MIBEN TUDUNK SEGÍTENI?

Írja be kérdését…
Home > Áruszállítók és Pick Up-ok > TRANSIT CUSTOM > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Tökéletes egyensúly: lenyűgöző teljesítmény, gazdaságos üzemeltethetőség

A Ford Transit Custom nem ismeri a kompromisszumokat. Egyszerre nyújt lenyűgöző teljesítményt, figyelemre méltó üzemanyag-hatékonyságot és alacsony károsanyag-kibocsátást.

Az oldalon megjelenő felszereltséget nem minden modell tartalmazza. Ahol rendelkezésre állnak, ott ezek esetenként extrák, tehát külön vásárolhatók meg. A legfrissebb specifikációkról a letölthető katalógus ad részletesebb tájékoztatást.

A jövő haszongépjárműve

Az új, fejlett elektromotor hálózaton keresztül könnyen feltölthető és a rövidebb utakon kizárólag elektromos hajtással működik. Erejéről emellett egy többszörösen díjnyertes, 1,0 literes EcoBoost motor gondoskodik, így az autó hihetetlenül keveset fogyaszt, még hosszabb utakon is. A Transit Custom plug-in hybrid Zárt áruszállítóval csökkentheti a légszennyezést, miközben megkapja a Ford Transit Custom már megszokott rugalmasságát, teherbírását és megbízhatóságát.

New Ford Transit Custom PHEV overhead skeletong view
Az új Ford Transit Custom PHEV, Silver fényezéssel, oldalról nézve

Többre viszi, kevesebbért

A teljesen feltöltött Transit Custom plug-in hybrid több mint 41 km megtételére alkalmas, pusztán az elektromotort használva. Ideális azokra a rövid városi utazásokra, amelyek egyébként nem gazdaságosak, mert nagy üzemanyagköltséggel járnak. Hosszabb utazások alkalmával az 1,0 literes EcoBoost motorral bővíthető a Zárt áruszállító hatótávolsága, a Fékenergia-visszanyeréssel töltve az akkumulátort. Elegendő feltöltődés esetén visszakapcsolható a csak elektromos üzem is, így pedig csökkenthetőek a költségek és a légszennyezés mértéke.

Fejlett motortechnológia

A továbbfejlesztett 2.0 literes Ford EcoBlue dízelmotoroknak köszönhetően a Ford Transit Custom modellek minden eddiginél erősebbek és hatékonyabbak. A négyféle változatban is elérhető, akár 185 LE teljesítménnyel és 405 Nm nyomatékkal rendelkező erőforrások között Ön is garantáltan megtalálja az igényeinek legmegfelelőbb típust. Bármelyik motort is választja, biztos lehet benne, hogy az megfelel a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó, szigorú Euro 6.2-es előírásoknak.  Sőt, a Ford Transit Custom akár mild Hybrid Electric Vehicle (mHEV) kivitelben is rendelhető, melynek üzemanyag-fogyasztása és kibocsátása még kedvezőbb.

Nagyobb teljesítmény

A megnövelt teljesítményről és nyomatékról a Ford EcoBlue 2,0 literes motorok gondoskodnak. A szigorú Euro Stage 6.2 kibocsátási előírásokat már most teljesítő, korszerű erőforrásokat számos átgondolt és gazdaságos műszaki megoldás teszi még vonzóbbá.

Erős és hatékony Ford EcoBlue motorok

A szigorú Euro6 kibocsátási előírásoknak megfelelően tervezett Ford Transit Customnál a Ford EcoBlue 2.0L TDCi motorok háromféle változatban is elérhetők. A 105, 130 és 170 lóerős (360, 385 és 405 Nm), motorok mindegyike kiváló teljesítményt, kedvező üzemanyag-fogyasztást és alacsonyabb kibocsátást ígér.

New Ford Transit Custom EcoBlue engine
New Ford Transit Custom with Auto Start-Stop

Alacsonyabb fogyasztás az Auto Start-Stop rendszernek köszönhetően

A rendszer képes automatikusan leállítani a közlekedési lámpánál vagy dugóban várakozó, üresbe tett jármű motorját. Természetesen az olyan alapvető funkciók, mint például a fényszórók, a klíma, a rádió és a Ford SYNC rendszer, továbbra is működnek. Amint ismét lehet haladni, csak ki kell nyomni a kuplungot, egyesbe tenni az autót, illetve automata váltó esetén elég csak megnyomni a gázt, és a motor máris újra beindul. Az Auto Start-Stop különösen hatékony a városi forgalomban, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a (városi) fogyasztást.

Gyorsulásszabályozó a gazdaságosabb vezetésért

Ez az innovatív extra felszerelés az aktuális raksúlyhoz igazodva szabályozza a jármű gyorsulásának ütemét. Ez a vezetési stílustól függően akár 15%-os üzemanyag-megtakarítást is eredményezhet, ráadásul az egyéb alkatrészek mellett a motor, a fékek és a gumiabroncsok elhasználódását is lassítja.

New Ford Transit Custom pedals
New Ford Transit Custom with SelectShift automatic transmission

SelectShift automata váltó

A 130 és a 170 lóerős motor egyaránt választható a hatsebességes SelectShift automata váltóval is. Ez sok karosszéria változat esetén a gyárilag ajánlott megoldás, mert így gördülékenyebb és pihentetőbb az autó vezetése, különösen araszoló forgalomban. A műszerfalra szerelt váltókar sebességváltó gombjaival kívánság szerint manuálisan is lehet váltani. A váltórendszerrel problémás vezetési körülmények esetén a nem kívánt sebességfokozatok ki is zárhatók. Ilyen például a csúszós út vagy a meredek emelkedő.

Alapvető utazási információk

A Fedélzeti számítógép hasznos adatokkal és információkkal szolgál a megtett útról, az üzemanyag-fogyasztásról, a sebességről és a külső hőmérsékletről. Mutatja a megtehető távolságot is, tehát hogy megközelítőleg hány km megtétele után kell majd tankolni. Ez különösen hasznos, ha hosszabb távolságra vagy egy elhagyatott helyre kell utaznia.

New Ford Transit Custom driving board close up
New Ford Transit Custom smart engine technology

Intelligens szerviz technológia

Az intelligens motortechnológiának köszönhetően Önnek többé nem kell foglalkoznia a hagyományos szervizintervallumokkal, ezáltal még produktívabb és hatékonyabb lehet. A rendszer az olajmennyiség és -minőség, motorterhelés, hőmérséklet, sebesség és más tényezők változásai alapján automatikusan jelzi, amikor a járműnek karbantartásra van szüksége.

Top