RANGER RAPTOR FELSZERELTSÉGEK

Teljesítményre és hódításra tervezve. A Ford Ranger Raptorban egyesül az off-road képesség és a Ford teljesítményorientált DNS-e. Intelligens technológiák, mint a Terepvezérlési rendszer,  segítik, hogy a legnehezebb körülmények között is legyőzhetetlen legyen. A különleges tervezésnek köszönhetően a 2 literes bi-turbó EcoBlue dízelmotor akár 213 lóerőt és 500 Nm nyomatékot képes leadni.

Ford Ranger Raptor parked in the middle of mountains

PRAKTIKUS KIEGÉSZÍTŐK

 

Ford Ranger Raptor with ladder frame chassis close up

EGY OFF-ROAD HARCOS

A Ford Ranger Raptor egyedülálló, létraszerkezetű alváza nagy szilárdságú (HSLA) ötvözött acélból készült, hogy a terepjárókkal szemben támasztott legszigorúbb követelményeknek is megfeleljen. A világ legdurvább terepein, szélsőséges környezeti feltételek között tesztelt Ranger Raptor alvázak maximális szilárdságot és kiemelkedő teljesítményt biztosítanak.

Ford Ranger Raptor driving past forest

MOTOROK ÉS SEBESSÉGVÁLTÓK

Ford Ranger diesel engine

KORSZERŰ, ÚJ MOTORTECHNOLÓGIA

A Ford Ranger Raptor ultramodern, 2.0 literes, bi-turbó EcoBlue dízelmotorja kiemelkedő teljesítményt biztosít a járműnek, hatékonyabb üzemanyagfelhasználás és kedvezőbb kibocsátás mellett. A 213 LE-s és 500 Nm nyomatékú motor új szintet jelent az off-road világban.

GYORS SEBESSÉGVÁLTÁS

A versenyautók világa inspirálta a Raptor könnyű magnéziumötvözetből készült váltókapcsolóit. A kormányra szerelt, könnyen elérhető váltófülek gyors és hatékony sebességváltást tesznek lehetővé anélkül, hogy akár csak egy pillanatra is elengedné a kormánykereket.

Ford Ranger interior with steering wheel and close up on Paddle shifters
Ford Ranger Raptor interior with close up on 10-speed automatic transmission

KIFINOMULT, 10 SEBESSÉGES, AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓ

Az új, 10 sebességes, automata váltónak köszönhetően a Raptor gyorsulása egészen figyelemreméltó, miközben a jármű üzemanyag-hatékonysága is kifejezetten kedvező. A valós idejű, adaptív váltásütemezés lehetővé teszi, hogy az erőátviteli rendszer gyorsan és könnyedén alkalmazkodjon a változó körülményekhez. Akár egy sima autópályán, akár nehéz terepen halad célja felé, biztos lehet benne, hogy a Raptor mindig a megfelelő sebességfokozatban dolgozik.

AdBlue® Fluid icon

CSÖKKENTETT KIBOCSÁTÁS

A Raptor motorja a szigorú Euro 6.2 kibocsátási normáknak is megfelel. Ezek az előírások a levegő minőségének javítását és a kipufogógázok kibocsátásának csökkentését hivatottak szolgálni.

Blue Ford Ranger Raptor driving through a countryside, front three quarter view

VEZETÉSI ÉLMÉNY

Ford Ranger Raptor terrain management system close up

ALKALMAZKODIK A KÖRÜLMÉNYEKHEZ

A különböző terepviszonyok eltérő követelményeket támasztanak az autóval szemben. Annak érdekében, hogy Ön a Raptor képességeiből a lehető legtöbbet hozza ki, a Terepvezérlési rendszer segítségével beállíthatja a terepviszonyoknak legmegfelelőbb gyorsulást, kipörgésgátlást, kormányérzékenységet, a sebességváltást, valamint az autó még számos egyéb tulajdonságát. Az 6 különböző üzemmód közül választva Ön minden körülmények között maximális teljesítményt érhet el a Raptorral: Normál üzemmód, Sport üzemmód, Fű, Murva és Hó üzemmód, Sár és Homok üzemmód, Szikla üzemmód, Baja üzemmód.

VERSENYRE SZÜLETETT FELFÜGGESZTÉS

Minden Ford Ranger Raptorban a legendás FOX Racing felfüggesztés dolgozik. Ez egy különleges, teljesítményre hangolt rendszer, mely képes elnyelni a legdurvább rázkódásokat és könnyedén kisimítja az utak egyenetlenségeit.

Ford Ranger Raptor showing close up of FOX suspension
Ford Ranger Raptor Electronic Shift-On-The-Fly

ÉRZI A TEREPET

A Ford Ranger Raptort vezetve menet közben is válthat a 4x2, a 4x4 hajtásmódok között, így a legkülönböző útviszonyok és időjárási körülmények között is magabiztosan uralhatja a járművét. Száraz úton, kényelmesen haladva például érdemes az üzemanyagtakarékosabb 4x2 hajtást választani, ám a terepre érve, vagy rosszabb útviszonyok között bármikor válthat a jobb tapadás és nagyobb kontroll érdekében a 4x4 hajtásokra.

Ford Ranger Raptor close up of all-terrain tyres

FIGYELMEZTETÉS CSÖKKENŐ KERÉKNYOMÁS ESETÉN

Amennyiben utazás közben bármelyik kerék elkezd veszíteni a nyomásából, a Keréknyomásfigyelő-rendszer figyelmeztető jelzése jelenik meg a műszerfalon, felhívva a vezető figyelmét az esetleges defektre.

Ranger Raptor interior

KONNEKTIVITÁS ÉS SZÓRAKOZTATÁS

Hand with mobile phone with FordPass App open

MÉG OKOSABB

A FordPass mobilalkalmazás zökkenőmentes kapcsolatot teremt Ön és a Ranger Raptor között, így autóját még hatékonyabban és kényelmesebben használhatja.  Mobiltelefonjának segítségével könnyedén megtalálja járművét, távolról is beindíthatja a motorját, kinyithatja és bezárhatja az ajtókat. A valós idejű forgalmi adatokat használó navigációs rendszer segítségével elkerülheti a forgalmi dugókat és időben érkezhet úti céljához. A telefonjára küldött riasztások pedig figyelmeztetik a jármű műszaki állapotát érintő változásokról, így időben és a szükséges információk birtokában gondoskodhat a problémák  megoldásáról.

Fedezze fel

A SYNC 3 HASZNÁLATÁHOZ A KISUJJÁT SEM KELL MOZDÍTANIA

A Ford SYNC 3 egy csúcstechnológiás rendszer, melynek segítségével egyszerűen kapcsolódhat mobiltelefonjához, hívásokat intézhet, zenét hallgathat, navigálhat, sőt még a szöveges üzeneteit is felolvastathatja. A beszédhanggal és a színes érintőképernyőn egyszerű mozdulatokkal is vezérelhető SYNC 3 képes kapcsolódni az Apple Car és az Android Auto alkalmazásokhoz, az Applink funkció pedig különböző okostelefonos alkalmazások használatát teszi lehetővé. Akár a környéken található éttermek között is böngészhet, elég csak annyit mondania a rendszernek, hogy „éhes vagyok”. A Hangvezérlés jelenleg magyar nyelven nem elérhető.

Ford Ranger Raptor with close up on Ford SYNC 3 with Voice Control and Touchscreen
Ford Ranger Raptor close up integrated SatNav system

MŰHOLDAS NAVIGÁCIÓ SEGÍT AZ ÚTI CÉL ÉLÉRÉSÉBEN

A Raptor teljesen integrált navigációs rendszerének köszönhetően a 8”-os színes érintőképernyőn egyetlen lépésben megadhatja a célállomást és Hangvezérléssel kereshet látnivalókat a környéken. A Hangvezérlés magyar nyelven jelenleg nem elérhető.

Ranger Raptor interior view

KÉNYELEM ÉS PRAKTIKUM

Ford Ranger Raptor showing ope easy lift tailgate

KÖNNYEBB BE- ÉS KIRAKODÁS

A Raptor már Easy Lift hátsó ajtóval is kapható. Az intelligens kialakításnak köszönhetően a pick-up méretes hátsó ajtaja könnyebbnek érződik, ezért azt egyszerűbb lenyitni és visszazárni. 

Ranger Raptor parked on terrain field

BIZTONSÁG

Ford Ranger off road in desert

MAXIMÁLIS TAPADÁS MINIMÁLIS ERŐFESZÍTÉSSEL

A fejtett Kipörgésgátló megszünteti a kerekek túlzott kipörgését és a lehető legjobb tapadást, teljesítményt és stabilitást biztosítja, amikor arra a leginkább szüksége van. A rendszer folyamatosan ellenőrzi és módosítja a jármű egyes kerekeire jutó nyomatékot, hogy gyorsítás esetén a maximális tapadást nyújtsa.

Blue Ford Ranger Raptor parked, profile view

VÉDELEM

Ford Ranger Raptor with circles around indicating alarm

NEM AD ESÉLYT A TOLVAJOKNAK

Az 1. kategóriás Thatcham riasztó olyan korszerű rendszer, amely a jármű bezárásakor automatikusan élesíti magát. Ezután bármilyen erőszakos behatolási kísérlet esetén erőteljes szirénahang szólal meg, illetve akkor is, ha az érzékelő az utastérben mozgást észlel. A rendszer akkor is működésbe lép, ha megpróbálják elvontatni az autót, illetve figyeli az ajtókat, a motorháztetőt és a csomagtérajtót is.

SECURIALERT

A riasztórendszer mellett további fejlett védelmi funkciók gondoskodnak a Raptor biztonságáról. Ilyen például a SecuriAlert, ami azonnal értesíti, ha valaki lopott vagy másolt kulccsal próbálja feltörni az autóját.

Ranger Raptor parked on the mountain road

További hasznos információkért kattintson az alábbi linkekre