Konfigurátor Tesztvezetés Márkakereskedések Szerviz bejelentkezés Ask Ford
Home > Személyautók és Személyszállítók > FOCUS > Felszereltségek > Biztonság és védelem

Biztonságban autózna? Ezen dolgozunk!

Az Ön és családja, valamint a többi közlekedő biztonságát számos intelligens funkció igyekszik megőrizni. Ilyen az Aktív fékezés, valamint a Gyalogos- és kerékpáros-felismerő rendszerrel felszerelt Ütközésmegelőző rendszer, melyeknek köszönhetően a jármű nemcsak arra képes, hogy időben figyelmeztesse Önt a közelgő veszélyre, hanem automatikusan működésbe hozza a fékeket, ha Ön nem reagál időben.

A Focus lopás elleni védelme és biztonsága

A Thatcham 1. kategóriás, speciális riasztó a Focus bezárásakor automatikusan élesíti magát. Erőteljes szirénahang szólal meg bármilyen erőszakos behatolási kísérlet esetén, ha a járművet felemelik, vagy ha az érzékelő az utastérben mozgást észlel. A technológia megakadályozza a jármű nem kívánatos elvontatását is. A riasztó többféle módon beélesíthető, így tetszés szerint megfigyelheted az ajtókat, a motorháztetőt vagy a csomagtartót. A FordPass alkalmazáson keresztül riasztási értesítést is kaphatsz, ha az autó riasztója be van kapcsolva.

Ford Focus
Ford Focus pre-collision assist

Védelem a gyalogosoknak is

Az Ütközésmegelőző rendszer abban segíti a vezetőt, hogy észrevegye a jármű előtt haladó lassabb gépkocsikat, illetve a hirtelen feltűnő gyalogosokat. Amennyiben a vezető nem reagál a rendszer audiovizuális jelzéseire, automatikusan működésbe hozza a fékeket. Ez a technológiai megoldás segít elkerülni a lehetséges baleseteket, illetve csökkenti azok súlyosságát.

Hatékony fékezés nagy sebességnél is

Az Aktív fékrendszer egy olyan innovatív védelmi technológia, amely az első kamerával pásztázza a jármű előtti teret. A rendszer jelzést ad, ha (az aktuális sebesség fenntartása mellett) ütközés fenyeget, majd vezetői reakció hiányában előbb előfeszíti a fékeket, majd fékezéssel segíti a jármű lassulását.

Ford Focus active brkaing
Ford Focus with deployed airbags

Minden irányból védő légzsákok

Az autó a két első légzsák mellett derékvédelemmel ellátott oldallégzsákokkal is rendelkezik, amelyek ütközéskor védik az elöl utazók testi épségét. Ezek arra is képesek, hogy az utas karját felemelve tartsanak nagyobb távolságot a becsapódó tárgy és az utas közt. A függönylégzsákok maximális védelmet nyújtanak, míg a fejtámlák megelőzik a nyaksérülést. A rendszer elöl-hátul tartalmaz biztonságiöv-előfeszítőt és terheléskorlátozót, valamint minden övnél övfigyelmeztetést is, amely egy kijelzőn mutatja a bent ülő, de be nem csatolt utasok helyét.

Nagyobb biztonságérzet

Az eCall járműbe épített rendszer ütközés esetén azonnal értesíti a segélynyújtó szolgálatokat. Amikor a légzsákok működésbe lépnek, a rendszer továbbítja az esemény pontos színhelyének adatait és az utasok számát. A rendszer segítségével beszélhetsz is a segélyhívó munkatársával. További kisebb balesetek, például gumiabroncsok sérülése esetén a FordPass alkalmazás országúti segítségnyújtási funkciója lehetővé teszi, hogy néhány koppintással segítséget kérj, és valós idejű térképen követhesd nyomon a hozzád vezető útjukat.

Ford Focus eCall detail with hand flipping the switch
Ford Focus driving around the bend

Semmilyen körülmények közt nem veszti el az uralmat a jármű felett

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP) figyelemmel kíséri a jármű haladását. Érzékeli, amikor a jármű úttartása romlik, és az egyes kerekek automatikus fékezésével segíti elő a stabilizálását.

Értesüljön mihamarabb a leeresztő abroncsokról!

Ha a rendszer azt érzékeli, hogy valamelyik kerék útközben veszít a nyomásból, akkor a Keréknyomásfigyelő-rendszer a műszerfalon megjelenő ikonnal figyelmezteti. A FordPass alkalmazáson keresztül a gumiabroncsok nyomásának ellenőrzéséről, a mosófolyadék szintjéről és még sok másról is közvetlenül a telefonjára kaphat értesítéseket.

Ford Focus alloy wheel close up
Ford Focus isofix seat detail

Segít biztonságban tartani a gyerekeket

A Ford Focus minden utazás alkalmával igyekszik gondoskodni gyermekei biztonságáról. A hátulra felszerelt ISOFIX gyermekülés-rögzítési pontokhoz két gyerekülés is egyszerűen rögzíthető.

Top