Konfigurátor Tesztvezetés Márkakereskedések Szerviz bejelentkezés Ask Ford
Home > Áruszállítók és Pick Up-ok > RANGER > Felszereltségek > Teljesítmény és hatékonyság

Teljesítmény és hatékonyság

A Ford Ranger mostantól még nagyobb munkabírású és még hatékonyabb. Nagy teljesítményű motorjait úgy tervezték, hogy az üzemanyag minden cseppjét tökéletesen hasznosítsák, a továbbfejlesztett, új sebességváltóval pedig gond nélkül alkalmazkodik a legszélsőségesebb terepviszonyokhoz és időjárási körülményekhez. Az olyan hasznos technológiai megoldásaival, mint az Auto Start-Stop indítórendszer, vagy a sokoldalú fedélzeti számítógép, a masszív Ranger ész és erő tökéletes összhangját nyújtja.

Ford Ranger diesel engine

Korszerű, új motortechnológia

A Ford Ranger ultramodern, 2.0 literes, bi-turbó EcoBlue dízelmotorja kiemelkedő teljesítményt biztosít a járműnek, hatékonyabb üzemanyagfelhasználás és kedvezőbb kibocsátás mellett. A 213 LE-s és 500 Nm nyomatékú motor új szintet jelent az off-road világban.

Csökkentett kibocsátás

Bármelyik motort is választja, ezek mindegyike megfelel az Euro 6.2 kibocsátási normáknak. Ezek az előírások a levegő minőségének javítását és a kipufogógázok kibocsátásának csökkentését hivatottak szolgálni.

Ford Ranger blue emissions logo
Ford Ranger 10-speed automatic transmission close up

Kifinomult, 10-sebességes, automata sebességváltó

Az új, 10-sebességes, automata váltónak köszönhetően a Ford Ranger gyorsulása egészen figyelemreméltó, miközben a jármű üzemanyag-hatékonysága is kifejezetten kedvező. A valós idejű, adaptív váltásütemezés lehetővé teszi, hogy az erőátviteli rendszer gyorsan és könnyedén alkalmazkodjon a változó körülményekhez. Akár egy sima autópályán, akár nehéz terepen halad célja felé, biztos lehet benne, hogy gépjárműve mindig a megfelelő sebességfokozatban dolgozik.

6-sebességes váltó

A Ford Ranger 6-sebességes manuális váltóját úgy optimalizálták, hogy a váltás minél simább, pontosabb és csendesebb legyen. A fejlesztések célja a dinamikusabb menettulajdonságok elérése mellett az üzemanyag-fogyasztás csökkentése volt. Vagyis a Rangerét ne csak öröm legyen vezetni, de ritkábban is kelljen tankolni.

Ford Ranger 6 speed manual transmission close up

Alacsonyabb fogyasztás az Auto Start-Stop indítórendszerrel

A rendszer automatikusan leállítja a motort, amikor a jármű közlekedési lámpánál vagy forgalmi dugóban várakozik. Amint ismét lehet haladni, csak ki kell nyomni a kuplungot, egyesbe tenni az autót, illetve automata váltó esetén elég csak megnyomni a gázt, és a motor máris újra beindul. Az Auto Start-Stop különösen hatékony a városi forgalomban, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a (városi) fogyasztást.

Alapvető utazási információk

A fedélzeti számítógép hasznos adatokkal és információkkal szolgál a megtett útról, az üzemanyag-fogyasztásról, a sebességről és a külső hőmérsékletről. Mutatja a megtehető távolságot is, vagyis megközelítőleg hány km megtétele után kell majd tankolni. Ez különösen hasznos, ha hosszabb távolságra vagy egy elhagyatott helyre kell utaznia.

Ford Ranger interior trip computer close up
Top