Home > Személyautók és Személyszállítók > EDGE > Felszereltségek > Kényelem és praktikum

Kényelem

A Ford Edge tele van praktikus megoldásokkal, amelyek a vezető és az utasok élvezetes, pihentető és stresszmentes utazását szolgálják.

Ezzel a rendszerrel a saját gondolatait is hallja majd.

Az Aktív zajcsökkentés célja elnyomni minden olyan zajt az utastérben, mely nem kívánatos. A rendszer mikrofonokkal érzékeli és méri a pillanatnyi hanghullámokat. Eközben a vezérlőegység leválasztja a hallani kívánt hangokról – például a beszélgetés vagy audiorendszer hangja – a felesleges zajokat. A rendszer egy nem hallható „fehér zaj” kibocsátásával nyomja el az esetleges nem kívánatos zajokat, és ezzel biztosít igazi nyugalmat vezetés közben.

Kéz nélkül működtethető csomagtérajtó

Ha a keze tele van, de a KeyFree érzékelőjét magánál tartja, az új Ford Edge észleli Önt, így a lábát egyszerűen a hátsó lökhárító alatt elhúzva automatikusan nyithatja-zárhatja a csomagtérajtót. 

Az ajtó működtethető a KeyFree segítségével vagy az autóban elhelyezett gombokkal is. A csomagtérajtó emelési művelete bármikor megszakítható, és az ajtó megáll.

A rear view of the Ford displaying white car on a display

Könnyebb és biztonságosabb tolatás

Oszlopok, kerékpárok, alacsony falak… A Tolatókamera megmutatja az összes, jármű mögött található akadályt a középkonzolba épített kijelzőn. Amellett, hogy felfedi azokat az akadályokat is, amelyeket a vezető nem venne észre, a rendszer virtuális vonalak megjelenítésével segíti a legszűkebb helyekre történő parkolást is. A kamera automatikusan aktiválódik, amikor a vezető hátramenetbe kapcsol.

Van hely kinyújtózni

A két sorban szellősen elhelyezett öt üléssel és a 60/40 arányban osztott hátsó üléssel a beltér minden utas számára bőséges helyet biztosít. A számos tárolóhely és a mély csomagtartó bőséges helyet biztosít az utasoknak, a csomagoknak, a háziállatoknak és a sportfelszerelésnek – vagy akár ezek mindegyikének is.

Edge interior loads of space
The Edge sunroof

A panorámatető világosabb, tágasabb érzetet biztosít

Az elektromos működtetésű napfényroló egy gombnyomásra kinyílik, és lehetővé teszi a természetes fény beáramlását a panorámatetőn keresztül. Ugyanakkor a napfényvisszaverő üveg megvédi az utasokat a káros UV sugárzástól és kellemes hűvösen tartja az utasteret.

Top