Home > Áruszállítók és Pick Up-ok > TRANSIT COURIER > Felszereltségek > Biztonság és védelem

Biztonság

A Transit Courier számos intelligens műszaki megoldással igyekszik megóvni a vezetőt, az utast és a szállítmányt. A jármű egyebek mellett segít csökkenteni a vizes vagy jeges útviszonyok mellett a megcsúszás kockázatát, és képes automatikusan fékezni, ha szükséges, illetve segítséget hívni, ha megtörtént a baj. Emellett mozgásérzékelők ügyelnek a szállítmány biztonságára, és olyan rendszerek, amelyek akkor is megszólaltatják a riasztót, ha az akkumulátor nincs a helyén.

Blue Ford Transit Courier showing the Traction Control System

Maximális tapadás minimális erőfeszítéssel

A fejtett Kipörgésgátló megszünteti a kerekek túlzott kipörgését és a lehető legjobb tapadást, teljesítményt és stabilitást biztosítja, amikor arra a leginkább szüksége van. A rendszer folyamatosan ellenőrzi és módosítja a jármű egyes kerekeire jutó nyomatékot, hogy gyorsítás esetén a maximális tapadást nyújtsa.

Figyelmeztetés csökkenő keréknyomás esetén

Amennyiben utazás közben bármelyik kerék elkezd veszíteni a nyomásából, a Keréknyomásfigyelő-rendszer figyelmeztető jelzése jelenik meg a műszerfalon, felhívva a vezető figyelmét az esetleges defektre.

Tyre Pressure Monitoring
Blue Ford Transit Courier in motion on a street

Legyen Ön a helyzet ura, a körülményektől függetlenül!

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer folyamatosan figyeli a jármű haladását. A választott sávban történő haladás esetén bekövetkező bármilyen eltérés, például a jármű kicsúszása, esetén automatikusan korrigálja a jármű helyzetét. Ezzel segíti a vezetőt, hogy ne veszítse el a jármű feletti uralmat.

Extra teljesítmény vészfékezés esetén

A Vészfék-rásegítő arra szolgál, hogy vészhelyzet esetén a jármű elérje a maximális fékezési hatékonyságot. Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer automatikusan szabályozza, mégpedig úgy, hogy érzékeli a vezető által kifejtett fékerőt és amennyiben szükséges, automatikusan fokozza azt.

Blue Ford Transit Courier front shot
Red Ford Transit Courier rear of the car in detail

Egyedi fényjelzés az Ön mögött haladóknak hirtelen fékezéskor

A Vészfékezésre figyelmeztetés (EBL), mely automatikusan villogtatja a féklámpákat, arra szolgál, hogy figyelmeztesse a forgalom többi résztvevőjét, amikor a vezető hirtelen és erőteljesen fékez.

Folyamatos védelem felborulás ellen

A Borulásgátló működését támogatva, a Ford egyedi borulásérzékelője segíti a gépjármű stabilitásának megtartását, magas súlypont, illetve éles kanyarok esetén is.

Transit Custom Protection against roll-over
Red Ford Transit Courier showing the airbags

Továbbfejlesztett légzsákrendszer

A Transit Courier függönylégzsákkal, vezető- és utasoldali, valamint oldalsó légzsákkal egyaránt elérhető (erről kérjük érdeklődjön márkakereskedőjénél). A jármű fontos pontjain ezen felül fejlett szenzorokat helyeztünk el, melyek gyors és irányított reakciót tesznek lehetővé.

Fejlett rendszerek a hatékonyabb fékezésért

A Blokkolásgátló fékrendszer (ABS) és az Elektronikus fékerőelosztó gondoskodik a fékezés fokozott hatékonyságáról.

Blue Ford Transit Courier cornering
Blue Ford Transit Courier showing the alarm options

Kétféle, magas szintű riasztórendszer

A választható térérzékelős riasztóberendezés akkor szólal meg, ha az ajtókat vagy a motorháztetőt feszegetik. Ha ennél is nagyobb védelemre (és elrettentésre) törekszik, válassza a Thatcham 1 kategóriájú riasztóberendezést! Ez a kifinomult rendszer automatikusan élesedik, amint bezárja a járművet, és egy rendkívül hangos jelzéssel figyelmeztet, ha a járműbe erővel próbálnak behatolni, ha felemelik azt, vagy ha a motor érzékelői bármiféle mozgást érzékelnek a jármű belsejében.

Top