Home > Személyautók és Személyszállítók > FOCUS > Felszereltségek > Biztonság és védelem

Az egyetlen autó, ami négy Euro NCAP díjat is nyert a biztonságosságával

A Focus az egyetlen autó, ami négy Euro NCAP Advanced díjat is nyert a biztonsági megoldásaival. Ezeket az elismeréseket az új biztonsági technológiáinak köszönheti. A díjnyertes megoldások: az Éberségfigyelő rendszer, a Követési távolság jelző (FA), az Active City Stop Alacsony sebességen működő biztonsági rendszer és a Sávtartó automatika.

A Focus bizonyult a legjobbnak a kis családi autó kategóriában is, miután 5 csillagot kapott a törésteszten, és igen magas pontokat szerzett a négy legfontosabb biztonsági területen is: felnőtt utasok, gyermek- és gyalogosbiztonság, valamint biztonsági szolgáltatások. 
 
Ismerje meg azokat a megoldásokat, amelyek nemcsak az autót teszik biztonságosabbá, hanem a vezetését is!

Ford Focus Tyre Pressure System's information

Figyelmeztetés csökkenő keréknyomás esetén

Amennyiben utazás közben bármelyik kerék elkezd veszíteni a nyomásából, a Keréknyomásfigyelő-rendszer figyelmeztető jelzése jelenik meg a műszerfalon, felhívva a vezető figyelmét az esetleges defektre.

Euro NCAP Advanced díj, garancia a biztonságra

Az Éberségfigyelő rendszer, a Követési távolság jelző (FA), az Active City Stop Alacsony sebességen működő biztonsági rendszer és a Sávtartó automatika is Euro NCAP Advanced díjat érdemelt. A díjakkal csak a legfejlettebb ütközés közben vagy utána beavatkozó technológiákat ismerték el. A sikerek jól mutatják, mennyire elkötelezett a Ford a biztonságos autózás iránt. Ez látszik a teljes modellpalettánkon, hiszen összesen 7 Euro NCAP díjat zsebelhettek be az autóink.

EURO NCAP logo

Elkerülhetőek az ütközések alacsony sebesség esetén is

Az innovatív Active City Stop alacsony sebességen működő ütközésmegelőző rendszer abban segíti a vezetőt, hogy elkerülje az ütközést lassan haladó forgalomban, illetve maximum 50 km/h sebességgel történő haladás esetén. Ezt, a jármű előtt haladó gépkocsitól mért távolság folyamatos figyelésével éri el. Ha a rendszer az elöl haladó jármű sebességének váratlan csökkenését észleli, automatikusan működteti a fékeket.

Összehangolt biztonsági rendszerek, melyek egy pillanat alatt működésbe lépnek

A Ford Focust fejlett, Intelligens védelmi rendszerrel (IPS) szereltük fel, ami számos biztonsági rendszer összehangolásával segít megvédeni a vezetőjét és utasait.

A merev, nagyon ellenálló karosszéria fejlett, magas minőségű acélt tartalmaz, az utasok védelméről pedig egy sor légzsák gondoskodik, ráadásul a kormány és a pedálok is elmozdulnak baleset esetén, így védik meg a sofőrt a sérülésektől.

IPS Safety for your Focus
Focus Control

Legyen Ön a helyzet ura, a körülményektől függetlenül!

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer folyamatosan figyeli a jármű haladását. A választott sávban történő haladás esetén bekövetkező bármilyen eltérés, például a jármű kicsúszása, esetén automatikusan korrigálja a jármű helyzetét. Ezzel segíti a vezetőt, hogy ne veszítse el a jármű feletti uralmat.

Biztonsági öv bekapcsolására figyelmeztetés a biztonságosabb utazásért

Ez a felszereltség segít, hogy a hátsó utasok is biztonságosan utazzanak. Ha a hátsó utasok közül valaki nem kapcsolta be a biztonsági övet, ez a funkció hangjelzéssel figyelmezteti Önt.

Seat Belt Warning
Focus on the road

Fejlett rendszerek a hatékonyabb fékezésért

A Blokkolásgátló fékrendszer (ABS) és az Elektronikus fékerőelosztó gondoskodik a fékezés fokozott hatékonyságáról.

Top