Home > Áruszállítók és Pick Up-ok > TRANSIT MINIBUSZ > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Teljesítmény és hatékonyság

Az új, 2,2 literes TDCi 125 és 155 lóerős dízelmotorok hátsókerék-hajtással és 6-sebességes manuális sebességváltóval érhetőek el. Kivételesen hatékony üzemanyag-fogyasztás mellett nagy teljesítményt és nyomatékot biztosítanak, alacsony üzemeltetési költségek mellett. Ezek a továbbfejlesztett hajtásláncok úgy kerültek kialakításra, hogy mind a vezető, mind az utasok számára pihentetőbb, élvezetesebb utazást biztosítsanak.

Váltson gazdaságosabb fokozatba!

A műszerfalon kigyulladó Sebességváltásra figyelmeztető lámpa jelzi, mikor a leggazdaságosabb sebességet váltani. Így egyszerűen és hatékonyan csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást, és gazdaságosabbá teheti az autózást.

Shift Indicator
Auto Start Stop

A legmodernebb, nagy teljesítményű és üzemanyag-hatékony dízelmotorok

A Transit Minibusz kétféle teljesítményű, 2,2 literes TDCi dízelmotorral érhető el. A 6-sebességes manuális váltóval és hátsókerék-hajtással elérhető motorok 125 vagy 155 lóerős teljesítményt és 350/385 Nm nyomatékot biztosítanak a maximális húzóerő és a kevesebb számú sebességváltás érdekében. A gondos tervezés eredménye pedig a kiemelkedő üzemanyag-hatékonyság, az alacsony károsanyag-kibocsátás, valamint a hideg időben is gyors és hatékony melegítés.

Segítség a gazdaságosabb utazásért

Az innovatív Ford Eco Mode Vezetőinformációs rendszer folyamatosan elemzi, hogyan hat a vezetési stílusa az üzemanyag-fogyasztásra. A rendszer analizálja a sebességet, a sebességváltó használatát, a fékezést és az előzéseket, valamint a hosszú és rövid utak számát.

Ford Eco Mode
Auto Start Stop

Alacsonyabb fogyasztás az Auto Start-Stop rendszernek köszönhetően

A rendszer automatikusan leállítja a közlekedési lámpánál vagy dugóban várakozó, üresbe tett jármű motorját. Eközben az olyan alapvető funkciók, mint például a fényszórók, a klíma és a Ford SYNC rendszer, továbbra is működnek. Amint szabaddá válik az út, egyszerűen nyomja ki a kuplungot és tegye egyesbe az autót, vagy automata váltó esetén adjon gázt, és a motor máris újra indul. Az Auto Start-Stop rendszer különösen a városi forgalomban hatékony, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a (városi) fogyasztást.

A Gyorsulásszabályzóval gazdaságosabb az autózás

Ez az innovatív, új funkció annak függvényében szabályozza a gyorsulás mértékét, hogy a Transit Minibusz részben vagy teljesen terhelt. Ennek eredményeképpen akár 15%-kal is csökkenthető az autó fogyasztása, a vezetési stílustól függően. Ráadásul a motor, a gumik, a fékek és más alkatrészek kopását, elhasználódását is lassítja ez a technológia.

Acceleration Control
Top