Home > Személyautók és Személyszállítók > EDGE > Felszereltségek > Biztonság és védelem

Biztonság

A Ford Edge megnyugtató, széleskörű biztonsági funkciói magas szintű védelmet biztosítanak a vezető és az utasok számára is.

Egy rendszer, mellyel elkerülhetőek a balesetek vagy csökkenthető azok súlyossága

Az Ütközésmegelőző rendszer észleli a jármű előtti útszakaszon tartózkodó vagy az azt keresztező gépkocsikat, gyalogosokat és figyelmezteti a vezetőt jelenlétükre. Amennyiben a vezető nem reagál, a rendszer automatikusan működteti a fékeket. Ez a technológia a balesetek elkerülésére vagy azok súlyosságának csökkentésére szolgál. 80 km/h sebességig működik.

Fokozott biztonság a hátsó utasoknak

A két szélső hátsó ülés egyedi biztonsági felszereltsége a Légzsákkal ellátott hátsó-szélső biztonsági öv. Egy esetleges ütközés esetén az övek felfújódnak és az ütközési erőt ötször nagyobb testfelületen oszlatják el, mint a hagyományos biztonsági övek. Azzal, hogy ütközéskor csökken az utasok mellkasára nehezedő nyomás és irányíthatóvá válik a fej és nyak mozgása, csökken a sérülés bekövetkezésének a valószínűsége.

Child sat in the back seat with safety belt on
Edge on the move

Extra teljesítmény vészfékezés esetén

A Vészfék-rásegítő arra szolgál, hogy vészhelyzet esetén a jármű elérje a maximális fékezési hatékonyságot. Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer automatikusan szabályozza, mégpedig úgy, hogy érzékeli a vezető által kifejtett fékerőt és amennyiben szükséges, automatikusan fokozza azt.

Segít biztonságosabban utaztatni a gyerekeket

Az új Ford Edge minden utazás alkalmával igyekszik gondoskodni gyermekei biztonságáról. A hátulra felszerelt ISOFIX gyermekülés-rögzítési pontokhoz két gyerekülés is egyszerűen rögzíthető.

Child seating
Orange Ford Edge on a curvy road

Folyamatos védelem felborulás ellen

A Borulásgátló működését támogatva, a Ford egyedi borulásérzékelője segíti a gépjármű stabilitásának megtartását, magas súlypont, illetve éles kanyarok esetén is.

Összehangolt biztonsági rendszerek, melyek a másodperc törtrésze alatt működésbe lépnek

A speciális Intelligens védelmi rendszer (IPS) egy sor biztonsági funkciót irányít, ezzel maximális biztonságot nyújt Önnek és utasainak. Az új Ford Edge emellett az ütközés erejét elnyelő merev karosszériával is rendelkezik, a modern ülések és biztonsági övek pedig csökkentik a sérülés esélyét egy esetleges baleset alkalmával.

See-through of Ford Edge with 5 passengers and luggage

Utazzon utánfutóval is biztonságosan!

Az Utánfutó stabilizátor (TSA) érzékeli az utánfutó „kígyózó” mozgását vagy kilengését, és a jelenség megszüntetése, illetve a szabályozottabb vontatás érdekében, csökkenti a jármű sebességét. Ehhez csökkenti a motor nyomatékát és fokozatosan növeli a kerekekre jutó féknyomást.

Edge on the road
Interior airbags positioning

Továbbfejlesztett légzsákrendszer

A légzsákrendszer része az első üléshez tartozó medencecsont- és mellkasvédő légzsák, valamint a második sor két külső ülésénél a két opcionális oldalsó légzsák.

Top