Home > Áruszállítók és Pick Up-ok > TRANSIT MINIBUSZ > Felszereltségek > Vezetési élmény

Vezetési élmény

A Sebességtartó automatika, mely automatikusan alkalmazkodik

Az Adaptív sebességtartó automatika segítségével megadhatja azt a maximális sebességet, mellyel haladni kíván és a rendszer automatikusan fenntartja azt. A beépített érzékelő észleli a gépkocsi előtt haladó járművet, és a sebesség csökkentésével megtartja az előre beállított távolságot. Amint szabad az út, a rendszer ismét felgyorsít a vezető által választott sebességre.

Könnyebb, biztonságosabb tolatás

Oszlopok, biciklik, alacsony falak… Bármi helyezkedik el járműve mögött, a tolatókamera megmutatja a középkonzolba épített kijelzőn. A rendszer automatikusan aktiválódik, amikor hátramenetbe kapcsol, és nemcsak az autó mögötti teret teszi láthatóvá, hanem virtuális segédvonalakat is megjelenít, így a legszűkebb helyekre is könnyen beparkolhat.

Rear View Camera
Ford Minibus going uphill

Biztosabb vezérlés emelkedőn történő elinduláskor

A Visszagurulásgátló megakadályozza, hogy a jármű visszaguruljon az emelkedőn történő elinduláskor. A rendszer működésének alapja, hogy a fékrendszerben 2,5 másodperccel tovább tartja fenn a nyomást, így akkor is stabil marad az autó, amikor lábát a fékről a gázpedálra helyezi. A rendszer csúszós felületen való megálláskor és induláskor is hasznos.

Ford SYNC rendszer Vészhelyzeti Asszisztenssel

A Ford Vészhelyzeti asszisztens egy innovatív SYNC funkció, mely egy Bluetooth-on keresztül párosított és a járműhöz csatlakoztatott mobiltelefont használ arra, hogy a jármű utasai közvetlenül hívhassák a helyi Kommunikációs Központot, ha olyan balesetet szenvedtek, melyben valamelyik légzsák kioldott vagy az üzemanyag-szivattyú lekapcsolt. A rendszer ráadásul a létfontosságú adatokat – például a GPS-koordinátákat – is elküldi, még akkor is, ha Ön esetleg nem tudja.

Ford SYNC with Emergency Assistance

Így egyszerűbb a parkolás!

A parkolóradarok segítenek megítélni az autó és a körülötte lévő tárgyak közti távolságot. Amint valamilyen tárgyat észlelnek, hangjelzéssel figyelmeztetik a vezetőt. A jelzés annál intenzívebb, minél közelebb van az adott tereptárgy.

Jobb látási viszonyok, mások elvakítása nélkül

Hasznos segítség éjszakai vezetés esetén az Automata távolsági fényszóró. Szembejövő forgalom esetén a fényszórók automatikusan tompítottra váltanak, megakadályozva, hogy elvakítsa a szembejövőket. A rendszer ezután, a jobb látási viszonyok biztosítása érdekében, automatikusan visszavált országúti fényszóróra.

Auto High Beam
Parking sensors detail on Ford Transit

Az Éberségfigyelő rendszer jelzi, ha pihenésre van szüksége

Az Éberségfigyelő rendszer folyamatosan figyelemmel kíséri a járművezető magatartását, és felismeri a fáradtság jeleit. Ha a rendszer úgy értékeli, hogy a vezető már kevésbé éber, akkor a kijelzőn megjelenik egy pihenést javasló ikon. Amennyiben a vezető figyelme tovább csökken, az ismétlődő figyelmeztetéshez hangjelzés is társul.

Automatikusan működő fényszórók

Az Automata fényszóróvezérlés érzékelői észlelik, ha romlanak a látási viszonyok, például esteledik vagy alagútba hajtunk. Ilyenkor a fényszórók automatikusan bekapcsolnak, így teszik könnyebbé és biztonságosabbá az autózást.

Auto-headlights
Top