki munkának köszönhetően az ikerturbó feltöltés minden helyzetben biztosítja a megfelelő erőt. Az első turbó alacsony sebességnél működik, extra erőt biztosít, ha szükséges, például ha kifordul egy kereszteződésből. A másik turbó pedig nagyobb sebességnél dolgozik, hogy biztosítsa a könnyed, magabiztos előzést.

EcoBoost: hozza ki a legtöbbet  a motorjából!

A kiemelkedő teljesítmény és gazdaságosság érdekében a Ford EcoBoost benzinmotorok ötvözik a közvetlen üzemanyag-befecskendezés és a turbófeltöltés előnyeit:

  • 125 lóerőjével a forradalmi és többszörös díjnyertes, háromhengeres, 1,0 literes EcoBoost olyan erőt biztosít, amit egy hagyományos 1,6 literes motortól várnánk, viszont 25%-kal kevesebbet fogyaszt és a CO2-kibocsátása is alacsonyabb.
  • Az új, 1,5 literes EcoBoost 160 lóerője ellenére is csak 5,9 litert fogyaszt 100 km-en.
  • A 2,0 literes EcoBoost pedig a maga impresszív 240 lóerőjével, gondosan beállított hangjával igazán különleges élményt nyújt, ha komolyabban a gázra lép.
2.0 Litre EcoBoost engine in detail
TDCi diesel engine in detail

Dízelválaszték

Inkább a dízelt kedveli? Akkor válassza a 1,5 TDCi vagy a 2,0 TDCi változat valamelyikét! Mindkettő a legújabb technológiákat tartalmazza, így hihetetlen erőt és nyomatékot biztosítanak, miközben gazdaságosak és alacsony a károsanyag-kibocsátásuk is. A 2,0 TDCi háromféle változatban érhető el, a legerősebb 210 lóerős, ikerturbóval felszerelt, és lenyűgözően alacsony a fogyasztása, valamint a károsanyag-kibocsátása is.

Top