Home > Áruszállítók és Pick Up-ok > RANGER > Felszereltségek > Kényelem és praktikum

Kényelem és praktikum

A parkolást segítő és a tolatást könnyítő rendszertől a tájékoztató és navigációs funkciókon át a kellemes hőmérséklet biztosításáig... A Rangernek mindenre van valami frappáns megoldása.

Ford Ranger - Go hands-free with SYNC 3

Ford SYNC: fejlett kihangosító rendszer

A Ford SYNC 3 rendszer lehetővé teszi, hogy egyszerű hangutasításokkal vezérelje a zenelejátszást, indítson vagy fogadjon hívásokat. Hangparancsokkal lejátszhatja az USB-n vagy Mp3/iPod® készülékén tárolt zenéket, vagy streamelje a Bluetooth®-kompatibilis mobiltelefonjárról. A rendszer még a beérkező szöveges üzeneteket is felolvassa (a csatlakoztatott mobiltelefontól függően). A Hangvezérlés jelenleg magyar nyelven nem elérhető.

Könnyebb és biztonságosabb tolatás

Oszlopok, kerékpárok, alacsony falak… A Tolatókamera megmutatja az összes, jármű mögött található akadályt a középkonzolba épített kijelzőn. Amellett, hogy felfedi azokat az akadályokat is, amelyeket a vezető nem venne észre, a rendszer virtuális vonalak megjelenítésével segíti a legszűkebb helyekre történő parkolást is. A kamera automatikusan aktiválódik, amikor a vezető hátramenetbe kapcsol.

Ford Ranger - Easier reversing, as you can view what’s behind
Ford Ranger - Sensors that take the stress out of parking

A Parkolóradarokkal nyugodtabb a parkolás

A Parkolóradarok segítségével megállapíthatja a járműve és az amögött található akadályok közötti távolságot. Amikor a Parkolóradarok akadályt észlelnek, egy egyre intenzívebb hangjelzéssel figyelmeztetik a vezetőt, ahogy közeledik az akadályhoz.

Alapvető utazási információk

A Fedélzeti számítógép hasznos adatokkal és információkkal szolgál a megtett útról, az üzemanyag-fogyasztásról, a sebességről és a külső hőmérsékletről. Mutatja a megtehető távolságot is, tehát hogy megközelítőleg hány km megtétele után kell majd tankolni. Ez különösen hasznos, ha hosszabb távolságra vagy egy elhagyatott helyre kell utaznia.

Ford Ranger Essential journey information
Ford Ranger Satellite Navigation System

Műholdas navigáció segít az úti cél élérésében

A teljesen integrált navigációs rendszernek köszönhetően a 8”-os színes érintőképernyőn egyetlen lépésben megadhatja a célállomást és Hangvezérléssel kereshet látnivalókat a környéken.

Állítsa be az ideális hőmérsékletet saját maga és utasa számára!

A Kétzónás automata klímaberendezés (DEATC) segítségével megadhatja az Ön és utasa számára ideális hőmérsékletet, melynek fenntartásában a fejlett légkondícionáló segít.

Ford Ranger Central Console
Ford Ranger with Easy-Fuel

Többé lehetelen, hogy rossz üzemanyagot tankoljon

A Ford Easy Fuel Tartálysapka nélküli üzemanyag-feltöltés technológiával szinte lehetetlen rossz üzemanyagot tankolni, hiszen a nem megfelelő töltőpisztolyt egyszerűen nem lehet a töltőnyílásba helyezni. Sőt ami még jobb, többé a koszos tanksapkához sem kell hozzányúlnia.

Az eső mértékéhez automatikusan igazodó ablaktörlők

Az Esőérzékelős ablaktörlők azonnal működésbe lépnek, amint nedvességet érzékelnek a szélvédőjén, majd automatikusan beállítják a sebességüket, hogy megbirkózzanak bármivel, amit az időjárás Önre zúdít. Válasszon a különböző érzékenységi szintek közül, melyekkel meghatározhatja, milyen összegyűlt csapadékmennyiség hatására induljon az ablaktörlés.

Ford Ranger with wipers that automatically adjust to the rain
Ford Ranger with Automatic Headlights

Fényszórók, melyek szükség esetén automatikusan bekapcsolnak

Az Automata fényszórók szenzorai érzékelik a szürkületkor jelentkező sötétedést, illetve ha hirtelen változás következik be a fényviszonyokban. Például, ha alagútba hajt be. Ilyenkor a rendszer automatikusan bekapcsolja a fényszórókat; ez a vezetést könnyebbé és biztonságosabbá is teheti.

Gyors szélvédő-jégtelenítés Quickclear technológiával

Ezzel az innovatív felszereltséggel a fagyos reggeleken pillanatok alatt jégteleníthető a szélvédő. Az ultravékony fűtőszálak egyetlen gombnyomásra, azonnal felhevülnek, és jégtelenítik, ködmentesítik, párátlanítják a szélvédőt, segítve az ablaktörlők kiolvasztását is. A rendszer még fagypont alatti hőmérsékleten is rendkívül gyorsan és hatékonyan működik.

Ford Ranger - Clear your windscreen quickly, with Quickclear
Ford Ranger with wing mirrors

Önmagukat védő külső visszapillantó tükrök

A nem kívánt káresemények elkerülése érdekében az Elektromosan állítható, behajtható külső visszapillantó tükrök parkoláskor automatikusan behajtódnak, így védve a stílusosan kialakított irányjelzőket is.

Rengeteg praktikus tárolórekesz

Bármilyen utasteret választ is, biztos lehet benne, hogy ötletesen kialakított tárolókat talál majd. A dupla kabinos modell esetében például a hátsó ülések alatt két nagy tároló rekesz található. A hűthető rekesszel felszerelt prémium középső kartámasz alapfelszereltség a Limited és Wildtrak modelleken. Mindegyikben van mód étel, pohár, palack, apró tárgyakhoz való tálca és mobiltelefon tárolására. A kesztyűtartó hatalmas (11,9 literes!) így akár egy 15 hüvelykes laptop, egy összecsukható esernyő és sok minden más is elfér benne.

Ford Ranger cup holder
Top