Home > Áruszállítók és Pick Up-ok > RANGER RAPTOR > Felszereltségek > Kényelem és praktikum

Kényelmesen nekivághat a világnak

Külsejét tekintve a Ford Ranger Raptor egy vérbeli terepjáró pickup: hihetetlenül erős, elképesztően masszív és jóformán bárhová elvisz. Belül pedig fejlett technológiai megoldások sora várja, melyek a kényelme mellett arról is gondoskodnak, hogy Ön bárhol is jár, folyamatosan kapcsolatban legyen az autójával és persze a világgal. A beépített FordPass Connect modemmel például távolról is nyithatja és zárhatja a Raptort. Ha pedig a vadonból visszatér az aszfaltra, a navigációs rendszerbe továbbított valós idejű forgalmi adatokra támaszkodva könnyedén elkerülheti a dugókat. Sőt, ameddig van térerő, addig az internet-kapcsolatot meg is oszthatja a beépített WiFi Hotspot-tal, ami egyszerre akár 10 eszköz kiszolgálására is képes. (Magyarországon jelenleg nem elérhető.)

Ford Ranger Raptor with close up on Ford SYNC 3 with Voice Control and Touchscreen

A SYNC 3 használatához a kisujját sem kell mozdítania

A Ford SYNC 3 egy csúcstechnológiás rendszer, melynek segítségével egyszerűen kapcsolódhat mobiltelefonjához, hívásokat intézhet, zenét hallgathat, navigálhat, sőt még a szöveges üzeneteit is felolvastathatja. A beszédhanggal és a színes érintőképernyőn egyszerű mozdulatokkal is vezérelhető SYNC 3 képes kapcsolódni az Apple Car és az Android Auto alkalmazásokhoz, az Applink funkció pedig különböző okostelefonos alkalmazások használatát teszi lehetővé. Akár a környéken található éttermek között is böngészhet, elég csak annyit mondania a rendszernek, hogy „éhes vagyok”. A Hangvezérlés jelenleg magyar nyelven nem elérhető.

Könnyebb be- és kirakodás

A Raptor már Easy Lift hátsó ajtóval is kapható. Az intelligens kialakításnak köszönhetően a pick-up méretes hátsó ajtaja könnyebbnek érződik, ezért azt egyszerűbb lenyitni és visszazárni. 

Ford Ranger Raptor showing ope easy lift tailgate
Ford Ranger Raptor close up of power start button

Egy gombnyomásra indul

A Ford Ranger Raptor automatikusan érzékeli az adott járműhöz tartozó kulcs jelenlétét, még akkor is, ha a táskájában vagy a zsebében van. Ezért elég egyszerűen megnyomni a FordPower indítógombot, és a motor máris életre kel.

Rengeteg hasznos tárolóhely

Minden vezetőfülke bőséges tárolóhellyel rendelkezik. A duplakabinos vezetőfülkében például a hátsó ülések alatt található két hatalmas tárolórekesz. A Raptorban - a fülke típusától függően - akár három középkonzol is van, melyek tárolórekeszeiben elegendő helyet találhatunk különböző élelmiszereknek, poharaknak, palackoknak, kisebb tárgyaknak és a mobiltelefonunknak is. A kesztyűtartóban emellett kényelmesen elfér egy 15”-os laptop, egy kompakt esernyő és még sok minden egyéb.

Ford Ranger Raptor close up on handy stowage space
Ford Ranger Raptor close up integrated SatNav system

Műholdas navigáció segít az úti cél élérésében

A Raptor teljesen integrált navigációs rendszerének köszönhetően a 8”-os színes érintőképernyőn egyetlen lépésben megadhatja a célállomást és Hangvezérléssel kereshet látnivalókat a környéken. A Hangvezérlés magyar nyelven jelenleg nem elérhető.

Gyors szélvédő-jégtelenítés Quickclear technológiával

Ezzel az innovatív felszereltséggel a fagyos reggeleken pillanatok alatt jégteleníthető a szélvédő. Az ultravékony fűtőszálak egyetlen gombnyomásra, azonnal felhevülnek, és jégtelenítik, ködmentesítik, párátlanítják a szélvédőt, segítve az ablaktörlők kiolvasztását is.

Ford Ranger Raptor showing fogged-up screen
Ford Ranger Raptor showing power foldable door mirrors

Önmagukat védő külső visszapillantó tükrök

A nem kívánt káresemények elkerülése érdekében az Elektromosan állítható, behajtható külső visszapillantó tükrök parkoláskor automatikusan behajtódnak, így védve a stílusosan kialakított irányjelzőket is.

Ford Easy-Fuel, a gondmentes tankoláshoz

Ez a hasznos technikai megoldás jóformán lehetetlenné teszi, hogy a járműbe nem megfelelő üzemanyagot tankoljunk, mivel a rossz töltőcső egyszerűen nem illeszkedik a beömlőnyíláshoz. És ami szintén jó hír, a Ford Easy-Fuel egy tartálysapka nélküli rendszer, ezért soha többé nem kell a piszkos, olajos tartálysapkákkal bajlódnia.

Ford Ranger Raptor detail of easy fuel system with a capless system
Ford Ranger Raptor detail of wipers

Az eső mértékéhez automatikusan igazodó ablaktörlők

Az Esőérzékelős ablaktörlők azonnal működésbe lépnek, amint nedvességet érzékelnek a szélvédőjén, majd automatikusan beállítják a sebességüket, hogy megbirkózzanak bármivel, amit az időjárás Önre zúdít. Válasszon a különböző érzékenységi szintek közül, melyekkel meghatározhatja, milyen összegyűlt csapadékmennyiség hatására induljon az ablaktörlés.

Állítsa be az ideális hőmérsékletet saját maga és utasa számára!

A Kétzónás automata klímaberendezés (DEATC) segítségével megadhatja az Ön és utasa számára ideális hőmérsékletet, melynek fenntartásában a fejlett légkondícionáló segít.

Ford Ranger Raptor detail of Dual-zone Electronic Automatic Temperature Control
Top